Egyéb

Badstuber boldog, hogy megkapja a játékperceket

A Bayern védője szívesen térne vissza a válogatottba, de előbb konstans, jó teljesítményt akar nyújtani klubjában.

holger

Holger Badstubert a Köln elleni 4:1-es győzelem alkalmával zsinórban harmadjára nevezte Pep Guardiola a Bayern kezdőcsapatába, így ő számít a téli felkészülési időszak egyik legnagyobb nyertesének. „Boldog vagyok, hogy megkapom a játéklehetőséget. Egyre jobban megy, ezt látom és érzem. Ezt az érzést tisztán megragadom – a kellemetlen ellenfelekkel szemben is.”

A Bayern sajátnevelésű játékosa két évet hagyott ki két keresztszalag-szakadása és combizomszakadása miatt, de formája és fizikai állapota már-már régi önmagát idézi. A német válogatott március végi Ausztrália elleni felkészülési mérkőzésére és Grúzia elleni EB selejtezőjére még nincs programja.





„A szövetségi kapitánnyal nem állok kapcsolatban, de a naptáramba még semmi sincs felírva. Meglátjuk. Nem akarok túl korán spekulálni. Jön, ha jönnie kell. Teljesen nyugodt vagyok. Tovább kell végeznem a munkám, edzéseken oda kell tennem magam. Ez hihetetlenül sokat ad számomra, a mérkőzések természetesen még többet. Meglátjuk, hogyan fog alakulni.”

Badstuber legutóbb 2012 október 16-án, az emlékezetes Svédország elleni 4-4 alkalmával húzta magára a válogatott dresszt. Ha ilyen ütemben folytatja, előbb-utóbb ismét Löw szolgálatába állhat. Holger számára viszont egyelőre nem ez élvezi az elsődleges prioritást: „Akkor lesz valaki válogatott, ha folyamatosan nyújtja a teljesítményt és az én célom elsősorban ez. Ezt nem lehet kiérdemelni két mérkőzéssel, sokkal inkább úgy lehet, ha valaki egy hosszabb időtartamig játszik egy állandó, magas színvonalon.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top