Német Kupa

Pep: Arjen nem joker, ha fitt, akkor játszik

Pep Guardiola a BVB elleni DFB-kupameccs elődöntője előtt válaszolt az újságírók kérdéseire

pepbvb

A bajnokságról: Nagyon elégedettek vagyunk a címvédés miatt, de kedden nagy mérkőzés vár ránk, erre koncentrálunk. Otthon voltam, az utolsó perceket láttam, de lényegében csak matematikai kérdés volt. Sok köszönet a játékosaimnak, gratulálnom kell nekik.

A csapat étvágyáról: Mindig megmutatjuk az étvágyunkat. Jó folytonosságot mutatunk ebben a szezonban, de holnap egy döntőben veszünk részt a Dortmund ellen. Szükségünk van az emberekre, az Allianz Aréna szurkolóira.

Az ellenfélről: A BVB mindig nagy agresszivitással játszik, ez minden mérkőzésen észrevehető és Jürgen Klopp számára is ez az utolsó lehetséges cím. Kétségtelen, hogy győztünk Dortmundban, de a BVB biztosan jobb volt. Problémáink voltak, de győztünk, mert Lewy és Thomas jók voltak. Mindig szorosak voltak a meccseink, ezért mindent ki kell adnunk magunkból. Nagyon nagyon nehéz lesz, de ez a mérkőzés segíthet minket a BL elődöntőben is. A BVB a második legjobb csapat Németországban.

Schweinsteigerről, valamint ki játszik a középpálya közepén így, hogy mindenki fitt: Valóban, ez soha nem volt nagy téma, mert állandóan valaki sérült volt. Gratuláció Schweinsteigernek a nyolc bajnoki címhez, de még nem tudom eldönteni, hogy Basti karrierje a jövőben itt lesz-e. Én csak az edző vagyok. Egyedül dönti el. Gyakran volt sérült, de amikor fitt volt, mindig játszott. Nem kételkedem a kvalitásainban, de holnap döntöm el ki játszik.




A szezon momentumáról: Edzőként nem sok idő van minden mérkőzést megismételni, de az elmúlt két hónapot ki kell emelnem. Sok sérültünk és problémánk volt, legfőképp a Dortmund elleni mérkőzés volt stresszes. Talán ez volt a legrosszabb meccsünk a szezonban, de győztünk és tartottuk az előnyt a Wolfsburggal szemben. A Leverkusen elleni kupameccsen is a kiesés szélén álltunk. Hatalmas teljesítmény volt a srácaim előtt, hogy ezt átvészeltük. Ez volt a kulcs a bajnoksághoz.

Jürgen Klopp búcsújáról: Világos, hogy mindig örömet okozott számomra párbajoznom vele. Néha győztünk, néha kikaptunk. Megtiszteletés volt, ő egy szuper egyén. Nagy tisztelettel állok a teljesítménye előtt. Biztosan egy topcsapathoz fog igazolni, amiután újra találkozni fogunk majd.

A sérültek helyzetéről és Robbenről: Ha Robben fitt, játszani is fog, számomra ő nem egy joker. Most még természetesen egy kicsit titkolózom a mérkőzésig, de végre újra több alternatívánk van Benatia és Bastian személyében is. Javi természetesen lázban ég. Az utolsó hetekben biztosan segíteni tud nekünk. Rafinhának még vannak kisebb problémái, csakúgy mint Bernatnak. Mindenkire szüségünk van! Franck sajnos még nincs ott a pályán.

Robben formájáról: Kevés időre van szüksége egy erős visszatéréshez. Fizikailag hihetetlen erős, csakúgy mint Bernat vagy Rafinha.

A csapat játékáról és látványosságáról: Nagyon elégedett és igazán meglepett vagyok. Én nem tudnék így játszani, ezt mindig elmondom a srácoknak. Sokan jöttek vissza közvetlenül a VB után, az egész évben rengeteg mérkőzést játszottunk. Az emberek a világ minden tájáról idejönnek és látni akarnak minket. Nálunk nincsenek bocsánatkérések, ezt a játékosok a teljesítményük által megmutatták. Ennek ellenére remélem, hogy jövőre egy kicsit jobbak lehetünk, ha már mindenki tényleg a fedélzeten lehet. Főként a Wolfsburg lesz egyre erősebb, a Gladbach egy topcsapat és a BVB is jönni fog. A Leverkusent sem szabad elfeledni. Mindannyian a klubért és az új címekért küzdünk.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top