Bundesliga

Előzetes: VFB Stuttgart – FC Bayern

A 96. sváb-bajor rangadót rendezik a Bundesligában.

vfbbayern

A Wolfsburgban elszenvedett meglehetősen sima vereség, valamint a Schalke elleni emberhátrányos
döntetlen után a Bayern idei első győzelme továbbra is várat magára – az áttörést a Mercedes Benz
arénában, a VFB Stuttgart ellenfeleként ünnepelhetik Pep Guardiola játékosai. Az elmúlt évek hagyományai szerint a Bayern a találkozó toronymagas esélyese – a statisztikák alapján így volt ez az első két tavaszi fordulóban is, ám végül nem sikerült nyernie a Bayernnek – talán most, a liga legjobb idegenbeli teljesítményét nyújtó csapataként, a bajnokság leggyengébb hazai mutatójával rendelkező svábok ellen ez sikerülhet. A Stuttgart az eddigi 9 hazai fellépéséből csak 1 győzelmet és 2 döntetlent tud felmutatni. A hat elszenvedett vereségre, valamint a 4:17-es gólarányra sem lehetnek büszkék.

„A Bayerntől nem megszokott, hogy egymást követő két mérkőzésen nem győznek.” – mondta el Karl-Heinz Rummenigge, aki gyakorlatilag győzelmet követel csapatától: „Egy kicsit türelmetlen vagyok, ezt nem is titkolom. Jó lenne, ha a csapat holnap nyerni tudna.” A Bayern előljárójának elmondása szerint nem ideges, de egy nehéz mérkőzést vár a 16. pozícióban lévő VFB otthonában: „A Stuttgart a túlélésért küzd, nem akarnak kiesni. Nekünk meg kell próbálni formába lendülni, nem csak a Bundesliga, hanem a BL tekintetében is a legjobb állapotban kell játszanunk. Kevesebb mint két héten belül a Shakthar elleni meccsel elkezdődik a sorozat. „

Pep Guardiola a pénteki sajtótájékoztatón magabiztosan elmondta, felkészültek a Stuttgartból, az ellenfél
valószínűsíthető kontratámadásai ellenére nem kívánnak változtatni az csapat eddigi játékstílusán, viszont előfordulhat az is, hogy 3-4 meccsen is nyeretlen marad csapatával. A sajtótájékoztató legfontosabb mondatait ide kattintva olvashatjátok.

Huub Stevens: A mérkőzés 0-0-ról kezdődik, és sok minden megtörténhet. Viszont azt tudnunk kell, hogy Európa egyik legjobb csapata ellen lépünk pályára. Mindennek passzolnia kell: az edzésekről való benyomásnak, a taktikának. A játékosok hozzáállása mindig jó volt. Ameddig itt vagyok, egyáltalán nem tehetek szemrehányást. Természetesen a szurkolókra is szükségünk lesz. Sokszínű mérkőzésnek kell lennie.


Közös múlt

A két klub, minden tétmérkőzést figyelembe véve összesen 109-szer ütközött meg egymással, ebből 70 alkalommal Bayern, 19-szer pedig Stuttgart győzelem született. A 233:124-es gólarány a Bayern javára billen. A legutóbbi 12 tétmérkőzést a Bayern nyerte, 35-ször betalálva ellenfelének.

Csak a Bundesligában eleddig 95 találkozót rendeztek meg a két csapat egymás elleni közreműködésével, a Bayern fölénye itt is számottevő: A találkozók jóval több mint felét, 58 meccset megnyertek a bajorok, a
Stuttgart csak 17-szer tudott diadalmaskodni, míg 20 mérkőzésen pontosztozkodás történt. A Bayern 191
gólt lőtt és 109-et kapott ezeken a találkozókon. A két klub legutóbbi 9 Bundesliga-meccsét az FCB nyerte.

Ha csak a Stuttgartban megrendezett bajnoki mérkőzéseket vesszük górcső alá, nem meglepő módon újabb Bayern fölényt könyvelhetünk el: 47 sváb földön lejátszott mérkőzésen a Bayern 25-ször, a Stuttgart csak 12 -szer hódította el a három egységet, 10 döntetlen született. A gólarányt figyelembe véve 81:59 a jelenlegi állás – természetesen a müncheniek javára. A legutóbbi 6, Stuttgartban lejátszott sváb-bajor bajnoki rangadón a Bayern diadalmaskodott.

Az elmúlt szezonban 1-0-ról felállva, a csereként beállt Pizarro egyenlítő, valamint egy utolsó percben
szerzett csodálatos Thiago ollózós góllal győzött a Bayern a VFB arénájában. Az idei szezon odavágóján 2-0 -ás Bayern sikernek örülhetett az Allianz Aréna közönsége.





Hiányzók

A Stuttgart német válogatott belsővédője, Antonio Rüdiger térdműtét miatti rehabilitációs edzéken vesz részt, így nem léphet pályára – Daniel Didavi térdsérülés, Carlos Gruezo combizomszakad miatt szintén lemarad a találkozóról. A Bayern München részéről az előző mérkőzésen kiállított, egyelőre három mérkőzésre eltiltott Jerome Boateng biztosan nem lép pályára. Rafinha és Ribéry kisebb sérülésüket követően jó úton haladnak, Pep Guardiola szerint hétfőn akár már a csapattal is edzhetnek, a VFB ellen viszont ők sem bevethetőek. A hosszabb sérülésüket követő rehabilitáció miatt Martínez, Lahm és Thiago még egy jó ideig távolmaradnak a játéktértől.

Érdekességek, statisztikák

A két klub idei összevetése: Gólok | kapura lövések | lövésenkénti gól | bekapott gólok | futómennyiség | passzpontosság | labdabirtoklás | párharcok

  • A Wolfsurg elleni 4-1-es vereséget követően a Bayern csak egy 1-1-es döntetlent játszott a Schalke
    csapatával – a bajorok ezzel az idei szezonban először maradtak sorozatbeli két mérkőzésen nyeretlenek.
  • A Bayern legutóbb 8 évvel ezelőtt, 2007-ben nem győzött az első két meccsén: Akkor a Dortmund ellen 3:2-es vereséget, a Bochum ellen egy gólnélküli döntetlent ért el Felix Magath csapata. Ezt követően a mesternek távoznia kellett posztjáról.
  • A Bayern a legutóbbi 12 tétmérkőzését megnyerte a Stuttgart ellen (9 Bundesliga, 3 DFB-kupa).
  • A Stuttgart sorozatban 9-szer szenvedett vereséget a Bayern ellen a bajnokságban. Ez egyedülálló a sváb klub történelmében.
  • Egy Bundesliga párosítást sem látott több szurkoló a helyszínen: 95 meccsen összesen 5.280.534 néző látogatott ki a két klub egymás elleni meccseire.
  • Csak Moritz Leitner, a Stuttgart dortmundi kölcsönjátékosa nem rendelkezik negatív mutatóval a Bayern ellen: Öt mérkőzésen két győzelem, két vereség és egy döntetlen a mérlege.
  • Robert Lewandowski az eddigi 9 Bundesliga meccséből egyet sem veszített el a Stuttgart ellen (5 győzelem, 4 döntetlen). Ezeken a találkozókonm négy gólt szerzett.
  • A Stuttgart a Bundesligában egyik csapat ellen sem szenvedett több vereséget (58)  és kapott több gólt (191), mint a Bayern ellen.

Előzetes kezdőcsapatok: 

A találkozót, amelyet az Eurosport2 szombaton 15:30-tól élőben közvetít, Florian Meyer vezeti majd.

Hozzászólnék

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top