Interjúk és nyilatkozatok

Müller: Hátborzongató meccs lesz

A Bayern világbajnoka is nagyon bizakodó, az fcbayern.de készített vele interjút.

thomas-muller-bayern-munich-he-rj-nul-aw-wzvkkzbl-sport-660480526

Thomas, ezen a hétvégén kipihenhetted magad…
Fizikailag egy nagyon kellemes szombatom volt (nevet). A fáradtság mindig relatív, 25 évesen tulajdonképpen mindig képes az ember a játékra, de a szezon végén a test és az agy egy kicsit kimerül. Ezért volt jó egy kis erőt gyűjteni. Az, hogy ma újra edzhettem, szép.

Hogy értékeled a Leverkusenben elszenvedett 2-0-ás vereséget?
Természetesen mindig vannak ellentétek. Egyrészről tiszteletteljesen kell a helyzettel bánni a ligában, de másrészről számunkra most csak a Bajnokok Ligája elődöntő számít. Azt hiszem, ezt mindenki megfogja érteni.

Javi Martínez hosszú kényszerpihenő után a visszatérését ünnepelhette. Örülsz neki?
Igen, persze! Ez számunkra és természetesen számára is szuper. De még időre van szüksége, sokáig távol volt. Legkésőbb az új szezonban fog ismét teljes erőbedobással pályára lépni.

Visszaszámlálod már az órákat a Barcelona elleni elődöntőig?
(nevet) Nem kérdés, ez egy különleges mérkőzés. De még nem vagyok teljesen magam kívüli állapotban. Számomra egy Bajnokok Ligája elődöntő időközben már nem egy teljesen szokatlan dolog. Ez lesz az ötödik alkalmam az elmúlt hat év során.
Két évvel ezelőtt a müncheni meccsen 4-0-ra, Barcelonában 3-0-ra győztetek. Milyen emlékeid vannak a Nou Camp-beli találkozóról?
Szuper élmény volt, akkor brilliánsan kjátszottunk és az egész futballvilágot bámulatba ejtettük. Szerdán biztosan egy pozitív érzéssel lépek pályára ebben a stadionban.

Mi teszi a Nou Campot olyan különlegessé?
Az, hogy a felső karéjban lévő szurkolók semmit nem látnak a mérkőzésből (mosolyog). Komolyra fordítva a szot, ez valami impozáns, hatalmas dolog. Ez egy hátborzongató meccs lesz, az biztos.

A Barcelona jelenleg topformában van. Fejtörést okoz ez számodra?
Ismerjük az erősségeiket. Mindenekelőtt a támadósoruk világklasszis. Védőként egy Messi ellen cselezésbe kerülni nem a legkellemesebb. De fel vagyunk fegyverkezve. Az edző jobban ismeri ezt a csapatot, mint bárki más. Egy receptet adott a kezünbe – a többit nekünk, a játékosoknak kell elvégezni.

6-0 és 8-0. Ezek voltak a Barcelona legutóbbi eredményei…
Igen, ebben a szezonban már mi is szereztünk ilyen fölényes győzelmeket. A legfrissebb eredmények nélkül is tudjuk, hogy a Barcelona egyike a világ legjobb csapatainak. A BL-ből két topcsapatot ejtettek ki. De ennek ellenére optimista vagyok. Azt feltételezem mindannyunkról, hogy győzni akarunk Barcelonában.

Jót tesz, hogy ezúttal nem a legfőbb esélyesként kezditek meg a találkozót?
Ez nem tesz különbséget. Így is, úgy is van nyomás rajtunk. Ha kiesünk, a szurkolónk nem fogják a nyilvánosság előtt azt mondani, hogy „Hát igen, ez a Barcelona volt, minden megy tovább.”. Nem, mindannyiunknak vannak elvárásai. Mi vagyunk az FC Bayern. Nem fogunk elbújni.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top