Interjúk és nyilatkozatok

Benatia: Nagyon nagyon jó szezon lehetett volna

A marokkói belsővédővel a Bundesliga.de készített interjút.

mehdi

Hogyan összegezné az FC Bayernnél eltöltött első szezonját?
Mindent megpróbáltunk, hogy a céljainkat elérjük. Végül a bajnoki cím, valamint a BL és a DFB-kupa elődöntőjéig jutottunk. De hihetetlenül sok pechünk volt a sérülésekkel, világklasszis játékosok hónapokig nem álltak a rendelkezésünkre. Ezt a világ egyik csapata sem tudja kompenzálni. Egyszerűen nem lehet pótolni őket. Ennek ellenére szerintem egy jó szezonunk volt. Elégedett vagyok.

És személy szerint hogy alakult az év?
Mindig újra és újra a sérülésekkel küzdöttem. Nem volt egyszerű megtalálni a ritmusomat. Ezenkívül nyáron nem vettem részt a felkészülésen, mert augusztus végén, kevéssel az átigazolási időszak vége előtt jöttem Münchenbe és kezdtem el a szezont. Télen izomproblémák miatt nem tudtam teljesen végigdolgozni a felkészülést. Amikor fitt voltam, a legjobbamat nyújtottam és teljesítettem az elvárásokat.

Pályafutása első címét nyerte. Hogyan érintette a bajnokság megnyerése?
Amikor hivatalosan bajnokok lettünk, otthon voltunk, kicsit komikus érzés volt. De a kevés előnnyel ez nagyszerű Bundesliga szezon volt. Korán bebiztosítottuk a bajnokságot, igazán soha nem voltunk gyengék. Az ünneplés, csakúgy mint a stadionban, a Marienplatzon is nagyszerű pillanatok voltak.





Az FC Barcelona elleni BL kiesés a szezon legnagyobb csalódása?
Kevesebb mint egy éve azért igazoltam Münchenbe, hogy a BL-t is megnyerjem. Ebben az időszakban ez sajnos nem sikerült. Az ismert feltételek mellett emelt fővel estünk ki a Barca ellen. Mindent megtettünk, de ha négy ilyen értékes játékos hiányzik, nagyon nehéz egy ekkora topcsapat ellen győzni, akkor is, ha ez nem szolgálhat ürügyként. Képzeljék el, hogy a Barca Neymar, Messi és Suarez vagy a Real Madrid Cristiano Ronaldo nélkül játszik. A csapat teljesen másképp nézne ki. De ez normális és hozzátartozik a labdarúgáshoz.

Tehát hogy írná le ezt a szezont: Átlagos, jó vagy nagyon jó?
Ez egy jó szezon volt, a sérüléseket érintő kevesebb pechhel nagyon nagyon jó lehetett volna, azt hiszem.

Ön bármikor számíthat Pep Guardiola bizalmára. Egy év után hogyan értékeli a közös munkát vele?
Sokat tanultam, továbbfejlődtem. Pep Guardiola egy olyan edző, aki a részletek megszállotja, aki nagyon aprólékosan dolgozik és aki mindig 100 százalékon pörög. Boldog és büszke vagyok, hogy egy ilyen edző irányítása alatt játszhatok.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top