Interjúk és nyilatkozatok

Neuer: Remélem jövőre mindenki fitt lesz

A világ legjobb kapusa az FCB.de-nek szólalt meg pár témában.

Neuer_fcb_270515.variant640x360

A 2014/2015-ös szezonról: Összességében klasszis futballt mutattunk és domináltuk a Bundesligát. Ezért nagyon elégedettek vagyunk. De természetesen szívesen továbbmentünk volna a kupasorozatokban. A BL elődöntőben a Barcelona ellen kiesni, nem szégyen. Ráadásul sok fontos játékosunk hiányzott. Kár volt a Dortmund elleni kiesésért is, mert tulajdonképpen mi voltunk a jobb csapat és megérdemeltük volna a továbbjutást.

A Bundesliga őszi szezonjáról (14 győzelem, 3 döntetlen): Az volt a legjobb Bayern, amelyet az itt eltöltött négy évem alatt átéltem. Csak a VB utáni, Schalke vagy a Hamburg elleni idegenbeli meccseken volt pár problémánk, egyébként domináltuk az ellenfeleket és alig mutattunk gyengeséget.

A következő szezonról: Remélem, hogy minden játékos, aki most sérült volt, újra fitt lesz és egy jó felkészülésen vesznek részt. Ezután újra támadunk!




A VB utáni hype-ról, ami a személyét illeti: Extrém és nehéz egy nyugodt helyecskét találni, de továbbra is szívesen kerékpározom vagy utazom a motorommal. Nem hagyom, hogy az ilyen dolgok foglalkoztassanak.

A játékstílusáról: Az F-Jugendben feltétlenül a pályán akartam lenni. Amikor belekezdtem, salakon edzettünk. Kapusként ez nem volt annyira jó. Ma már a szép, laza gyepen természetesen más. És Pep Guardiola is egy olyan edző, aki a kapust nem kapusként, hanem tizenegyedik mezőnyjátékosként látja. Ez örömet okoz!

A novemberi, Legyen ön is milliomos látogatásáról: Nagyon izgatott voltam. Volt már rajtam nyomás, amikor ebben a székben ültem. Ilyenkor megkérded magadtól: „Tulajdonképpen mit csinálok én itt? Itt csak blamázhatsz.” A labdarúgásban mindened kontroll alatt van, ezt csinálod egy életen át – de itt nem tudod milyen kérdés következik. Otthon a kanapéról a legtöbbeknek egyszerűen néz ki a dolog, de ha ott ülsz, valóban nagyon nehéz.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top