Átigazolási hírek

Focus: Dante nyáron biztosan távozik

A német lap határozottan állítja, hamarosan véget ér a brazil müncheni pályafutása.

dante1

A német Focus információi szerint Dante, a Bayern belsővédője nyáron biztosan elhagyja a Bayern München csapatát. A 2013-as BL győztes csapat egyik legkiemelkedőbben teljesítő játékosa a VB óta formán kívül játszik, jelenleg a negyedik, sőt talán az ötödik számú belsővédőnek számít a csapatban.

Dante a március eleji Hannover elleni bajnokin csak 32 percet töltött a pályán, ezt követően Pep Guardiola – taktikai okokra hivatkozva – lecserélte őt egy támadóra. Ezt maga a játékos is elfogadta és megértette, hiszen három belsővédő szerepelt a kezdőcsapatban a defenzív felfogásban pályára lépő ellenféllel szemben.

Taktikai ok ide vagy oda, az eset óta megindultak a játékossal kapcsolatos pletykák, pár hete a korábbi klubjával, a Mönchengladbach csapatával hozták összefüggésbe a mikrofonfejű brazilt, aki a tavalyi szezonban 2017-ig hosszabbította meg szerződését a Bayernnel. Max Eberl a bolhák menedzsere akkoriban így nyilatkozott: „Dantéval még áll a kapcsolat, sosem szakadt meg. Meglátjuk hogy folytatódik számunkra, és hogy folytatódik neki. Danténak nálunk egy nagyon sikeres időszaka volt, de nem szeretnék belemenni abba, hogy visszaakarjuk-e őt szerezni vagy sem. „




Dante nehézkes mozgása és taktikai fegyelmetlensége miatt már nyáron távozhat a klubtól. Jerome Boateng, Mehdi Benatia, Holger Badstuber és a hamarosan visszatérő, korábban a belsővédő pozícióban pályára lép Javi Martínez személyében óriási konkurenciaharc vár Dantéra – nem beszélve ezt a posztot is kiválóan betöltő David Alaba jelenlétéről.

Bár a Bayern vezetősége eddig mindig megvédte a sajtó által támadott játékost, a Focus infói szerint Dante a nyár folyamán biztosan elhagyja Münchent. Hogy melyik klubhoz húzhat, egyelőre kérdéses. A ‘Gladbach csapata aligha lesz lehetséges célállomás a játékos számára, Lucien Favre vezetőedző ugyanis pár napja világosan fogalmazott: „Nincs szükségünk az álmodozásra. Nem hiszem, hogy Max Eberl másképp látja. Ez csak egy blabla volt a médiában. Számomra ez nevetséges. Dante nagyravágyó, még ha jelenleg talán nem is megy neki annyira. Dante saját maga maradt, egy nagyon jó játékos, egy vezető, az öltözőben is. Mindegy hol fog játszani a következő szezonban, újra megtalálja önmagát.”

Egyvalami szinte biztos: Dante nem fog Oroszországban játszani, még a Zenit érdeklődése ellenére sem. „Nem Oroszországban látom a jövőmet” – mondta Dante a Sport Bildnek.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top