Egyéb

Hivatalos: A Bayern dokija lemondott posztjáról

Már meg is van Wohlfahrt doki utódja a klubnál.

wohlf

Beigazolódott az, amit a tegnapi hírek alapján sejteni lehetett: Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, a Bayern elismert csapatorvosa az őt ért vádak miatt azonnali hatállyal lemondott posztjáról. „A Porto elleni Bajnokok Ligája mérkőzést követően megmagyarázhatatlan okokból az orvosi részleget tették a vereség miatti legfőbb felelőssé.” – mondta el a doki, aki a Bild információi szerint Karl-Heinz Rummeniggével került szóváltásba a Bayern öltözőjében. A lap szerint a vita tárgya az volt, miért nem térnek vissza hamarabb a sérültek. A müncheniek jelenleg Franck Ribéryt, Arjen Robbent, David Alabát, Bastian Schweinsteigert, Javi Martínezt és Mehdi Benatiát is nélkülözni kényszerülnek.




A kiváltó okok közül az egyik legmeghatározóbb a Shakthar elleni 7-0-ás győzelem alkalmával megsérült Franck Ribéry bokaproblémája lehet. Már akkor egyet nem értés volt Pep Guardiola és Wohlfahrt között, hogy a franciát injekciósan vagy anélkül kezeljék, az előzetes pár nap helyett már hetek óta nincs bevethető állapotban Ribéry. Csakugyan egy fordulópont lehetett Benatia Leverkusen elleni combsérülése, amelynek során 2-4, már csak 1-2 hét kihagyásra kényszerül a marokkói. Az ő sérülését a kispad felé forduló Guardiola gúnyos tapsviharral illette. Hogy konkrétan szólt-e valakinek a taps, és ha igen, kinek, azt nem tudni, de a Bayern mesterének elmondása szerint csak személyes csalódottságát fejezte ki a félreérthető mozdulatsorral.

Wohfahrt doktor teljes stábjával együtt mondott le a Bayern csapatorvosi posztjáról, többek között a nyáron érkezett fia, Killian is felmondja a klubért tett szolgálatait. Guardiola és az orvosi stáb közötti kapcsolat már régóta nem volt a legjobb viszonyban, melynek az első kiváltó oka a Thiago sérülése körülötti kezelések voltak.

Az 1977 óta a Bayern szolgálatában álló sportorvos kora reggel a Bildnek elmondta: „Még semmit sem szeretnék mondani, túl korai. Kérem megértésüket. Valamikor megszólalok, de ma még korai.”

A pénteki, Hoffenheim elleni sajtótájékoztatón Pep Guardiola is megszólalt: „Ha vereséget szenvedünk, az az én hibám, nem pedig a vezetőségé vagy pedig az orvosi részlegé. Egyedül az én hibám. Nem akarom, hogy a sérült játékosok magukat vennék elő, ha kikapunk. Ha kikapunk, az az én hibám.” – mondta a vezetőedző. Markus Hörwick a Bayern médiaigazgatója egy köszönetnyilvánítással búcsúzott a közel 40 évig a csapatnál dolgozó dokitól. „Nagy tiszteletem előtte. Ez az ő döntése. Nem tudok többet tenni, mint hogy tiszteletben tartom a döntését.” – tette hozzá Pep Guardiola, aki elmondta azt is, a jelenlévő játékosokkal fog tovább harcolni, és jövőre is maradni akar a klubnál.

A Bayern sajtóközleménye:

Az FC Bayern München sajnálattal veszi tudomásul a csapatorvos, Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt orvosi tevékenyéséről való lemondását. Különösen Dr. Müller-Wohlfahrt, de a stábja is, az elmúlt években elsőosztályú munkát végzett a klubért és a játékosokért. Ezért őszinte köszönetünket nyilvánítjuk ki.

Az FC Bayern az orvosi részleg utódjaként időközben egy megoldást talált. Dr. Volger Braun, az ortopédia, a baleseti sebészet és a sportorvoslás szakembere fogja segíteni a Bayern csapatának játékosait.

Dr. Braun rendelőjének bejárata letisztítva:

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top