Bundesliga

Megalázó vereség a Wolfsburg otthonában

4-1-re küldték haza a farkasok a Bayernt.

WobBay_get_300115_5.variant846x476

Elszenvedte idei első Bundesliga vereségét a Bayern München, a bajnoki üldöző Wolfsburg együttese fogott ki nem is akármennyire Pep Guardiola csapatán: Súlyos, 4-1-es győzelmet ünnepelhettek a farkasok, megérdemelten. A legrosszabb pillanatokban gólokat kapó Bayern előnye 8 pontra olvadt a 18. fordulót követően. Bas Dost és De Bruyne duplájára csak Bernat találata jelentette a müncheniek becsületgólját.

A főpróbát jelentő Bochum elleni felkészülési mérkőzéshez képest két kényszerű változás történt a Bayern kezdőcsapatában: A mérkőzést megelőző napokban megsérült, és előreláthatólag 2-3 hétig harcképtelen Rafinha és Ribéry helyett Müller és az AS Roma elleni sérülése óta tétmeccsen először pályára lépő Alaba kapott lehetőséget. Örömhír, hogy Holger Badstuber négy és fél hónap után újra kerettag lehetett.

Mérkőzés:

A találkozó természetesen a Wolfsburg 20 éves belga középpályásának, az autóbalesetben három hete elhunyt Junior Malandának a megemlékezésével kezdődött. A wolfsburgi közönség egy koreográfiát követő egy perces tapsviharral, majd egy szintén egy perces néma gyászszünettel tisztelgett egykori tehetsége előtt. A történtek, mint utólag kiderült, óriási energiát szabadítottak fel a VFL játékosaiban, akik azonnal hatalmas motivációt tanúsítottak a Volkswagen Aréna játéktéren.

Már a harmadik percben érkezett a hidegzuhany. Egy sikertelen Bayern próbálkozást követően a Wolfsburg rögtön lekontrázta ellenfelét, a támadás végén Bas Dost mattolta Manuel Neuert. 1-0. Ez a találat azonnal átrendezte a sorokat és befolyásolta a játék képét. A szervezetlen és pontatlan bajorok alig-alig tudtak valódi lehetőséget kidolgozni anélkül, hogy ne lett volna esélye a Wolfsburgnak az újabb veszélyes kontrák levezetésére. Csak a statisztikára nézve a Bayern uralta ellenfelét, de ez valójában korántsem így történt. A 6:5-ös kapuralövési, a 67 százalékos labdabirtoklási és a 60 százalékos megnyert párharcbeli statisztika ellenére újabb gólt kaptak a bajorok, ezúttal egy pontrúgást követő szituációból, lélektanilag szintén nagyon rossz pillanatban, a 45+1. percben: A beívelt labdát Lewandowski a 16-os előterébe, középre fejelte vissza, amelyet Bas Dost egy pattanás után kapásból juttatta Neuer hálójába. 2-0.

A második félidőben nem történt személyi változás a csapatokban, de Guardiola ezúttal egy 3-5-2-es taktikával próbálkozott a korábbi 4-2-3-1 helyett. Az egyre inkább támadóbb felfogású, ezáltal még jobban kinyíló Bayernt újabb hazai kontra büntette: De Bruyne a saját félpályájáról, három Bayern védő között kiugorva vezethette teljesen egyedül a labdát Manuel Neuerre, végül magabiztosan vágta be a
ziccerét, 53 perc után 3-0-ra alakítva ezzel a részeredményt. Két perccel később felvillant a remény, Bernat egy hozzá szerencsésen visszapattanó labdát juttatta közelről Benaglio kapujába: 3-1. A Bayern próbálkozott az eredmény kozmetikázásával, Robben gyönyörű szabadrúgását nagy bravúrral hárította a hazaiak kapusa a 71. percben. Két perccel később a 23 éves belga tett pontot teljesítményére, természetesen egy újabb kontrából: Dante nem bizonyult jobbnak a vele való versenyfutás során, a 16-os előterében pedig be is ültette őt a hintába De Bruyne. Neuer ezúttal sem tudott hárítani. 4-1. A bajorok lélekben itt már végleg feladták a reményt a pontszerzésre, a különbség csökkentésével azonban még próbálkoztak – sikertelenül.

Mérkőzést követő nyilatkozatok:

Pep Guardiola: A Wolfsburg jobb volt, a megfelelő pillanatokban szerezték meg a góljaikat. Gratulálok nekik. Most elemeznünk kell a történteket és következő mérkőzésre kell koncentrálnunk.

Bastian Schweinsteiger: Nem a mi napunk volt. A támadásaink során gyakran elveszítettük a szervezettségünket és viszonylag könnyen hagytuk magunkat lekontrázni. Ennek nem szabad megtörténnie velünk. Elemeznünk kell a dolgokat és a következő mérkőzést jobban kell abszolválnunk.

Manuel Neuer: Világos, hogy ez nem jó start számunkra. Valami mást képzeltünk és terveztünk el. Nem katasztrófa, de tudjuk, hogy még sok a tennivalónk. Ezt félre kell tennünk és előre kell tekintenünk, most jönnek az angol hetek. Végzetes lene, ha 8 napon keresztül mindig a következő meccsre kellene várnunk.

Jerome Boateng: Egyszerűen rosszul játszottunk. Talán nem egész jó, ami ma történt, de ezzel éberek maradunk. Egy ilyen mérkőzésnek nem szabad újra megtörténnie velünk. Nem voltunk agresszívak, túl könnyen labdát veszítettünk. Szimatot kell fognunk. Mindenki tudja, hogy a Schalke elleni meccsen nagy javulás szükséges, hogy ezt jóvátegyük.





Arjen Robben: Természetesen ez egy sokk – négy kapott gól. Gratuláció a wolfsburgiaknak, jól csinálták. A kontráikkal megbüntettek minket. De talán ez a vereség is a segítségünkre lehet.

Klaus Allofs: Egy olyan eredmény és mérkőzés született, amelyet tulajdonképpen egyáltalán nem reméltünk. Nagyon könnyedén csináltuk. A ritmusváltásaink kitűnőek voltak. A megfelelő pillanatokban szereztük a góljainkat.

Dieter Hecking: Ha a Bayernt le akarod győzni, ilyen napra van szükséged. A csapat mindent megfogadott, amit korábban megbeszéltünk. Egy kicsit ki akartuk őket csalogatni, majd labdatartás után gyorsan átváltani. Ez 100 százalékban sikerült. Annyira nem vártuk ezt a győzelmet.

Bas Dost: Vártunk a lehetőségeinkre, majd a megfelelő pillanatban lecsaptunk. A második találatomnál volt egy kis szerencsém. A második félidőben végig kiemelkedően játszottunk.

A BILD osztályzatai: 

Neuer 4, Rode 5, Boateng 5, Dante 6, Bernat 4, Alonso 5, Robben 4, Schweinsteiger 5, Alaba 4, Müller 5

Cserék: Weiser 4, Götze 4, Pizarro 4

Érdekességek, statisztikák:

VFL Wolfsburg – FC Bayern statisztika

  • A Bayern a téli szezonban csak 44 percig volt hátrányban, a Wolfsburg ellen viszont már a 3. minutumtól kezdve, egészen a mérkőzés lefújásáig.
  • Dante a meccset megelőzően még soha nem szenvedett vereséget a Bayernnel  idegenben a bajnoságban. Ez a 37 meccs Bundesliga rekordnak számított.
  • Bas Dost az első játékos, aki 102 Bundesliga meccs után duplázni tudott a Bayern ellen.
  • Bas Dost és De Bruyne mindösszesen másodszorra tudtak duplázni a Bundesligában. A belgának ez volt az első alkalma wolfsburgiként.
  • A Bayern legutóbb 2009 áprilisában kapott legalább 4 gólt: Akkor 5-1-es vereséget szenvedtek az idény végén bajnok Wolfsburgtól. Ez volt egyébként a VFL utolsó győzelme a Bayern ellen.
  • A Wolfsburg a 18. fordulóban a 11. győzelmét aratta. A Bundesliga ezen szakaszában ez klubrekord.
  • A tavalyi szezonban a 29. fordulóban kapott ki először a Bayern, most már a 18.-ban megtörtént ez. Ez volt Pep Guardiola első veresége, még nem bajnokként.
  • Míg a Bayern a 9 hazai meccsének mindegyikét megnyerte, idegenben 3-szor ikszelt és egy vereséget szenvedett.
  • A Bayern annyi gólt kapott Wolfsburgban, mint amennyit a teljes őszi szezon során.
  • A Wolfsburg az első kapuralövéséből betalált, és immáron a 9. gólját szerezte az első negyedórában, amely a legjobb mutató a ligában.
  • Manuel Neuer csak a 62. percben volt képes először hárítani, az első három kapuralövés egyaránt a hálójában landolt.
  • Juan Bernat a 18. Bundesliga meccsén talált be először. Összesen 23 kapuralövéssel próbálkozott.
  • Véget ért Jerome Boateng veretlenségi Bundesliga-rekordja: Végül 56 mérkőzésen maradt veretlen a Bayern védője.
VFL WOLFSBURG – FC BAYERN 4:1 (2:0)
VfL Wolfsburg Benaglio – Vieirinha, Naldo, Knoche, Rodriguez – Luiz Gustavo, Arnold – Caligiuri (86. Hunt), De Bruyne, Perisic (80. Schäfer) – Dost (83. Bendtner)
Cserék Grün, Jung, Klose, Seguin
FC Bayern Neuer – Rode (51. Weiser), Boateng, Dante, Bernat – Schweinsteiger, Alonso, Alaba – Robben, Lewandowski (71. Pizarro), Müller (71. Götze)
Cserék Reina, Benatia, Badstuber, Gaudino
Játékvezető Tobias Welz (Wiesbaden)
Nézők 30.000 (teltház)
Tore 1:0 und 2:0 Dost (4., 45.+2), 3:0 De Bruyne (53.), 3:1 Bernat (55.), 4:1 De Bruyne (73.)
Sárga lapok Arnold, Gustavo / Alonso, Schweinsteiger

Összefoglaló:

http://www.dailymotion.com/video/x2g14ak_wolfsburg-vs-bayern-munich-4-1-full-highlights-30-01-2015-bundesliga_sport

Hozzászólnék

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top