Átigazolási hírek

Max Meyer: Majdnem a Bayernbe igazoltam

Végül a Schalke utánpótlás-edzői maradásra bírták a tehetséget, aki boldog jelenlegi csapatában.

meyer

Max Meyer tavaly októberben a Sport Bildnek már beismerte, 2007-ben egy teljes napot töltött el a Bayern edzőközpontjában, ahol próbaedzésen vett részt a bajoroknál. „12 évesen egy utcai bajnokságon vettem részt. Voltak előtornák, amelyekre a legjobb játékosokat hívták meg. Minden régióból a legjobbak utazhattak Münchenbe, az edzést pedig a Bayern edzőközpontjában rendezték meg.”

Meyert a duisburgi „Inter Wesel Futsal” csapatból hívták meg Münchenbe, ahol 120 tehetség egyikeként hívhatta fel magára az egész nap jelenlévő nyolc Bayern edző figyelmét. „Akkor nem mondtak semmit.” A tavalyi hírben megjelentek szerint a Bayern nem akart senkit a privát szférájából kiszakítva közvetlenül leigazolni, de 10 fiatal fejlődését továbbra is figyelemmel kísérték – Meyer állítólag nem volt köztük. A játékos akkoriban szívesen igazolt volna a Bayernbe, de ezt követően, 12-13 évesen már nem volt akkora rajongója a klubnak, 14 évesen, amikor a Schalke ifijátékosaként labdaszedőként működött közre a Veltins Arénában, azonnal megfertőzte a királykék vírus.





A 19 éves Meyer a Sport Bild szerdai számában ismét részleteket tárt fel a Bayernnel kapcsolatos ügyéből: „Az első évem a Schalke U15-ben nem igazán sikerült egészen jóra. Akkoriban a Bayern nem edzeni, hanem már tárgyalni hívott meg. Ajánlatot kaptam és majdnem a Bayernbe igazoltam. Az utolsó pillanatban az akkori edzőm Manni Dubski és az U19-es tréner Norberg Elgert meggyőzött, hogy maradjak. Az elkövetkezendő évek végül sokkal jobban sikerültek a Schalkéban.”

Arra a kérdésre, hogy nem hullajt-e könnyeket a Bayernért, ezt válaszolta: „Nem! Az volt az abszolút megfelelő döntés. Sokáig szeretnék a Schalkéban maradni, még sok meccset és sok gólt szeretnék itt elérni.”

https://www.youtube.com/watch?v=HdYTFNfO5NA

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top