Átigazolási hírek

Hojbjerg: A játék aranyat ér

A Bayern tehetsége még nem tudja hol kezdi meg a következő szezont.

hojbjerg

Pierre Emile Hojbjerg, a Bayern München játékosának jövője egyelőre kérdéses. A dán válogatott középpályás az elmúlt fél évet az Augsburg csapatában töltötte, előtte 2018-ig hosszabbított szerződést a német rekordbajnokkal. Kölcsönszerződése lejártával több lehetőség is felmerül: Marad az Augsburgban, visszatér a Bayernbe vagy sajtóhírek szerint a Dortmundban folytathatja pályafutását. Hogy mit hoz a jövő, egyelőre ő se tudja, a Kickernek viszont beszámolt a jelenlegi helyzetéről.

„Ami számomra fontos volt, hogy minden hétvégén játszottam. Egyszer 90, egyszer 60, valamikor 30 percet. Ezáltal felvettem egy ritmust. Az ember így nyugodtan birtokolja a labdát még a melegebb helyzetekben is.” (…) Össze kell ülni és átgondolni: Mi a legjobb az FC Bayernnek? Mi a legjobb Pierre-Emile Hojbjergnek? Melyik csapat lenne a legjobb Hojbjergnek? Ez egyszerűen hangzik, de addig sok részletnek kell összeállnia. Megtudom érteni, ha egy 20 éves játékos, aki az FC Augsburgból tér vissza, a Bayernben nem a kezdőben lép pályára.”




Hojbjerg korábban úgy gondolta, neki nincs szüksége egy kölcsönszerződésre ahhoz, hogy áttörést érjen el a Bayernben. „Lehet, hogy egy évvel ezelőtt hibáztam, túl korán gondoltam azt, hogy készen állok. Ha csak 2016-ban térek vissza a Bayernhez, újra ugyanaz lehet. Talán a játékosok másképp tekintenek rám, de ők mindig a legmagasabb kvalitásokkal fognak rendelkezni. A Bayernnél nincs sok lehetőséged, ki kell használnod azt. (…) Gondoltam arra, hogy Karl-Heinz Rummenigge, Pep Guardiola és Matthias Sammer meg vannak győződve rólam. A kérdés csak az: Ez elég, hogy hosszútávon érvényesülni tudjak az FC Bayernnél? Meg kell mutatnom.”

Arra a kérdésre, hogy eltudja-e képzelni, hogy már idén nyáron visszatérjen-e a Bayernbe: „Igen, eltudom. Eltudom képzelni, hogy a Bayernbe menjek.” – mondta a 2013-ban és 2014-ben is az év dán tehetségének megválasztott 19 éves középpályás, akinek természetesen kétségei is vannak a visszatérést illetően: „Észrevettem, hogy nagyon jól érzem magam a Bayernben és jól el is igazodtam itt. Csak a játékpercekkel nem voltam elégedett. Ezért akartam januárban egy fél évre elmenni.”

Hogy hogy érezte magát Augsburgban? „Sokat tanultam, egy más szinten vagyok. A játék aranyat ér a jövőm szempontjából. Nem azért mert lenyűgözően vagy nagyon rosszul játszottam, hanem mert megtanultam hétről hétre a Bundesligában játszani. De most jön a következő kihívás, a következő fal, amelyen át kell jutnom.”

Az Augsburg természetesen szívesen újabb egy évre magához láncolná a játékost, akinek a bombagólja is kellett ahhoz, hogy a bajor klub jövőre az EL kiírásban indulhasson.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top