Bundesliga

Három pont a Hoffenheim otthonában

Maximum két győzelemre van szüksége a Bayernnek a bajnoki címvédéshez.

sebrode

A Portóban elszenvedett 3-1-es vereséget követő bajnokit győzelemmel könyvelhette el Pep Guardiola együttese. A Hoffenheim elleni idegenbeli mérkőzésen Rode és Beck öngóljának köszönhetően 2-0-ra győzte le ellenfelét a csapat, közelebb kerülve ezzel bajnoki címvédéséhez. Egy hasonló eredménnyel egyébként továbbjutna a Bayern a BL keddi, müncheni visszavágóján.

Négy változtatást eszközölt a Bayern edzője a Portugáliában pályára lépett kezdőcsapathoz képest: Ezúttal Badstuber, Rode, Gaudino és Weiser kapott több játéklehetőséget, míg Alonso, Thiago, Boateng pihentetés, Lahm pedig gyomorproblémák miatt maradt ki a startformációból.




Ahogy az várható volt, a Bayern a mérkőzés elejétől a kezébe vette a mérkőzés irányítását, türelmesen várták a hoffenheimi védelmi falon keletkezett védelmi hibák kihasználását. A felforgatott kezdőcsapattal pályára lépő müncheniek számos beadással próbálkoztak, amelyet a stabilan álló védelem szinte egytől egyig elhárított. Weiser 18. percbeni beadását Lewandowski 10 méterről fejelte Baumann kapuja fölé. A magasan védekező müncheniek részéről egy hiba elég, hogy az ellenfél azonnali kontratámadást indítson Neuer kapujára, ez történt a mérkőzés 30. percében is: Dante luftot rúgott egy visszatett labdára, amellyel Modeste indulhatott meg. A Bayern kapusa szerencsére óriási bravúrt bemutatva mentette meg a brazilt az újabb éles kritikáktól. Nyolc perccel később a bajorok nem hagyták kihasználatlanul újabb helyzetüket: Müller 16-oson kívül leadott lövését Baumann védte, de a Lewandowski elé kerülő kipattanót Rodénak tálalta fel a lengyel. Az őszi szezonban a Hoffenheimnek egyszer már betaláló középpályás a labda megtolása után csavart a hazai kapu baloldalába. 1-0!

[KGVID width=”640″ height=”360″]http://giant.gfycat.com/ComposedThoughtfulBoa.webm[/KGVID]

A második félidőre Juan Bernat nélkül állt ki a csapat, a spanyol védő egy rúgás miatt, megerősítetten is csak elővigyázatosságból jött le a pályáról. Őt Jerome Boateng váltotta a Bayern védelmében, de nem sokkal később Thiago is beállt, Gaudino helyére érkezett a játékot felpörgető spanyol. Ami a helyzeteket illeti, Robert Lewandowski a 48. percben egy lécet súroló lövéssel illette a hazai ketrecet, de Thiago és Müller is komoly próbálkozással növelhette volna az előnyt. Baumann óriási bravúrokkal védte a dupla-próbálkozást. Három perccel később Volland 25 méterről próbálkozott, de a lövése célt tévesztett. A 84. percben Rudy veszélyes szabadrúgása centikkel kerülte el Neuer kapuját. A Bayern több, kisebb-nagyobb próbálkozás ellenére sem tudta növelni az előnyét, de Andreas Beck, a hazaiak védője segítségére volt a münchenieknek. Az utolsó percben szerzett öngóljával született hendikepes München győzelem.

Mérkőzést követő nyilatkozatok:

Pep Guardiola: Az első félidőben nagyon jól és nagy kontrollal játszottunk. A második játékrész nagyon bonyolult volt, a lábaink fáradtak voltak. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Kedden a legfontosabb mérkőzésünket játsszuk a Bajnokok Ligájában. Természetesen nehéz lesz, de ez egy nagy cél számunkra. Bernat esetében nem akartunk kockáztatni, azt hiszem kedden játszhat. Lehet, hogy Basti is, ő most újra fitt. Ribéry esetében kivárunk, de szerintem nem játszhat. Még kérdéses, hgy Philipp Lahm gyomorproblémája a Porto elleni mérkőzésig ki lesz-e kúrálva.

Sebastian Rode: Hihetetlenül sok örömöt okozott számomra a meccs. Kezdőként játszhattam és gólt is szereztem, ez természetesen kétszeresen is szép. A labdát pontosan oda akartam juttatni. A legfontosabb viszont a három pont és a jó közérzet keddre.

Robert Lewandowski: Feltétlenül győzni akartunk, sikerült is – még ha nem is adtunk ki mindent ezért. Most a teljes koncentrációnk a keddi, Porto elleni mérkőzésre irányul. Jól kell regenerálódnunk és felkészülnünk.

Jerome Boateng: A mai egy nehéz mérkőzés volt, de a szerdai Porto elleni meccs után sikeresen vettük. Egy olyan győzelem, mint a mai mindig jót tesz egy ilyen fontos mérkőzés előtt. Egy igazán jó teljesítményre lesz szükségünk a továbbjutáshoz. Ami Portóban történt, az a futball. Három hibát vétettünk, amelyből három gólt kaptunk. Nálunk mindenki határozottan pozitív, otthon játszunk és nagy az esélyünk. Még mindig van lehetőségünk az elődöntőre. A végsőkig küzdünk, most a feszültségnek nőnie kell és jöhet az izgalom.

Manuel Neuer: Csütörtökön landoltunk Münchenbe, majd pénteken már Hoffenheimbe utaztunk. Csak arra koncentráltunk, hogy fitten lépjünk pályára és megpróbáljunk egy jó teljesítményt felmutatni. Azt hiszem látható volt, hogy ez egész jól sikerült. Müller-Wohlfahrt esetében mindenkinek megvan a saját véleménye, nekünk nincs időnk ezen gondolkodni. Ő a nemzeti válogatott csapatorvosa is, évek óta ismerem őt. Nemzeti játékos vagyok és természetesen továbbra is Müller-Wohlfahrt fog kezelni.

Mario Götze: Nem egyszerű a Porto elleni meccs után szombaton 15:30-kor, 10 pont előnnyel pályára lépni. De a Bundesligában mindig megcsináljuk a házifeladatunkat.

Markus Gisdol: Jól kezdtük a mérkőzést annak ellenére, hogy a Bayern természetesen sokat birtokolta a labdát. De ez normális. Jól védekeztünk csapatként és keveset engedtünk, de a lehetőségeinkből kevés adódott. Nehéz volt az eredmény után futni.

Érdekességek, statisztikák:

  • A Bayern a legutóbbi hat idegenbeli meccsét megnyerte.
  • A Hoffenheim továbbra is nyeretlen a Bayern München ellen, a 14. egymás elleni találkozójukon sem tudtál legyőzni a rekordbajnokot.
  • Sebastian Rode két bajnoki találattal rendelkezik a Bayern színeiben, ősszel és tavasszal is a Hoffenheim ellen talált be.
  • Andreas Beck a 239. Bundesliga meccsén szerezte meg első öngólját.
  • A Hoffenheim fennállásának 234. Bundesliga meccsén mindösszesen a harmadik öngólját könyvelhette el. Korábban Luiz Gustavo és Delpierre találtak be saját kapujukba.
  • Manuel Neuer kapujára csak egy lövés érkezett a 90 perc során.
  • A Bayern Guardiola irányítása alatt még nem kapott ki egymás után kétszer.
  • Gaudino másodszorra került be a Bayern kezdőcsapatába a bajnokságban. Először a Wolfsburg elleni nyitómeccsen kezdett.
  • A Hoffenheim a legutóbbi négy tétmeccsét elveszítette.
  • A Bayern 120 Bundesliga meccsen maradt veretlen, miután megszerezte a vezetést (112 győzelem, 8 döntetlen).
  • 2012 áprilisa óta nem volt ilyen fiatal a Bayern kezdőjének átlagéletkora: A Hoffenheim ellen 25 éves és 81 napos volt az átlagéletkor.
  • A Bayern mind az 5 tétmérkőzését megnyerte idén, amelyen Dante és Badstuber kezdőként lépett pályára.
  • A Bayern matematikailag is bebiztosította a Bundesliga második pozícióját. A bajnoki címhez maximum két győzelem szükséges.

A Bild osztályzatai:

Neuer 3 – Badstuber 4, Dante 5, Rafinha 3 – Rode 2, Gaudino 3 – Bernat 3, Götze 4, Weiser 3 – Lewandowski 3, Müller 3

TSG 1899 HOFFENHEIM – FC BAYERN 0:2 (0:1)
1899 Hoffenheim Baumann – Beck, Strobl, Bicakcic, Toljan (85. Schipplock) – Rudy, Polanksi (69. Szalai), Schwegler – Volland, Roberto Firmino – Modeste (68. Zuber)
Cserék Grahl, Abraham, Elyounoussi, Salihovic
FC Bayern Neuer – Rafinha, Dante, Badstuber, Bernat (46. Boateng) – Gaudino (57. Thiago), Rode – Weiser, Müller, Götze – Lewandowski (89. Pizarro)
Cserék Reina, Alonso, Kurt
Játékvezető Stieler (Hamburg)
Nézők 30.150 (teltház)
Gólok 0:1 Rode (38.), 0:2 Beck (90+3, öngól)
Sárga lapok Rudy, Beck, Volland / Müller, Dante, Rafinha

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top