Bundesliga

Előzetes: 1899 Hoffenheim – FC Bayern

A bajorok legkisebb problémája is nagyobb a soron következő mérkőzésnél.

tsgfcb

Több szempontból is borzasztóan nehéz időszak előtt áll a Bayern München. A sérülésekkel megtizedelt, Portóban csalódást keltő BL-vereséget szenvedő klubnak a legendás csapatorvos, Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohfahrt hiányát is nélkülőznie kell, miután az 1977 óta a Bayernnél munkálkodó doki egy belső vita és az őt ért vádak miatt stábjával együtt azonnali hatállyal lemondott posztjáról. A jelenlegi hangulat tehát nem túl rózsás, ráadásul a hétvégére előzetesen visszavárt Franck Ribéry és Bastian Schweinsteiger továbbra sem bevethetőek. Bár a német kapitány az fcbayern.de szerint pénteken megtette első köreit a Säbeneren, keddi játékára sem biztos hogy számíthat majd Pep Guardiola. A Bayern mestere a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, a francia továbbra is sérült, így nem utazik a csapattal – csakúgy mint a gyomorproblémákkal küzdő Philipp Lahm sem.




Mindezek fényében kellemetlen mérkőzés elé néz a bajnokságot 10 ponttal vezető csapat a Hoffenheim otthonában, ahol egy esetleges vereség után újabb önbizalommal csökkenhet a játékosok morálja – nem beszélve az újabb sérülésveszélyről, amellyel sajnos már minden mérkőzésen számolni kell. A bajorok kezdőcsapata igencsak felforgatott lesz, minden bizonnyal több játéklehetőséget kapnak az olyan fiatal és tehetséges játékosok mint Gaudino, Weiser vagy éppen az elmúlt napokban betegeskedő Sinan Kurt is. Guardiola szerint a szerdán kisebb rúgást kapó, lecserélt Mario Götze és a baszk Xabi Alonso is vállalhatja a játékot.

Pep az óriási sérüléshullám és a legutóbbi vereség ellenére kiáll a játékosai mellett: „Ezekkel a játékosokkal akarok küzdeni, ők az én hőseim. Hihetetlenül teljesítenek. Ezen játékosok mindent megpróbálnak és megtesznek, szombaton egy újabb lépést tehetünk a címvédés felé.” A Hoffenheim gárdája jelenleg nem mutat túl jó formát, a legutóbbi két mérkőzésüket elveszítették Markus Gisdol játékosai. 14 hazai mérkőzésükből 8 győzelemmel, 2 döntetlennel és 4 vereséggel rendelkeznek, míg a Bayern az eddigi 14 idegenbeli mérkőzése során 10 győzelmet aratott, emellett 3 döntetlent és 1 vereséget könyvelhetett el. A bajorok a legutóbbi 5 idegenbeli bajnokijukat megnyerték.

Közös múlt:

A két klub mindösszesen 13-szor mérkőzött meg egymással, mindegyik találkozót a Bundesligában játszották a felek. A Hoffenheim még soha nem győzte le a Bayern csapatát, ellenben 9-szer kikaptak és csak 4-szer tudtak pontot menteni a falusiak. A München 32:10-es gólaránnyal rendelkezik aktuális ellenfelével szemben.

Hazai pályán viszonylag nem rossz a Hoffenheim mérlege, 6 meccsből 3-szor leikszeltek a rekordbajnokkal, a maradék mérkőzést elveszítették. A Bayern javára billenő 8:5-ös gólarány sem elfogadhatatlan a TSG részéről.

Az őszi szezonban lejátszott müncheni találkozó Götze, Lewandowski, Robben és Rode góljainak köszönhetően 4-0-ás Bayern sikerrel ért véget. Tavaly Hoffenheimben 2-1-re sikerült fordítania a bajoroknak Mandzukic és Müller találataival.

Hiányzók:

Az előzőekhez képest egy új kimaradója lesz a mérkőzésnek, Philipp Lahm ugyanis gyomorproblémák miatt nem tudja vállalni a játékot. Rajta kívül a Porto ellen kisebb rúgást kapó Mario Götze játéka kérdéses, de az előzetes hírek szerint úgy tűnik ő vállalhatja a játékot. Bastian Schweinsteiger nyolc napja az ágyat nyomja, a klub hivatalos oldala viszont arról számolt be, hogy pénteken már tett pár kört az edzőközpontban, játékára viszont nincs esély. Ribéry továbbra is sérült, csakúgy mint Robben, Alaba, Benatia, Martínez és Starke.

Az ellenfél részéről mindösszesen Süle és Akpoguma fog hiányozni.

Érdekességek, statisztikák:

A két klub idei összevetése: Gólok | kapura lövések | lövésenkénti gól | bekapott gólok | futómennyiség | passzpontosság | labdabirtoklás | párharcok

  • A Bayern a szezon eddigi nyolc BL meccs utáni bajnokikon csak egy gólt kapott.
  • Philipp Lahm sorozatban a 38. idegenbeli Bundesliga mérkőzésén maradhat veretlen, amely új Bundesliga rekordot jelentene. A Bayern kapitánya gyomorproblémák miatt ezen a héten nem lép pályára.
  • A tavaszi szezon tabelláján csak a 14. helyet foglalja el a Hoffenheim, 11 mérkőzésen csak 11 pontot szereztek.
  • Robert Lewandowski a legutóbbi nyolc Bundesliga mérkőzésen kilencszer talált az ellenfelek kapujába.
  • Andreas Beck a hazaiak csapatkapitánya a keret egyetlen olyan játékosa, aki két győzelmet is ünnepelhetett a Bayern ellen – mindkétszer a Stuttgart játékosaként, még 2007-ben.
  • Lewandowski kilencszer talált be Baumannak, a Hoffenheim jelenlegi hálóőrének. Egyik kapusnak sem köszönt be ennyiszer.
  • A Bayernnek maximum három győzelemre van szüksége a Bundesliga megnyeréséhez.

Előzetes kezdőcsapatok:

A szombat délutáni mérkőzést az Eurosport 2 élőben közvetíti. Bíráskódni a 33 éves Tobias Stieler fog.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top