Bundesliga

Robben az év második legjobb játékosa

A Bundesliga játékosai adták le szavazataikat a Kickernek. A legjobb kapust, edzőt is megválasztották.

robbenneuer

A német bajnokság profi labdarúgói minden évben megválasztják a szezon legjobb Bundesliga játékosait – nem volt ez másképp idén sem. Az első helyezett ezúttal nem az aktuális bajnok csapatából került ki, hanem a bajnoki ezüstérmes valamint a kupagyőztes Wolfsburg együtteséből. Természetesen a gólpasszok tekintetében Bundesliga-rekordot felállító Kevin de Bruyne gyűjtötte be a legtöbb voksot, a szavazatok 52,5 százalékával bizonyult játékostársai szerint a szezon legjobbjának. Mögötte 23,5 százalékkal a Bayern szélsője Arjen Robben, míg 6,6 százalékkal Karim Bellarabi, a Leverkusen támadója végzett. Thiago és Meyer 2,7 százalékkal holtversenyben a negyedik pozícióban végzett.




A 183 szavazó 30,6 százaléka szerint Lucien Favre, a Mönchengladbach mestere volt az idény legjobb edzője, aki csapatával az egyenes BL indulást jelentő harmadik helyen végzett. Markus Weinzierl, az Augsburg EL-t elérő edzője a voksok 24,6 százalékát, míg a HSV-t benntartó Bruno Labbadia 10,9 százalékot begyűjtve végzett a dobogó második illetve harmadik fokán. A legnagyobb csalódást a Schalke éléről leköszönő, csapatával csak a hatodik helyet elérő Roberto di Matteo bizonyult 30,5 százalékkal.

A legjobb kapusnak természetesen a Bayern játékosát, Manuel Neuert választották meg (26,8%), aki a mönchengladbachi Yann Sommert (16,9%) és a freiburgi Roban Bürkit (14,2%) előzte meg.

A szavazók 54,6 százaléka a VFL Wolfsburgot tekinti az elkövetkezendő évek legnagyobb Bayern konkurensének, míg 56,3 százalék véli úgy, hogy a Borussia Mönchengladbach nem lesz a Bajnokok Ligája állandó szereplője.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top