Egyéb

Henry: Neuer egy forradalmi kapus

A FIFA-nak tett interjújában beszélt Neuerről a legendás csatár.

neuer

„Neuer valóban reformálta a kapusposztot. Korábban már láttunk olyan rendszereket, amelyben egyes játékosok nagyon magasan védekeztek, de eddig még soha nem láttunk egy kapust ennyire távol állni a kapujától.” – fogalmazott Henry a fifa.com-nak tett interjújában.

A pályafutását nemrégiben befejező klasszis támadó Neuer esetében párhuzamot vont a Johann Cruyff vezette legendás Ajaxszal: „A kapus ott is egyfajta passzadóként funkcionált, de soha nem állt olyan magasságban, mint a védők. Neuerrel gyakorlatilag mindig egy mezőnyjátékossal több van a csapatban. Ennek a változásnak köszönhetően nagyobb szabadságot kap az edzőjétől, de Neuer képes megoldani, ő egy igazán nagyszerű kapus. „





„Ő mindig higgadt marad, ha passzol, olyan mint egy igazi libero. Ez a szerep igazából a 80-as, 90-es években bukkant fel, de most Neuer az új söprögető. Ez az, ami mindenkit lenyűgözött a Világbajnokságon.”

Thierry Henry biztos abban, hogy Neuer játékstílusának pozitív visszajelzése befolyásolni fogja a jövőbeli kapusjátékot is: „Mostantól minden kapus példát vesz róla.” – jósolta a 37 éves Világ és Európa bajnok játékos.

Hozzászólnék

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top