Interjúk és nyilatkozatok

Lahm: Tudtuk, hogy továbbjutunk

A Bayern csapatkapitányával a Bild készített interjút.

lahm

Milyen jelet közvetít a 6-1-es győzelem az európai konkurencia számára a végjátékban?
A Bajnokok Ligájában szereplő többi csapat elkönyvelte ezt a győzelmet. Az, hogy egy döntő hibákkal teli odavágó után a visszavágón így teljesítettünk az eddig kellemetlen FC Portoval szemben, minden ellenfélben benyomást keltett.

Ez az egészen különleges mérkőzés lehetővé tehet egy egészen különleges triplázó szezont?
Ezt nehéz előrejelezni. Tudjuk, ha jövő kedden a Dortmund ellen nem sikerül győznünk, kiesünk a kupából. Akkor egy kupa odaveszik, ez ilyen gyorsan megy a futballban. Továbbra is hétről hétre hoznunk kell a teljesítményünket, de egy ilyen különleges meccs biztosan jár egy kis előnnyel.

Milyennel?
Most egy olyan helyzetben voltunk, amely bebizonyítottuk, hogy megtudjuk fordítani a mérkőzést. Ez fontos. Egy ilyen győzelem még jobban összehúz egy csapatot. Ezt a tapasztalatot már a Dortmund elleni bajnoki és a Leverkusen elleni kupameccsen aratott győzelem során is megtapasztaltuk. Ha csak egy ilyen kis keret van együtt és úgy győz szoros mérkőzéseken, az egy csapat számára nagyon nagyon pozitív.

Ráadásul a következő meccseken Arjen Robben is a rendelkezésre állhat…
A csapat megmutatta, hogy mekkora kvalitásai vannak – még akkor is, ha olyan világklasszis játékosok esnek ki, mint Arjen Robben. Ennek ellenére természetesen fontos, hogy újra visszatér. Bastian Schweinsteiger is velünk van. Lassan újra feltöltődik a keretünk. Egy szoros időszakot éltünk át jól, még minden sorozatban versenyben vagyunk.

A Porto elleni visszavágó előtt inkább szkeptikus hangulat uralkodott Münchenben. Nagy nyomás alatt voltak.
Talán furcsán hangozgat, de a meccs előtt a csapaton belül azt mondtuk egymásnak: „Csak győzhetünk.” Majd bejött. A meccs előtt mindenki egy kissé leírt minket és egy ilyen szituáció a Bayernben nagyon nagyon ritka. Egy sorsdöntő mérkőzésnek vágtunk neki, és kisebb nyomás volt érezhető mint különben. A külső elvárások először nem voltak akkorák, mint egyébként. De mi mindig megvoltunk győződve róla, hogy elérjük az elődöntőt.
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top