Egyéb

Alakul a Bayern új orvosi hálózata

Dortmundból jött az erősítés, a Säbener is teljes átépítésre kerül.

andreas

A tavalyi év sérüléshullámait követően a Bayern tovább folytatja az orvosi részleg átépítését. Dr. Andreas Schlumberger, a Borussia Dortmund 48 éves fitneszspecialistája a következő szezontól csatlakozik a Bayern háttércsapatához, ahol elsődlegesen a rehabilitációért és a sérülések megelőzéséért lesz felelős.

„Örülünk, hogy Dr. Schlumberger személyében egy szakemberrel gazdagodott csapatunk.” – mondta Jan-Christian Dreesen az fcb.de-nek. Az újdonsült fitneszguru négy évig tevékenykedett a BVB orvosi stábjában, előtte Németország számtalan utánpótláscsapatában valamint Nürnbergben is megfordult.




Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt és stábjának távozásával Dr. Volker Braun lett és valószínűleg marad is a klub csapatorvosa, aki köré épülni fog a Bayern új orvosi hálózata. A klub nemrégiben elbocsátotta a 36 éve a klubnál dolgozó, mindenki által kedvelt kultikus fizikoterapeutát, Freddy Bindert is, aki Dr. Wohlfahrt bizalmasa is volt.

Nem csak az orvosi részleg személyi összetétele, de a doktorok által használt technológia is változni fog. A Bayern teljes edzőközpontja nagy felújítás alatt áll, egy új teljesítménydiagnosztikai központ is felépítésre kerül, ahol vér és vizeletmintából egy közelgő sérülés is megállapítható, megelőzhető lesz. Ez a részleg a tavaly nyáron a Leverkusenből érkező Dr. Holger Broich fitneszedző irányítása alatt fog állni.

A rehabilitációs programban részt vevő játékosok számára épülő speciális medence is telepítve lesz, míg a szauna és a gőzfürdő teljes felújításra kerül, a hűtőkamra építése is tervben van. A terápia és fitneszrészleg is új, korszerűbb eszközökkel gyarapodik.

Nem csak a sérüléseket érintő helyiségek, de az öltözők, a társalgók is felújításra, megnagyobbításra kerülnek és többek között egy új konyha is várja majd a júliusban visszatérő játékosokat.


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top