Bajnokok Ligája

BL: A Porto lesz a Bayern ellenfele

Az elődöntőbe kerülés a tét.
portoo Megoldható feladat elé néz a Bayern München a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, ugyanis a Nyonban megrendezett pénteki sorsoláson a Porto csapatával párosították össze az egyetlen versenyben lévő német csapatot. A Bayern egy gólnélküli döntetlent és egy 7-0-ás győzelmet játszva jutott túl nyolcaddöntőbeli ellenfelén, az ukrán Shakthar Donetsk csapatán. A portugálok a Basellel lejátszott idegenbeli 1-1-es ikszet követően hazai pályán, 4-0-ra győzve döntötték el a továbbjutás sorsát a legjobb 16 között.

A két klub ezidáig öt alkalommal mérkőzött meg egymással, amelyből két Bayern és egy Porto győzelem mellett két döntetlen is született. A vereség viszont az egyik legfájóbb pont az FC Bayern történelmében: Az 1987-es BEK döntőben Madjer legendás sarkazásával a portugálok hódították el a trófeát.

Április 15-én szerdán kerül sor az első mérkőzésre, amely a portói Dragao stadionban kerül megrendezésre. A visszavágót egy héttel később, április 21-én játsszák a csapatok.





Vélemények:

Matthias Sammer: Nem lesz egyszerű történet. A Porto idén még nem veszített mérkőzést a BL-ben, a Baselnek pedig négy gólt rúgtak a visszavágón. Szerénységgel és alázattal, de magabiztossággal kell pályára lépnünk. Topteljesítményre van szükségünk, azt a teljesítményt kell előhívnünk, amit a legutóbb is felmutattunk.

Pep Guartdiola: Nagy hangulatú mérkőzés vár ránk egy szép stadionban. Fizikailag erősek és nagyon gyors támadókkal rendelkeznek. Ez egy fiatal csapat, amely még nem kapott ki a BL-ben. Ez a negyeddöntő, itt már nincsenek egyszerű mérkőzések. Mindig nehéz. Mindent megpróbálunk a továbbjutás érdekében.

Philipp Lahm: Biztosan vannak kellemetlenebb ellenfelek is. Mindent megteszünk, hogy idegenben egy még jobb eredményt érjünk el, mint a nyolcaddöntőben és ezáltal jó esélyeink legyenek a továbbjutásra. A Porto viszont már megmutatta a klasszisát. Játékerős csapatról van szó, amely nem csak védekezik. A labdát akarják, technikailag jó és gyors játékosaik vannak.

Manuel Neuer: A Portóval jók a tapasztalataim, a Schalkéval egykoron büntetőket követően jutottunk tovább ellenük. De ők még nem kaptak ki. Mnden jelenlévő csapat egy klasszis ellenflé. Nem szabad alulbecsülnünk őket. A hangulat ott nagyon forró, fantasztikus. A nézőikkel együtt nem lesz egyszerű számunkra.

Thomas Müller: Jöhetett volna kedvezőtlenebb ellenfél is. Elégedettek vagyunk a sorsolással. De figyelnünk kell, a Porto nagyon fölényesen jutott be a negyeddöntőbe. Komolyan vesszü a dolgokat. Megvagyunk győződve a képességeinkről és a célunk a döntőbe jutás.

További párosítások, időpontok:

Április 14: Atletico Madrid – Real Madrid, Juventus – Monaco | visszavágó: április 22
Április 15: PSG – Barcelona, Porto – Bayern München | visszavágó: április 21

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top