Elemzés

FCB vs. BVB: Taktikai visszatekintőA Bayern-Dortmund párharcok szinte mindig pikáns meccseket hoznak, már csak hangulatában is, de mindemellett a taktika iránt rajongóknak is tartogatnak érdekességeket.

A bajorok felállásásban gyakran látni érdekes változtatásokat, ha a sárga-feketék ellen lépnek pályára. Különösen igaz ez azóta, hogy Guardiola a Bayern edzője. A TZ segítségével röviden felidézzük, milyen komolyabb taktikai húzásokat láthattunk az elmúlt évek párharcaiban:

2013. november 23.: 3:0 a Bayernnek.
Pep első meccse a BVB ellen, ahol rögtön egy komoly húzással készült Kloppnak. A dortmundi pressinget kikerülendő hosszú, előrevágott labdákkal operált az első félidőben, így a dortmundi támadók lényegében feleslegesen futottak. A második félidőre aztán a Bayern visszaállt a megszokott labdabirtoklós játékra. Klopp nyilatkozata: „Remek húzás volt. 45 percig futtattak minket hosszú labdákkal, aztán behozták a 170 cm-es embereiket.”

BVB Dortmund v Bayern Munchen (0-3) – Peter Motzenbecker ❘ Coach ...

2014. november 1.: 2:1 a Bayernnek.                                                                                                                                            A BVB újat húz, megpróbálják kivenni a játékból Xabi Alonsot. A spanyol irányítót rögtön letámadják, néha ketten is. Így a passznyitás a középpálya felé szinte lehetetlen. A Bayern sokáig szenved emiatt, majd jön Jerome Boateng és megpróbálja átvenni Xabi szerepét, illetve kiegészíteni. Ezzel a variábilitással a második félidőre stabilizálódik a Bayern támadásépítése.

Bayern Munich v Dortmund (2-1) – Peter Motzenbecker ❘ Coach and ...

 

2015. április 4.: 1:0 a Bayernnek.
A Bayern egy kifejezetlen szokatlan, deffenzív felállással nyit, 3 belső bekk plusz Rafinha és Bernat, illetve Alonso. Eredmény: a BVB-nak egyszerűen nincs helye a saját játékát játszani hazai pályán. A Bayernnél viszont Lewandowski nagyot játszik, rendre megtartja a labdát, sőt ő szerzi a döntő jelentőségű vezető gólt is.
Klopp reakciója: „Ellenünk sokkal több hosszú labdával játszik a Bayern. Ha a szélekről jönnek, akkor Lewandowski is elemében van.”

Borussia Dortmund v Bayern Munich (0-1) – Peter Motzenbecker ...

Hogy a mai estére mit várhatunk? Ezt csak Klopp és Guardiola tudhatja…

FCB vs. BVB: Taktikai visszatekintő
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top