Interjúk és nyilatkozatok

Lahm: Számunkra mindegy ki a favorit

A Bayern csapatkapitányával a Bundesliga.de készített interjút, amelyben a Barcelona elleni BL meccs kapcsán is megszólalt a játékos.

plahm

Philipp Lahm, senki nem veszít el szívesen mérkőzést, főleg a Bayern nem. A Leverkusen elleni találkozó a megnyert bajnokság után egy előjel volt, hogy egy játékos se sérüljön le a Barcelona elleni meccs előtt?
Játékosként senki nem akar kikapni. Az ember felmegy a pályára és jól játszani, végül győzni akar. Ezúttal viszont a legfontosabb, hogy a szerdára való tekintettel – amennyire meg tudom ítélni – mindenki jól jött ki a napból.

Az ön nézőpontjából hogyan lépett fel a Bayern Leverkusenben?
Megint nem sikerült gólokat szerezni. A mérkőzés nagyrészében nekünk voltak a nagyobb gólhelyzeteink, az első félidőben Mario Götze egyedül vihette Bernd Lenora a labdát. A második félidőben is volt három óriási helyzetünk, amelyeknél szabadon a kapu előtt próbálkozhattunk. Ez így volt a Dortmund elleni kupameccsen is. Ez nem pozitív. A Barcelona ellen valószínűleg nem sok gólhelyzetet kapunk. Ezeket ki kell használni. Az, hogy nem minden kerek, azt hiszem normális.




Említette a Barcelonát. Három-négy héttel ezelőtt a Bayern játékosai biztosan korlátlanul örültek volna ennek a mérkőzésnek. Most, a sok sérülés után változott valamit a helyzet az elmúlt hetekhez képest?
Nem, öt héttel ezelőtt már tudtuk, hogy az elődöntő egy kemény feladat lesz, mindegy kivel találkozunk. Ezt még mindig így látjuk. A várakozás ugyanolyan nagy. A Bajnokok Ligája elődöntőjében vagyunk, az előző héttől pedig a német bajnokságot is megnyertük. A várakozás nagy.

Az FC Bayern számára Barcelonában valamelyest előny, hogy sokan a spanyolokat látják az esélyesebbnek?
Nem tudom. Talán másképp határoznák meg a helyzetet, ha először hazai pályán játszanánk, mert otthon nagyon erősek vagyunk. Idegenben kicsit másképp a helyzet. Számunkra mindegy ki a favorit és ki nem. Két topcsapat mérkőzik meg egymással. És ez egy BL elődöntőben teljesen normális.

Mi lenne egy jó eredmény?
Egy idegenbeli gól mindig jó. És játékosként az ember soha nem akar kikapni.

Hozzászólnék

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top