Bundesliga

Előzetes: FC Bayern – Eintracht Frankfurt

A 28. fordulóban a legjobb támadórészleg a leggyengébb védelemmel találkozik.

47005e5ede19f4782c5c4bde1f5ce9ac

Az előző mérkőzéshez képest újabb játékossal gyarapodott a Bayern betegszobája: Mehdi Benatia a Leverkusen elleni DFB-kupa negyeddöntőn szenvedett combsérülés miatt előzetesen 2-4 hét kihagyásra kényszerül. „A szituáció nagyon kritikus” – mondta a helyzettel kapcsolatban a Bayern mestere, Pep Guardiola a pénteki sajtótájékoztatón, aki elárulta azt is, ilyen sérüléshullámmal játékos és edzői karrierje során még soha nem találkozott. A mester elmondása szerint a csapatnak 14 egészséges játékosa van, így a Frankfurt elleni rotáció lehetősége is erősen korlátozott. A számos sérült mellett Sinan Kurt lebetegedett, így pechjére biztosan nem jut szerephez a szombati bajnokin.




Négy nappal a Porto elleni BL-negyeddöntő előtt, három nappal a Leverkusen elleni 120 perces küzdelem után a Bayern játékosai nagyon fáradtak, ráadásul egy újabb sérülés sem jönne jól a szezon véghajrájában. Guardiola ettől függetlenül bizakodik csapatában: Az elmúlt hetekben sokat tanultam a játékosokról. A szenvedély és az akarat amellyel a mérkőzéseket megnyerik. Remélem, hogy a fejünk kontrollálni tudja a lábunkat.” A gólmennyiségük alapján az egyik legjobb támadórészleggel rendelkező frankfurtiak nem számíthatnak a 19 találattal a góllövőlista élén tanyázó Alex Meierre.

Érdekesség, hogy a Frankfurttól érező Sebastian Rode szerezte az utolsó Eintracht gólt a Bayern ellen, közel négy éve. „Hihetetlenül örülök a Frankfurt elleni mérkőzésnek.” – mondta a német játékos, aki jó eséllyel a kezdőcsapatban fog szerepelni egykori csapata ellen.

A Bayernnek egyébként négy győzelemre van szüksége ahhoz, hogy hivatalosan is megvédje Bundesliga címét.

Közös múlt:

Összesen 96-szor mérkőztek meg a felek, amelyből 51-szer a Bayern, és 25-ször a Frankfurt győzött. A Bayern 183:124-es gólaránnyal uralja ellenfelét.

A Bundesligában eleddig 87-szer találkoztak a csapatok, a mérkőzések több mint felét, 46-ot a Bayern, 21-et a Frankfurt nyert meg. Gólarány: 169-110.

A Bayern otthonában 43-szor lépett pályára az Eintracht bajnokin, csak háromszor sikerült győzniük, legutóbb 15 évvel ezelőtt. Ezen kívül 34 Bayern győzelem és 6 döntetlen született. Gólarány: 113:43.

Az idei szezon odavágóján 4-0-ás idegenbeli Bayern győzelem született Müller három és Shaqiri egy góljával. Az elmúlt szezon müncheni mérkőzésén 5-0-ra ütötte ki ellenfelét Pep Guardiola együttese.

Hiányzók:

Sérülés miatt biztosan nem lép pályára David Alaba, Arjen Robben, Tom Starke és Mehdi Benatia sem, mint ahogy Franck Ribéry és Bastian Schweinsteiger állapota sem elég kielégítő a játékhoz, utóbbi két játékos szereplése a Porto elleni BL meccsen is kérdéses. Javi Martínez továbbra is a mielőbbi visszatérésen dolgozik, 1-2 héten belül újra a csapattal edzhet.
Frankfurti részről a góllövőlista jelenlegi éllovasa Alex Meier sérülés miatt nem utazott csapatával Münchenbe, de Carlos Zambrano és Marco Russ sem bevethető.

Érdekességek, statisztikák:

  • Egy győzelem esetén a Bayern biztos BL indulónak számítana a következő szezonra.
  • Thomas Schaaf nyolcszor győzött edzőként a Bayern ellen, csak Otto Rehhagel és Erich Ribbeck többször. Schaaf 2008 óta nem győzött a bajorok ellen.
  • A liga három legjobb góllövője, Meier, Robben és Lewandowski is a csapatok tagjai. Meier és Robben sérülés miatt nem lépnek pályára.
  • A Bayern a legutóbbi öt Frankfurt elleni mérkőzést kapott gól nélkül nyete meg – a legutóbbi Eintracht gólt a Bayern jelenlegi játékosa, Sebastian Rode szerezte.
  • A legjobb támadósor fogadja a legrosszabb védelemmel rendelkező csapatot.
  • A Frankfut hét mérkőzés óta nem győzött idegenben, ezeken a találkozókon csak két pontot gyűjtöttek.
  • Manuel Neuer 13-szor lépett pályára a Frankfurt ellen, 11-szer győzött és kétszer játszott döntetlent csapatával. Csak hat gólt kapott. Hazai környezetben kizárólag győzelemmel rendelkezik, ötször nyert az Eintracht ellen.
  • A két klub 88 Bundesliga meccséből a Bayern 46-ot megnyert. Az Eintracht egy csapat ellen sem szenvedett annyi vereséget és kapott annyi gólt (169), mint a Bayerntől.
  • 43 saját közönség előtti meccséből csak hármat veszített el a Bayern a Frankfurttal szemben. Ez legutóbb 2000 novemberében, azaz 15 éve sikerült.
  • A Bayern és a Wolfsburg után a Frankfurt lőtte a legtöbb gólt az idei Bundesligában, a legutóbbi 16 mérkőzésük mindegyikén szereztek legalább egy találatot.
  • A Bremen és az Eintracht rendelkezik a leggyengébb védelemmel, 54-54 gólt kaptak az idei kiírásban. A Frankfurt az utolsó negyedórában 17-szer kapott ellentalálatot, ez szintén a liga legrosszabb teljesítménye. A Bayern csak 13 gólt kapott a Bundesligában.
  • Rafinha 12 meccset játszott a Frankfurt ellen, ebből 11 győzelemmel, 1 pedig döntetlennel végződött.

Előzetes kezdőcsapatok:

A találkozót Markus Schmidt irányítja, és az Eurosport közvetíti szombaton 15:30-as kezdettel.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top