Interjúk és nyilatkozatok

Lewandowski: A feketemunkáért is felelős vagyok

Robert Lewandowski a Sport Bildnek adott interjút, amelynek legfőbb mondatait olvashatjátok.

FBL-GER-BUNDESLIGA-BAYERN MUNICH-HANOVER

15 Bundesliga meccs, 7 gól, 3 assziszt. Így fest a BVB-től ingyen érkezett Robert Lewandowski mérlege a Bayernben eltöltött első félévet követően. „Az első négy, öt meccset követően aggodalmaskodtam, alig volt lehetőségem. Ez volt a legrosszabb, részben egy kicsit kétségbe is estem. Majd végül egyre jobb lett.”

„Először mindent meg kellett szoknom, a kezdetekben nehéz volt, majd megértettem mit is akar az edző. Pep Guardiola sok időt adott nekem, a taktikai táblán is sok mindent megmagyarázott. Ő nem csak középcsatárként lát engem, hanem egy komplett támadóként is, aki a szélekre is kihúzódik, valamint hátrafele is dolgozik. Világos volt, hogy nem csak a góljaimra figyel.” Lewandowski elmondása szerint Guardiola mindig bátorította őt: „Mindig elmondta, hogy jól mozgok, sok lehetőség adódik előttem és a gólokra egymagam is képes vagyok.”

Habár Lewandowski optimista, hogy a szezon második felében még több gólt lő, nem a találatai jelentik a fő prioritást: „A feketemunkáért is felelős vagyok. Ez egy olyan munka, amelyet senki nem lát, amelyről senki nem értesül igazán. Néha 2-3 ellenfelet húzok magamra, hogy területet nyissak Arjen Robben, Franck Ribéry vagy Thomas Müller előtt, akik így betalálhatnak. A statisztikámban ez nem jelenik meg.”





Lewandowski számára nem probléma, hogy a Dortmunddal ellentétben a jelenlegi csapatában nincs egy tipikus játékmester, akinek az előkészítéseiből a támadó közvetlenül profitálni tud: „Egy csatár számára jó, ha egy 10-es van mögötte, aki érte dolgozik és döntő passzokat ad. De időközben már hozzászoktam a Bayern rendszeréhez és a klub filozófiájához. A címek számítanak, nem pedig az, hogy a lehető legtöbb gólt szerezzük a nevemmel.”

A lengyel csatár szerződése 2019-ig érvényes a rekordbajnoknál, a jövőjével kapcsolatban az alábbiakat nyilatkozta a Sport Bildnek: „Mi jöhet még az FC Bayern után? Itt minden évben címeket nyerhetek és a nagy álmom is valóra válhat: A Bajnokok Ligája elhódítása.”

Természetesen Marco Reus esetéről is kérdezték a lengyelt: „Ha Reus engem kérdezne, elmondanám neki, hogy a Bayernnel való döntésemmel mindent megfelelően cselekedtem. De nem mondhatom neki, hogy „Csatlakozz a Bayernhez.” Végsősorban ez az ő döntése.”

https://www.youtube.com/watch?v=NNsnmPVZrNc

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top