Interjúk és nyilatkozatok

Ribéry: Futni akarok! Dolgozni akarok!

A Bayern jelenleg is sérült klasszisával a Bild készített interjút.

fronck

Szemmel láthatóan csak rövid ideig volt nyaralni. Miért van már újra itt?
Először Ibizán, majd Párizsban voltam. De nem volt szép nyaralás.

Miért nem?
Ki kellett mozdulnom, hogy valami mást is lássak. Azt hittem, hogy ez segít rajtam. De csak kevés örömem leltem benne. Legtöbbször csak benn ültem, maximum egy napot voltam a strandon. Alapesetben szeretek hajóval utazni. Vagy Jetskivel. De nem csinálhattam ezt, mert féltettem a lábam. Nyaraláson voltam, de nem tudtam azt csinálni, amihez kedvem volt. Ez így szar.

Az FC Bayern fizioterapeutájával, Gianni Bianchival volt nyaralni nemde?
Igen. Velem volt, velem dolgozott.

És jelenleg mi a helyzet a bokájával?
Egyértelműen jobb, mint két héttel ezelőtt, de még mindig nem tökéletes. Még mindig van egy húzódásom. Egész héten Münchenben maradok és mindent megteszek a lábamért. Jövő héten még elutazok nyaralni, valószínűleg újra egy fitnesszedzővel. Remélem, hogy hamarosan újra futhatok. Július 1-jéig száz százalékosnak kell lennem. Hogy sikerül-e azt nem tudom. De mindent megpróbálok.
Igazán csalódottnak hangzik…
Ez a sérülés idegesít, egy katasztrófa. Másképp nem lehet kifejezni. Tudják, tulajdonképpen mindenem megvan, amiről egy ember az életben álmodhat. Tényleg minden! De nem vagyok szabad. Mindig csak a lábamra gondolok. Futni akarok! Dolgozni akarok! Edzenem kell, hogy boldog legyek.

Nézte a Bajnokok Ligája döntőt?
Nem! Nem akarok futballt látni. Nekem ez fáj. Tulajdonképpen szép dolog egy ilyen meccset megnézni, de arra gondoltam volna, hogy nem tudtam segíteni a Barca ellen. Hogy David Alaba és Arjen Robben is hiányzott. Felbosszantott volna, hogy nem léphettem pályára. Megkérdeztem volna magamtól, mi lett volna számunkra lehetséges.

Az átigazolási hírek pezsegnek. A piacon egy játékost is keresnek a szélre. Bosszantja ez önt?
Nem! Ez egyáltalán nem téma. Tényleg nem. Ha nincs sérülésem, száz százalékig fitt vagyok, akkor jöhet aki akar. Emlékeznek még az utolsó mérkőzésemre?

Persze. A Donetsk elleni 7:0. Egy gólt szerzett és szuperül is játszott.
Valóban jó voltam. A topon voltam. A térdsérülésem után visszaestem, majd jött az újabb sérülés. Soha nem gondoltam volna, hogy ez ilyen komoly. Azt hittem, hogy pár napig fog tartani, három hónap lett belőle. De újra olyan erős leszek, mint akkor. Nagy az étvágyam! Akarom!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top