Interjúk és nyilatkozatok

Bernat: Boldog vagyok, hogy a Bayern mezét viselhetem

A 21 éves felfedezett az fcbayern.de-nek adott interjút.

juanbernat1

Egy játékos van az FC Bayern Münchenben, aki a klub idei összes, 29 tétmérkőzésén pályára lépett. A nyáron 10 millió euró körüli összegért érkezett Juan Bernat egyértelműen az idei szezon egyik legnagyobb felfedezettje. A 21 éves balbekk/balszélső már a spanyol válogatottban is bemutatkozott, valamint az első góljait is megszerezte válogatottjában, de a Bayern mezében is.

Juan, Münchenben a tél kézzelfogható. Milyen a kapcsolatod a hóval és a mínuszokkal?
Nem annyira bensőséges (nevet). Valenciában, a szülővárosomban soha nincs ennyire hideg és szinte soha nincsen hó, tehát az igazi tél valamelyest teljesen újdonság számomra. De vannak meleg öltözékek, és ha még mindig túl nagy a hideg, egyszerűen otthon maradok a melegben.

Már hét hónapja tartózkodsz Münchenben. Hogy tetszik az új otthonod?
A beilleszkedés könnyű volt, mert itt a klubnál valóban mindenki tárt kezekkel fogadott és segített, hogy a kezdetektől jól érezzem magam. Időközben már a barátnőm is nálam él Münchenben. Nagyon tetszik a város, a bajor ételeket is szeretem. Nagyon boldog vagyok, hogy a Bayern mezét viselhetem.

Hogy állsz a német nyelvvel?
Rajta vagyok, és az interjú után is épp órára megyek. De természetesen eltart még egy ideig. A német valóban nagyon nehéz. Közben Pep német csapatmegbeszélését is megértem. Csak egy játékosnál nem értek egyáltalán semmit.

Hadd találjuk ki: Thomas Müllernél?
Igen. Ha Thomas bajorul beszél, egyáltalán nem értek sokat (nevet).





Sok szakértő számára te voltál az őszi szezon felfedezettje a Bayernnél. Teljesen őszintén, az átigazolásod után milyen gyakran kell megcsípned magad?
Eddig tényleg álomszerűen alakul számomra. A Valencia a Bayernhez képest egy kisebb klub. Mindösszesen 21 évesen mertem megtenni ezt a lépést egy új országba, egy új bajnokságba. Végül olyan jól alakult, hogy szerves része lettem a csapatnak. Felülmúltam minden elvárásomat. Most egyszerűen remélem, hogy a folytatás is így alakul majd.

Milyen volt számodra, amikor az FC Bayern érted kopogtatott?
Nagy megtiszteltetés volt, nagyon büszkévé tett, amikor Pep telefonon megkérdezte, hogy eltudnám-e képzelni, hogy a Bayernhez igazoljak. Természetesen egy kicsit meglepődtem, mert mint már említettem, csak 21 éves voltam és csak egy szezont játszottam balbekként. A klubommal, a Valenciával nemigen volt probléma, mert a szerződésem egy évvel később járt volna le. A legtöbb ember örült nekem és szép búcsút vettek tőlem.

Az átigazolás után alkalmazkodnod kellett a játékstílusodat illetően a Bundesligához?
Nem, nem igazán. Ami feltűnt: Németországban gyorsabb és direktebb a támadójáték. Spanyolországban nagyobb hangsúlyt fektetnek a labdabirtoklásra és sokat passzolnak a középpályán.

Támadójátékosként kezdted, most gyakran balbekk vagy. Mit csinálsz szívesebben? A széleken cselezel előre, vagy az ellenféllel sprintben közlekedve hátul tisztázol?
Szeretem, ha a labda a lábamon van, majd tempóval megindulhatok és az ellenfelet támadhatom. De egyre több kedvem van ahhoz is, hogy az ellenfelet kivédekezem és a labdákat újra levadászhatom.

https://www.youtube.com/watch?v=-0hV1qV55i8

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top