Átigazolási hírek

Sport Bild: Négy játékos a Bayern listáján

Egy támadószellemű és három védekező játékost hoztak összeköttetésbe a bajorokkal.

fir

Roberto Firmino, a Hoffenheim 23 éves támadószellemű játékosa a Bundesliga egyik legfelkapottabb játékosának számít. A brazil válogatottsággal is rendelkező balszélső korábban elmondta: „Örülök a nagy klubok érdelődésének. Ez szép dolog, amely megerősít engem.” Firmino ekkor a Real Madridot, a Barcelonát és a Bayern Münchent kiemelve válaszolt arra a kérdésre, hogy mely csapatokban képzelné el legszívesebben karrierjét.





A Bundesliga legértékesebb BL-ben még nem pályára lépő játékosának álma hamarosan megvalósulhat, ugyanis a Sport Bild információi szerint Firmino szerepel a Bayern München nyári átigazolási listáján. A 31 éves korba lépő Ribéry és Robben nem lesznek már fiatalabbak, így szükség van a potenciális örökösökre. A bajorok vezetőségének elképzelése szerint a brazilnak nyártól a sztárok mögött kell továbbfejlődnie, hogy végül hosszabb távon is a csapat stabil tagjává váljon.

Firminot egy külföldi, megnevezetlen klub már télen is megszerezte volna, ám a Hoffenheim elutasította a 25 millió eurós ajánlatot. A lap információi szerint nyáron egy kivásárlási záradéknak köszönhetően 20 millió euróért klubot válthat a technikás játékos.

https://www.youtube.com/watch?v=er-GdWLW5F4


Nem a brazil az egyetlen játékos, akit a Bayern figyel. Szintén a Sport Bild beszámolója alapján a müncheniek Rafinha mellé egy új jobbhátvédet keresnek, ugyanis Pep Guardiola továbbra is a középpályán tervez Philipp Lahmmal. A pletykák alapján három további játékos is a Bayern látókörében szerepel: Az egyik az Everton 26 éves játékosa, Seamus Coleman, akit 2019-ig köt szerződés jelenlegi klubjához. A második név a Porto 23 éves brazilja, a Real Madriddal szoros összeköttetésbe hozott Danilo, akinek átigazolási díja 30 millió euró körül mozog. Spanyol sajtóhírek szerint ő már megegyezett a madridiakkal egy nyári átigazolásról. A harmadik név a Bayer Leverkusen univerzális játékosa, a 27 éves Gonzalo Castro, akit a Bayern új technikai igazgatója illetve megfigyelője is nagyon jól ismer korábbi állomáshelyéről. Az ő szerződése 2016-ig érvényes.

Meglehet, hogy házon belül oldja meg a Bayern a jobbhátvédkérdést – ha létezik ilyen. Mitchell Weiser biztató teljesítménye miatt nem lehetetlen, hogy a nyáron lejáró szerződése megújításra kerül. Pep Guardiola biztos ami biztos, előszeretettel teszteli a Bayern II jobbhátvédjét, a nyáron az 1860 Münchentől érkező 22 éves Kodjovi Koussou-t is, aki a Shakthar Donetsk elleni záróedzésen is a felnőttcsapattal edzhetett. Természetesen Lahm és Rafinha személyében két minőségi jobboldali bekk áll a Bayern rendelkezésére.


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top