Bundesliga

Sikeres BL főpróba a Frankfurt ellen

Magabiztos játékkal, 3-0-ra győztek Pep Guardiola játékosai.

A Bayern egyre közelebb kerül a sorozatbeli harmadik Bundesliga címéhez. Pep Guardiola csapata a számtalan sérült ellenére könnyed, 3-0-ás győzelmet aratott az Eintracht Frankfurt felett, így maximum három győzelemre van szüksége ahhoz, hogy megvédje a Salátástálat. Az üldözők botlásaival természetesen ez korábban is összejöhet.

Az Allianz Aréna 75 ezres nézőközönsége előtt lejátszott mérkőzésen Robert Lewandowski két, Thomas Müller egy gólt vállalva juttatta újabb győzelemhez csapatát. Sok nagyobb helyzet maradt kihasználatlanul, amelyre a vendégek részéről nem érkezett válasz. A Bayern néhol örömjátékot felmutatva focizta le ellenfelét.

Pep Guardiola csak 14 mezőnyjátékost nevezett a mérkőzés keretébe, a cseréknek fenntartott három maradék pozíciót senki nem töltötte be. A Leverkusen elleni kupameccshez képest Reina, Weiser és Thiago is bekerült a Bayern kezdőcsapatába, Neuer egyszerű pihentetés, Boateng elővigyázatosság, Benatia viszont sérülés miatt nem lépett pályára. Rajtuk kívül szintén kisebb-nagyobb problémák miatt maradt távol a Robben-Ribéry-Schweinsteiger-Alaba-Martínez-Pizarro-Starke hetesfogat.

Robben is kilátogatott a meccsre.

Mérkőzés:

Az igencsak felforgatott Bayern kezdő negyed óra bemelegedés után szerezte meg a vezetést Robert Lewandowski által. Thiago egy szép labdával indította az akciót, amely Lahm és Müller összjátéka után a lengyel elé került. Lewa egy esernyőcsellel vágta át ellenfelét, majd kapásból bombázta a kapu jobbfelső sarkába a játékszert. 1-0! A Bayern szépen és hasznosan járatta a labdát, a frankfurtiak nem sokat birtokolták azt. A vendégek legjobbja, Kevin Trapp a gól utáni percekben több bravúrt is bemutatott. A születésnapos Thiago hihetetlen fazont szabott a müncheni játéknak, amely a félidőben két gólos előnyt is jelenthetett volna, végül a játékvezető érthetetlenül nem adta meg Thomas Müller szabályos gólját. Más kérdés, hogy a Bayern vezetőtalálata kisebb leshelyzetet követően született meg.




1-0-ás Bayern előnnyel kezdék a csapatok a második félidőt, amelyet a Frankfurt az első percekben támadólag abszolvált. A müncheniek ideiglenesen behátráltak, de újabb lehetőségeket ennek ellenére egyedül nekik sikerült kidolgozni. Götze 62. percben bemutatott szólója gólt ért volna, de a lövése csak kapufát talált. A Bayern addig dominálta ellenfelét, míg a várva várt második gól is megszületett: Egy Götze-Lahm összjátékot követően a VB-t eldöntő játékoshoz került a labda, akinek lövését blokkolta az egyik védő. A felpattanó labdára Lewandowskinak csak ugrania kellett. 2-0! A lengyel pár perccel később egy szép Rode lekészítést követően a kapufára tüzelt. A harmadik gól viszont nem maradt el: Götze ütempasszát Weiser továbbította a kapu felé, amelyet Müller az alapvonal mentett meg és a kapura fordulva talált a hálóba. Nagyon kiszorított helyzetben értékesített magabiztosan a szintén kiválóan teljesítő Bayern nevelés. Ezután Lewának még lehetősége lett volna újabb gól szerzésére, de a kísérlete kevéssel mellément.

Mérkőzést követő nyilatkozatok:

Karl-Heinz Rummenigge: Nagy nyomás alatt voltam, mert kevesebb mint 72 órája Leverkusenben több mint 120 percet szerepeltünk. A csapat szenzációsan csinálta, sajnos a keret negyede sérülés miatt kimaradt. Nagy gratulációm a csapatnak és az edzőnek.

Pep Guardiola: Nagyon nagyon büszke vagyok. Három nappal a Leverkusen elleni meccs után a Bundesliga harmadik legjobb támadósora ellen játszottunk. Kontrolláltuk és domináltuk őket. Nagyon nagyon jól csináltuk, jól játszottunk. Gratuláció ehhez a mérkőzéshez, még három győzelemre van szükségünk a címvédéshez. Most regenerálódnunk kell és egy egészen különös sorozatra koncentrálunk. Remélem, hogy ezen játékosok pályára léphetnek Portoban, és hogy már senki nem sérül meg.

Neuer kivételéről: Pepe mellett döntöttem. Az elkövetkezendő két hétben minden háromnaponta megrendezett meccs nagyon fontos lesz. Pepe mindig sokat segített a padról, az öltözőben, az edzői stábban. Pepe mindenhol ott van. Mindig örülök, ha lehetőségem van ezt a játékost beállítani.

Boateng pihenőjéről: Jeromenak kisebb problémái voltak a délelőtti edzésen, úgy döntöttünk hogy nem vállalunk kockázatot a Porto elleni mérkőzés előtt. Badstubernek is könnyebb problémái voltak. Nem akartunk kockáztatni.

Rafinha szerepéről: Ha azt mondod neki, hogy játssz baloldali támadót, akkor olyan jól fog teljesíteni, amennyire az csak lehetséges. Rafinha egy különleges játékos. Az elmúlt szezonban rengeteget segített nekem. Mindegy, hogy 90, 60 vagy 5 percet játszik. Remélem, hogy legközelebb még több dícséretet fog kapni. Megérdemli.

Lewandowskiról: Robert két gólt lőtt és több helyzete is volt. Napról napra jobb les. Az első év nem egyszerű számára, de a szezon legfontosabb szakaszában van egy lehető legjobb Lewandowsking. Ez nagyon fontos.

Robert Lewandowski: Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés. Főleg egy 120 perces kupameccs és a csak két nap pihenő után mindig nehéz. Ennek ellenére a második félidő első perceit leszámítva nagyon jól játszottunk. A második gól után minden világos lett és lazábban tudtunk játszani. Lőhettünk volna több gólt is, de elégedettek vagyunk.

Thomas Schaaf: Egy kicsit csalódott vagyok. Egy nagyszerű ellenfelünk volt, amelyet a világ legjobb csapatnak találok. Ennek ellenére meg kell próbálni lehetőségekhez jutni, amely ma számunkra nem sikerült. Nem volt önbizalmunk, hogy az ellenfelet próbára tegyük. Láthattuk, hogy ma nem volt esélyünk. Egyszerűen csak a tabellára kell nézni. A Bayernnek dupla annyi pontja van mint nekünk. Pontosan ez érvényesült ma.

Kevin Trapp: Münchenben mindig nehéz, ezt tudtuk. Ennek ellenére a játékunkat akartuk érvényesíteni, de a Bayern egyénileg annyira erős, hogy nem csak számunkra nehéz itt helytállni. Teljes egészében egész rendben volt.

Érdekességek, statisztikák:

  • A győzelemmel a Bayern kvalifikálta magát a BL következő csoportkörére.
  • A Bayern a legutóbbi hat Frankfurt elleni meccsét kapott gól nélkül nyerte meg.
  • A Frankfurt már most ugyanannyi gólt kapott, mint a teljes tavalyi szezonban.
  • Az Eintracht 8 idegenbeli meccs óta veretlen, a legutóbbi négyet elbukták.
  • Bundesliga rekord: Reina, Bernat, Alonso és Thiago személyében ma először tartózkodott egy csapaton belül négy spanyol játékos egyszerre a játéktéren.
  • Thomas Müller a 13. bajnoki góljával úgy egyéni rekordot állított be. A 13-ből négyet a Frankfurtnak lőtt.
  • Thiago több mint egy év után először lépett pályára kezdőként, ráadásul a 24. születésnapját ünneplő játékos a párharcainak 72 százalékát nyerte meg, amely a legjobb mutató a pályára lépők közül. 76 passzából 71 csapattársat talált.
  • A szezon során először nem végzett el szögletet a Frankfurt.
  • Lewandowski 16 gólos a bajnokságban. Gerd Müller az első idényében csak 15-ig jutott.

A Bild osztályzatai:

Reina 3, Weiser 2, Rafinha 3, Dante 3, Bernat 3 – Lahm 2, Alonso 3, Thiago 2 – Müller 1, Lewandowski 1, Götze 2

FC BAYERN – EINTRACHT FRANKFURT 3:0 (1:0)
FC Bayern Reina – Weiser, Rafinha (84. Badstuber), Dante, Bernat – Xabi Alonso – Lahm (78. Gaudino), Thiago (70. Rode) – Götze – Müller, Lewandowski
Ersatz Neuer
Eintracht Frankfurt Trapp – Chandler, Anderson (73. Ignjovski), Madlung, Oczipka – Hasebe – Aigner (71. Inui), Stendera, Kittel, Seferovic – Valdez (71. Piazon)
Schiedsrichter Markus Schmidt (Stuttgart)
Zuschauer 75.000 (ausverkauft)
Tore 1:0 Lewandowski (15.), 2:0 Lewandowski (66.), 3:0 Müller (82.)
Gelbe Karten Dante / Madlung, Stendera, Ignjovski

Összefoglaló:

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top