Bajnokok Ligája

Pep: Nem adjuk fel

Pep Guardiola a Barcelona elleni visszavágó előtt tartott sajtótájékoztatót:

pep bar

Az elődöntőről: Elégedettek vagyunk, hogy itt lehetünk a Bajnokok Ligája elődöntőjében. 0-3-mas hátrányban állunk az elmúlt 10-15 év egyik legjobb európai csapata ellen. De a holnapi csak egy meccs lesz, megpróbáljul. Tudom, hogy az emberek azt akarják, hogy támadjunk és előrefele játsszunk, de elsősorban jól kell védekeznünk és a saját játékstílusunkra kell koncentrálnunk.

A Manchester Cityvel kapcsolatos pletykákról: Srácok, 200 milliószor elmondtam. Itt maradok, van még egy év a szerződésemből.

A taktikáról: Gólt kell szereznünk, nagy kérdés hogy hogyan. Ez nem olyan egyszerű. Megpróbálunk a kontrollunkon keresztül felhozni a hátrányt. A kevés lehetőség, amely adódik előttünk, ki kell hasznánunk. A meccs folyamán meglátjuk. A Shakthar és a Porto elleni fölényes győzelmet sem várta senki. Türelmesnek kell lennünk. Futballoznunk kell, természetesen jobban, mint a Barcelona.

Egy lehetséges bekapott gólról: Erre nem gondolok. Természetesen ismerjük az ellenfél kvalitásait. Ha gólt lőnek, nekünk ötször kell betalálni.

Götzéről: Igen, ő egy opció. Ahhoz, hogy gólt szerezz, ki kell dolgoznod a helyzeteket. Ehhez jó játékosokra van szükséged. Marionak pedig nagy kvalitásai vannak a 16-osnál. De nem szeretnék minden egyes játékosról beszélni.

Lewandowskiról: Nagyon jó szezont játszott, sok gólt szerzett. Ha a helyzeteinek a negyedét kihasználta volna, 25-30 gólos lenne. Nagyon elégedett vagyok vele. Természetesen jobb lenne, ha maszk nélkül tudna játszani.




Az egy évvel ezelőtti, Real elleni meccs tanulságairól: Az odavágó teljesen különbözően folyt le. Madridban 1-0-ra kikaptunk, Barcelonában pedig 3-0-ra. A Real elleni visszavágón sok kontrát és pontrúgást engedtünk, a Barca ellen ez nem történhet meg. Ha csak vakon támadunk, nem érünk el semmit. Kontrollálnunk kell a meccset.

A játékosok mentalitásáról: A játékosaim mentalitása nem probléma. Csak a futballunk kvalitása.

Egy vereség esetén bekövetkezett imázsváltozásról: Nem azért vagyok itt, hogy a világ legjobb edzője legyek. A játékosaimnak akarok segíteni. Barcelonában a legjobbamat adtam, és ezt teszem Münchenben is, a kezdetektől. Meg kell látnom, hogy ez elég-e, majd utána meglátjuk, hogy a szurkolók, a klub munkatársai, az újságírók, az ex-játékosok, a szakértők mindannyian elégedettek lesznek-e. Természetesen győzni akarok, de nem ettől függ az életem. Egy boldog ember vagyok. Nem arról van szó, hogy a címeket számoljam, számomra nem ettől vügg, hogy jó edző vagyok-e vagy sem. Barcelonában mindig elmondtam, mindent köszönök, hogy egy ilyen szuper klubban lehettem ennyi kiváló játékossal. Jó edzője akarok lenni a játékosaimnak.

A meccsről:  Holnap mindent feltétlenül megpróbálunk, hogy sikerüljön. De nem fogunk vakon előre és hátra futkározni. Tudom, hogy Németországban a mérkőzéseken sok gól esilk, de én egy teljesen más edző vagyok. A Barcelonának lenyűgöző a kontrajátéka… lenyűgöző! Ezért oda kell figyelnünk. Vannak olyan játékosaink, mint Arjen Robben, de ő nem játszhat. Szívesen szereznénk öt perc alatt három gólt, vagy hosszú labdákkal a gólörömig eljutnánk. De ez nem lehetséges. Tudom, Németországban mit várnak el az embere. De a mi játékstílusunkkal kétszer magabiztosan, idejekorán nyertük meg a bajnokságot. Most meglátjuk, mi lesz a Barca ellen. Használnunk kell a fejünket. Természetesen a szívünket is, de a fontos, hogy az eszünket használjük.

Robbery hiányáról: Két-három hónapig nélkülük kellett kijönnünk a játéktérre. Elveszítettük a kvalitásaikat, a mentalitásukat, ők a 16-osnál 1-2 embert kitudnak játszani. De nélkülük nyertük meg a bajnokságot. Sok más játékosunk sem áll rendelkezésre, mint például Alaba vagy Badstuber. Az odavágón láthattuk, hogy ez nem elég a Barcelona ellen. Holnap lehetőségünk van egy újabb tesztre. A többi klubnak kiegyensúlyozott kerete van, nekünk jelenleg nincs. Minden edző arról álmodik, hogy minden játékos a fedélzeten legyen. De a helyzet az, ami. Ha holnap kiesünk, nem ezeken a játékosokon múlik.

A továbbjutási esélyekről: Megvannak a kvalitásaink a továbbjutásra. Nem adjuk fel. Ez egy futballmeccs. Hatodszorra vagyok a BL elődöntőjében, számomra egy álom itt lenni. Megpróbáljuk, a játékosok akarják.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top