Bundesliga

Pep: Arjen az egyik legkiemelkedőbb, akit edzettem

A BL nyolcaddöntőt megelőző HSV meccs előtt adott sajtótájékoztatót a Bayern edzője.

pephsv

A személyi helyzetről: Franck Ribéry és Rafinha visszatértek, velünk edzettek, fittek. Lehetséges opciót jelentenenek a holnapi kezdőcsapatba. Boateng még eltiltott.

Az ellenfélről: A legutóbbi 0-0-nál észrevettük, hogy milyen nehéz a HSV ellen játszani. Nagyon gyorsak, agresszívak, nem hagynak időt gondolkodni. Megpróbálunk a lehető legjobban játszani, remélhetőleg nyerni.

A hangulatról: A hangulat jó. Stuttgartban nagyon lassú volt a játékfelépítésünk, problémáink adódtak. Ekkor a megoldás hosszú labdákkal játszani de ez nagyon egyszerű, túl egyszerű. Holnap jobban akarunk játszani. A HSV elleni meccs nagyon fontos.

A támadók gólszegénységéről: Nem aggódom a csatáraim miatt, sokkal inkább a játékstílusunk miatt. A legfontosabb, hogy több gólhelyzetet alakítsunk ki, mindenekelőtt a játékfelépítésünk a fontos, nem csak az, hogy hány kilométert futunk egy mérkőzésen. Fejlesztenünk kell a játékfelépítésünket.

Green helyzetéről: Ha Green nincs itt és nem játszik, nem az én támám. Mindig elemeznünk kell a lehetőségeket, ahol egy játékés játszhat. Hamburgban edzőváltás történt, minden trénernek egy teljesen más elképzelése és filozófiája van.

A TV-s bevételekről: Nekünk kevesebb pénzünk van, tehát több ötletre van szükségünk. Nem probléma. Alapesetben a játékosok oda mennek, ahol több pénzt kereshetnek. Természetesen a Premier League az egyik legérdekesebb és legfontosabb bajnokság a világon. De a Bayernnek sem kell sajnálkoznia, több ötletre van szükségünk.

Az idén még góltalan Lewandowskiról: Elmondtam neki, az irodám a nap 24 órájában nyitva áll. Bármikor bejöhet. Hogy nem érti-e a Pep-rendszert? Nekem azt mondta, a rendszerem nagyon egyszedrű. Nagyon elégedett vagyok vele.

A legjobb formában lévő játékosról: Ha Arjennél van a labda, látod a testbeszédéből, hogy gólt akar szerezni. A támadóknak ez nehéz, a terület nagyon szűk, sok a védő, nincs idő gondolkodni, egy másodperced van. Arjen ebben a szituációban nagyon jó. Sok jó játékost edzettem. Arjen az egyik legkiemelkedőbb.

Az idei mérlegről: Eddig kiemelkedően teljesítettünk. Tizenegy pont előnnyel vágtunk neki a tavaszi szezonnak. A szezon előtt sok szakértő és újságíró mondta, hogy a brazíliai VB után a világbajnokokkal nem vagyunk esélyesei a Bundesligának. Tudom, hogy még javulni fogunk, ez biztos. Ha nem a legjobb szintünkön vagyunk, nem nyerhetünk a Bajnokok Ligájában, ez egyértelmű. Most még nyolc pont az előnyünk.

A BL-ről: A Shakthar elleni meccsre a lehető legjobban készülünk fel. De nem tudom, mi lesz a meccsen.

Az ukrán helyezetről: Ha Ukrajnában repülünk, az emberek helyzetén aggódunk, akik ott élnek. Remélem a politikusok a lehető leggyrsabban megoldást találnak a konfliktusra.

Reus szerződéshosszabbításáról: Gratulálok neki.

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top