Bundesliga

Pep: Robbéry nélkül is képesek vagyunk támadni

Guardiola a remek formában lévő Werder elleni bajnoki előtt válaszolt a sajtó kérdéseire.

pepwer

Robbery kieséséről: Franck és Arjen hiányában elveszítettük az egy az egy elleni szituációban a kvalitásainkat. Nincsenek más játékosaink hasonló képességekkel. Ugyanakkor képesek vagyunk támadni, megoldást találunk. Az alapvető taktikánk nem változik. De hogy pontosan hogyan is fog kinézni, az a pályára lépő játékosoktól függ.

A Werderről: Topformában vannak, a Bremen a tavaszi szezonban ugyanannyi pontot szerzett mint mi, vagy a Wolfsburg. Ezek jó előzmények számunkra. Örülök neki.

A Werder vezetőségével való vitáról, miszerint a játékvezetők a Bayernt segítik: Ez a téma nem érdekel engem. Ismerem a nyilatkozatok alapjait, de én edző vagyok és a futballról akarok beszélni.

Lahmról: Ha játszik, akkor csak pár percet. Ő már fitt, de még nem tud sokat játszani. Jövő vasánap, a Gladbach ellen talán több játéklehetőséget is kaphat. A válogatott szünet után teljes erőbedobással térhet vissza.

Claudio Pizarróról: Ő a legjobb csatárunk a 16-oson belül. Ha megkapja a labdát, az gól. Tegnap kisebb izomproblémái voltak. Szívesen dolgozom vele együtt. De hat támadóm van. A múltban mindig sok izomproblémája volt, amely mára már kevesebb lett.

A Werder formaváltozásáról: Ha egy új edző érkezik, 1-2 mérkőzésen keresztül jó hangulat uralkodik. De ha egy edző régebb óta van jelen, észrevehető, valójában mit is idézett elő. Az eredmények, a győzelmek magukért beszélnek. Nagy tiszteletem a Werder előtt, de jó érzésem van, hogy holnap jól végezzük a dolgunkat. Tudom, az emberek azt mondták, ha a Bayern Brémában játszik, az mindig nehéz. Csak két napunk maradt a regenerációra, a brémaiaknak egy egész hétig felkészülhettek.

Thiago visszatéréséről: Szívesen tudnék róla, mikor térhet vissza újra a csapathoz. Egy évig sérült volt, ezért inkább az orvosokkal kellene ezt megbeszélni, nem velem. Tegnap először edzett a csapattal, de testi kontaktus nélkül, csak labdás műveleteket végzett. Hasonlóan mint Philipp Lahm, a válogatott szünet után újra visszatérhet.

Uli Hoeneß-ről, akit egy éve ítéltek el: Jól van, minden nap látom itt, az utánpótlásnál dolgozik, pozitív benyomást kelt.

Badstuber lehetséges válogatottságáról: Jogi Löw a válogatott edzője, a megfelelő döntést fogja meghozni. Holger előbb utóbb visszatér a nemzeti csapatba, ez nem kérdés. Hogy mikor, az Löw dolga, akinek semmi köze ahhoz, ami Holgert érte. Ha beválogatja őt, az számomra nem probléma. Holger most már egy futballista, nem pedig egy sérült futballista. A német válogatott dokija ugyanaz, mint a Bayerné.

Junozovic veszélyes szabadrúgásairól: Erre nem lehet felkészülni. Ugyanez érvényes Calhanoglura is a Leverkusenből. Ha sok szögletet és szabadrúgást végezhet el az ellenfél, problémánk lehet. Ha dominálunk, ez nem történik meg, ezért rajtunk múlik – ha irányítjuk a játékot és az ellenfél térfelén tartózkodunk, nincsenek problémáink. Távol kell tartanunk a labdát a kapunk előterétől.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top