Sajtótájékoztatók

Pep: Alaba a Bayern egyik legfontosabb játékosa

A mai nap véget ér a katari edzőtábor, ennek apropóján Pep Guardiola egy sajtótájékoztatón vett részt.

pep

Pep Guardiola…

Az edzőtáborról: Nagyon elégedett vagyok a feltételekkel, a gyakorlatainkkal és a játékosok teljesítményével is. De még fejlődhetünk, amire nagy lehetőségünk van. Münchenben még két hétig dolgozhatunk a tavaszi szezon első mérkőzéséig.

Holger Badstuberről: Kevés védő van a világon, akinek hasonló képességei vannak a labdával, mint neki. De ő sokáig volt sérült. Figyelnünk kell rá, és meg kell akadályoznunk, hogy újra megsérüljön.

David Alabáról: Ha holnap lenne a Bajnokok Ligája döntő, játszana. Minden nap érdeklődünk a térde felől, de minden rendben van. Vele egy jobb csapat vagyunk. Mindenhol tud játszani. Lenyűgöző! Egy 10-es skálán mindig 8-9-es szinten, néha pedig a maximumon teljesít. Ő a Bayern München egyik legfontosabb játékosa.

A sérült Mehdi Benatiáról: Kár érte. A hátproblémája miatt csak egy edzésgyakorlatot végezhetett el velünk. Az állapota viszont már javult. Még van két hetünk.

Javi Martínezről: Még nincs itt az ideje, hogy a labdával dolgozzon, de a dokik elmondták nekem, hogy a fejlődése nagyon nagyon jól halad. Optimisták. Remélem hamarosan visszatérhet.

Bastian Schweinsteigerről: Az a megérzésem, hogy a tavaszi szezonban szuperül fog játszani.

A felkészülésről: Az első 2-3 mérkőzés nagyon nagyon fontos lesz számunkra. Ha ezeket a mérkőzéseket megnyerjük, nagy lépést tehetünk a címvédés felé.





A legnagyobb konkurensről: A Wolfsburg az, de a Leverkusen is mindig résen van. A Schalke az új edzővel mérkőzésről mérkőzésre fejlődik tovább. A Mönchengladbach is jó. Előbb-utóbb a Borussia Dortmund is felfog emelkedni.

A Bajnokok Ligája favoritjairól: A spanyol csapatok nagyon erősek, de a Chelsea is ide tartozik. Ők az egyik abszolút favoritjaim, harcolni fognak a Bajnokok Ligája győzelemért. De mi is ott akarunk lenni.

A szaúd-arábiai utazásról: Egyszer már voltam ott egy barátságos mérkőzésen. Kulturálisan egy teljesen más ország, alkalmazkodnunk kell. Azért utazunk oda, hogy a közönségnek játsszunk.

Az Al-Hilal elleni tesztmeccsről: Egy kicsivel jobban akarunk játszani, mint a legutóbbi mérkőzésen, szükségünk van ezekre az összecsapásokra. Hosszú távon unalmas, ha csak anélkül edzesz, hogy más csapatokkal is megmérkőznél.

Egy lehetséges álomkezdőről: Nincs állandó kezdőcsapat a fejemben. Alapesetben csak a mérkőzés előtt áll össze. Nagy tisztelettel vagyok a játékosaim iránt, azok iránt is, akik nem játszanak annyira gyakran. Csak 11 játékost szabad kineveznem, ez a legnagyobb problémám. Minden játékos, aki a Bayern München tagja, nagy minőséggel rendelkezik. Ezért vannak itt.

A vasárnapi születésnapjáról: Nem lesz nagy party. Otthon ünneplem a családommal. Az egyetlen kívánságom az egészség.

 

fcb.de

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top