Átigazolási hírek

Kiket hoztak szóba eddig a Bayernnel?

Rengeteg név a média listáján, amely egyre csak bővül.

dscf0163

A nyári átigazolási szezonhoz közeledve a pletykaáradatok is beindultak, amelyek természetesen  a Bayern München csapatát sem hagyják érintetlenül. Pep Guardiola együttesével számtalan nagyágyút, középszerű játékost vagy tehetséget hoztak szóba különböző sajtóorgánumok, valószínűleg rá is fér a vérfrissítés a sérülékeny keretre, amely több 30 éven felüli meghatározó játékost is tartalmaz. Leginkább a védelem jobboldalára, a középpálya közepére és szélére, valamint a támadórészlegbe hoznak új játékosokat összeköttetésbe a csapattal.




Kezdjük belfölddel, azaz a Németországban szereplő játékosokról szóló pletykákkal: A Bild mellett több német lap is megírta, hogy a Bayern is érdeklődhet a Dortmund hosszabbítani nem kívánó játékosa, Ilkay Gündogan iránt. A 2016-ig érvényes szerződéssel rendelkező török-német kettős állampolgárságú játékosért állítólagosan 20-30 millió euró a kiváltási ár, Angliából és Spanyolországból is vannak érdeklődők.

A klub másik közvetlen riválisából, a Wolfsburgból Kevin de Bruyne-t hozzák folyamatosan szóba a Bayernnel, legutóbb épp a saját ügynöke ismerte el a bajorok érdeklődését. A farkasok vezetősége idén nyáron nem igazán hajlandó megválni a játékostól, a belga viszont nem zárja ki száz százalékosan a maradását. „Nem tudom mi lesz nyáron. Játékosként azt mondani, hogy maradok, hülyeség lenne. Ha jön egy nagy klub és a megajánlja a Wolfsburgnak azt az összeget amelyet akarnak, akkor mehetek. Nagyon boldog vagyok itt és azt hiszem jövőre is itt játszom, de erre nem tudok száz százalékos garanciát adni.” A Bayern egykori, a VFL jelenlegi játékosa Luiz Gustavo sem tántorítja el a 23 éves játékost a váltástól: „Neki kell tudnia, mit akar, de elmondhatom neki, hogy nem nagyon akad jobb csapat a Bayernnél. Kevin egy nagyon jó játékos, aki egyszer egy abszolút topcsapathoz fog igazolni. Biztos vagyok benne, hogy a Bayernnél beválna.”
Ami a Wolfsburgot illeti, a Gazzetta dello Sport egyik friss száma szerint a Bayern Ricardo Rodriguest is figyeli, ez viszont a bajorok balhátvéd-kínálata tudatában nem valószínű, hogy sok valóságtartammal bír.

A Bundesligán belül a leverkuseni Gonzalo Castro és Karim Bellarabi kettős mellett korábban a Schalke játékosa Julian Draxler és a Hoffenheim támadója Roberto Firmino került szóba a sajtó által. A Granit Xhakaval kapcsolatos pletykákat a hír megjelenése után a játékos határozottan cáfolta.

Ha külföldre tekintünk, Olaszországban szintén van pár játékos, akit figyel a Bayern: A Lazio 22 éves brazil szélsője, Felipe Anderson többszöri helyszíni megtekintésre került a bajorok megfigyelői által. A hírek szerint ő lehet a sérülékeny és már korosodó Franck Ribéry egyik lehetséges utódja.
Többszöri hitelesnek tekinthető jelentés szerint a Bayern folyamatosan látogatta a Torino mérkőzéseit, méghozzá az olasz válogatott jobbhátvéd, Matteo Darmian miatt, de a Parma 18 éves argentin támadója, Jose Mauri is Guardiola egyik célpontjaként szolgálhat.

Angliában Raheem Sterling neve számít a legforróbb kandidátusnak a Bayern számára. A Bild és a Di Marzio által is szóba hozott szélsővel állítólagosan már az első megbeszélések is megtörténtek, ennek valóságalapja kérdéses. Egyes médiumok Angel Di Maria nevét is megemlítették, de Götze maradásával nem valószínű, hogy sor kerül a játékoscserére. A Bayernben állítólagosan magát beajánló Branislav Ivanovic szintén nem valószínű, hogy csatlakozik a jövő évi kerethez.

Spanyolországban a Barcelonából szóba kerülhet Rafinha Alcantara, míg a Real Madridból gyakorlatilag kiutált Gareth Bale neve. Az egyik fő célpont lehet az Atletico francia szélsője, Antoine Griezmann, akivel kapcsolatban több német és külföldi lap is írt a Bayern érdeklődéséről. A Villarreal szélsője, a 21 éves olasz-argentin Luciano Vietto szintén szerepelhet a müncheniek listáján.

A Franciaországban szereplő játékosok közül Marco Verratti nevét dobta be a Kicker, mint lehetséges célpontot, az olasz Tuttomercatoweb pedig a Lyon támadóját, Alexandre Lacazette nevét hozta le a lehetséges érkezők listájára.

Aleksander Dragovic, a Dinamo Kijev belsővédője tagadta a vele kapcsolatos pletykákat. A Kicker szerint Yacine Brahimi, a Porto játékosának ügynökével Michael Reschke megbeszélést tartott, de a Gazzetta szerint a Bayern figyeli a jobb-középhátvéd Maicon játékát is. Belgiumból a 17 éves Youri Tielemans neve merült fel, Daniel van Buyten szerint a müncheniek figyelik a korosztályának egyik legnagyobb tehetségét. A legfrissebb név, aki szóba került, az a Telegraaf szerint az Ajax 20 éves szélsőtehetsége, Anwar El Ghazi, akit a Chelsea és az Atletico is figyel.

A sajtó munkatársai ezen kívül tudni vélik, hogy Pep Guardiola részt vesz az idei Copa Americán, ahol újabb potenciális Bayern játékosokat szemrevételezhet. Egy biztos: A lista még tovább fog bővülni.

Hozzászólnék

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top