Egyéb

Tehetségfigyelő: Mario Crnicki

A Bayern 16 éves horvát tehetsége már Guardiola irányítása alatt is tréningezhetett.

crnickii

Az 1998-as müncheni születésű Mario Daniel Crnicki a Bayern saját nevelésének számít. Pályafutását tulajdonképpen középpályásként kezdte, jelenleg viszont már a 9-es pozícióban tündököl, a Bayernben egykoron hét évig 11 éven aluliakat edző édesapja elmondása szerint bal illetve jobb lábával is jól tud bánni a játékszerrel. Bár Mario a német U válogatottakba is felkérést kapott, jelenleg csak horvát állampolgársággal rendelkezik, a jövőben is ennek a nemzetnek a színeiben kíván pályára lépni.

Hogy hogyan került a Bayernbe? Édesanyja közreműködésével, aki 3-4 évesen vitte először a lakóhelyükhöz közel lévő Bayern edzőközpontba. „Fogalmam sem volt hogyan működik, azt hittem, hogy egyszerűen beíratom a gyereket abba a klubba, amely a legközelebb áll hozzánk.” Ennyi idősen Crnicki még túl fiatalnak számított, ahhoz hogy kötelékbe vegyék, de a visszajelzések alapján megvolt a tehetsége ahhoz, hogy a klub játékosa legyen. Két évig nem érkezett válasz, majd költözés miatt az édesanya egy másik klubba szerette volna beíratni Mariot, ekkor érkezett Hermann Hummels (Mats Hummels édesapja, aki azóta már nem dolgozik a klubnál, Beckenbauer fia, Stephan váltotta) érdeklődő telefonhívása, hogy jelenleg hol játszik az ifjonc. „Még sehol, de már tervezzük, hogy beíratjuk valahova.” – emlékezett vissza az anyuka, amelyre azonnal érkezett a válasz: „Ne, hadd jöjjön próbajátékra a Bayernbe!”

Mario Crnicki a Bayern utánpótlás-ranglétráját megmászva idén már Pep Guardiola irányítása alatt is edzhetett a müncheni profikkal. Hivatalosan jelenleg a klub U19-es részlegének játékosa, de ebben a szezonban egyelőre még csak az U17-esek között lépett pályára, 15 mérkőzésen lőtt 11 góljával a házi góllövőlistát vezeti, a Bundesliga Süd/Südwest listáján pedig a második pozícióban áll. Crnicki a horvát utánpótlás-válogatottban is bontogatja szárnyait, az U15-től az U17-ig 6 korosztályos mérkőzésen 5 gólt ért el.

Többek között Magyarországon, Telkiben is pályára lépett egy U17-es EB selejtező mérkőzésen, amelyen végül 2-1-es győzelemnek örülhetett csapatával.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top