Egyéb

Kalle: Egyszerűen csak boldog vagyok

A Porto ellen mámorban játszottak a Bayernesek.

rumme

Az Allianz Aréna tíz éves történelmében jópár emlékezetes pillanatot megélhettek a Bayern szurkolói. Például Roy Makaay 10,1 másodperces, BL-rekordgyorsaságú találatát a Real Madrid ellen 2007-ben, vagy a Bayern 2013-as, Barcelona ellen aratott 4-0-ás győzelmét a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Többek között ezekhez a momentumokhoz csatlakozik a bajorok kedd esti, Porto elleni 6-1-es, mágikus sikere is a BL negyeddöntőjében.

„Bár régóta itt vagyok, nem sok hasonló estét éltem át. Ez az este egyike azoknak, amely után ha hazamész azt mondod: Amit ma átéltünk, az olyan mint egy álom. Az egy héttel ezelőtti 3-1-es vereség után sokan a Bayern kiesésével számoltak, majd ilyen módon győztünk. Egyszerűen csak boldog vagyok.” – mondta Karl-Heinz Rummenigge igazgatósági elnök.

A német rekordbajnok sorozatban negyedszerre kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, ez a klub történelmében korábban még soha nem sikerült. „Valamit jól csináltunk, ez az első percektől látható volt.” – észrevételezte Jerome Boateng, aki az eddigi három góljával és három gólpasszával az idei CL szezon leggólveszélyesebb védőjének számít. A Bayern egy félidő alatt öt gólt szerzett. „A korai vezetőgóllal egy hullám érkezett a mérkőzésbe, majd a csapat a szó szóros értelmében mámorban játszott.” – nyilatkozta Rummenigge.




„Tényleg minden klappolt. Az 5-0-ás félidei vezetéssel senki sem számolt” – mondta Maniel Neuer, aki Jackson Martínez becsületgóljánál tehetetlen szituációban volt. A csapat kapitánya Philipp Lahm egy nagy szívvel, szenvedéllyel és agresszivitással teli csapatot látott. „Mindannyian száz százalékon voltunk, feltétlenül be akartunk jutni ebbe az elődöntőbe.” – mondta Mario Götze.

„Az elmúlt napokban éreztük, hogy sikerülni fog. Őrület. Sok köszönet a játékosaimnak.” – árulta el Pep Guardiola a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. A csapatból senkinek a teljesítménye nem lógott ki negatív értelemben. „Kiváló csapatteljesítmény volt” – mondta a csapat negyedik góljának a szerzője, Thomas Müller. Robert Lewandowski az FC Bayern színeiben először duplázott a BL-ben. „Tényleg nagyon jól játszottunk. Mi vagyunk az FC Bayern. Mindent elérhetünk, mindent megakarunk nyerni.” – mondta a lengyel támadó természetesen a Bajnokok Ligáját is beleértve. „Ami most jön az még nehezebb” – vetíti elő Rummenigge. Egy elődöntőbeli kívánságcsapat nincs, de kedd óta egyvalami biztos: „Talán mi sem vagyunk mindenki által kívánt ellenfelek.”

Az fcb.de alapján

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top