Bajnokok Ligája

Badstuber: Az ilyen meccsekért él az ember

Franck Ribéry és Holger Badstuber a Shakthar elleni BL-nyolcaddöntő előtt beszélt a Bayern sajtótájékoztatóján.

badstuber

Holger Badstuber:

Az ellenfélről: Egy nagyon erős ellenfelet várunk. A javunkra kell eldönteni a párharcokat, holnap ez a legfontosabb. Az ellenfél egy olyan csapat, amely sok jó játékossal rendelkezik, főleg a támadóharmadban. A saját ötleteinkkel és módunkkal akarjuk megverni őket.

A BL-be való visszatéréséről: Természetesen örülök, hogy egy ilyen fontos meccsen újra a csapatot támogathatom. Az ilyen meccsekért él az ember.

Pep szavairól az edzésen: Az edző megpróbál minden játékost egyénileg felkészíteni és tippeket adni nekik. Nekem is adott.

A 0-0-ás odavágóról: Ez egy nyitott eredmény, minden megeshet. A hazai pálya előnye nálunk van, ismerjük az atmoszférát, ez számunkra előny. Holnap szükségünk van a támadósorra, gólokat kell lőnünk. Szabad fejjel kell játszanunk, nem szabad félnünk. Önbizalommal megyünk a mérkőzésbe, de ismerjük a Shathar erősségeit is.

A védelem fontosságáról: Tudjuk mi vár ránk holnap. Nagyon veszélyes lesz. Megpróbálunk jó játéknyitásokat alkalmazni. A támadósorunk az elmúlt héten sok gólt szerzett és önbizalmat is gyűjtött. De mi is tenni akarjuk a magunk feladatát és nullán tartani az eredményt. Jó helyzetekbe kell hoznunk a támadókat és egyidőben az ellenfél kontráit közösen megakadályozni.





Franck Ribéry:

Az ellenfélről: Tiszta fejre van szükségünk, nem szabad félnünk. Otthon lépünk pályára, ezért jók az esélyeink. Mi vagyunk a favoritok, de a Shaktharnak egy jó csapata van. Nem szabad azt hinnünk, hogy 3-0-ra győzünk hazai pályán. Ez nem így van. Teljesen koncentráltnak kell lennünk

A 0-0 veszélyeiről: Még nem ismerjük azt a szituációt, hogy döntetlennel megyünk a visszavágóra. Győznünk kell, a Shakhar egy jó csapat, de nagyon koncentráltak vagyunk. Lehet, hogy jobbak vagyunk náluk, de a Bajnokok Ligájában nem egyszerű.

A lehetséges negyeddöntőről: Nagy csapat vagyunk és teljesen koncentráltak. Ez a Bajnokok Ligája, egy teljesen más szint.

Lewandowskiról: Ő nagyon boldog nálunk. Természetesen a játék és a nívó teljesen más mint a Borussia Dortmundnál. Talán egy kicsivel több önbizalomra van szüksége. De Robert jól játszik nálunk és mindenki tudja, hogy ő egy nagy játékos.

Mircea Lucescuról és az odavágóról: Ő egy igazán jó edző. A csapataival mindig nagyon jól teljesített. Már régóta Donyeckben van. Az odavágón nem gondoltuk, hogy ilyen nehéz lesz.

Az odavágó teljesítményéről és a fejlődési lehetőségekről: Természetesen egy furcsa meccs volt. Az első félidőben nagyon jók voltunk, a második már nem ment annyira jól. A holnapi egy teljesen más meccs lesz, otthon játszunk, mindannyian fittek vagyunk, ez a fontos.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top