Sajtótájékoztatók

Sammer: Leszoktam a dolgok kizárásáról

Sven Ulreich megtartotta első sajtótájékoztatóját.

sven

Sven Ulreich:

Az átigazolásról: Egyszerűen ideje volt valami újat kipróbálni. A Bayern Németország legnagyobb és legjobb klubja. Azt is remélem, hogy Manutól és a többbiektől tanulhatok valamit az elkövetkezendő években. A világ legjobb játékosaival akartam edzeni, hogy továbbfejlődjek. Legfőképp Manuval! A Bayern ajánlatára nem lehet nemet mondani. Nem hiszem, hogy probléma a második számúnak lenni.

A szerepéről: Természetesen ez egy új szituáció számomra. Először meg kell érkeznem a csapatban, a szerepem majd nőni fog. A csapat lenyűgözően fogadott.

Az első edzéséről: A cicázás természetesen gyorsabb, mint a VFB-nél, de megfogom szokni. Ez egy teljesen más világ! Az első edzés nagy örömet okozott.

A váltás okáról: A Stuttgarttal való kapcsolatom valamelyest elhidegült, tudatosan kerestem valami újat. Számomra egy nagyon szép dolog, hogy az FC Bayern bejelentkezett értem.

A kupalehetőségről: Először az edzésekre fogok rákoncentrálni. Remélem, hogy segíthetek Manunak, ha szükség lesz rám.

A Stuttgartról: Hálás vagyok a Stuttgartnak a 17, többségében jó évért. Természetesen az elmúlt években nem csak sportszakmailag voltak rosszabb időszakok, de ez már a múlté.

A hobbijairól: Van két kutyám és szívesen golfozom.
Matthias Sammer:

Ulreichről: Nagyon boldogak vagyunk, hogy Sven itt van. Ennek ellenére ezen a ponton nagy köszönet jár Pepe Reinának. Egyszerűen többet akart játszani és ezt érthetően elmagyarázta. Már régóta terveztünk egy ilyen átigazolást. Mindig egy Németországban a lábát megvető hálóőrt akartunk, akinek nálunk még van lehetősége a továbbfejlődésre. Amit Sven Stuttgartban véghez vitt, az sokat elárul a kvalitásairól. Mindig újra és újra érvényesült. Ő megtestesíti a profilunk ideális személyiségét.

Costáról: Nagyon sokáig figyeltük őt és foglalkoztunk vele. Nagyon gyors, technikailag intelligens, jó a passzjátéka és a cselezőkészsége is egy az egy ellen. Reméljük a fejlődési szakaszának következő lépéseit. Minden erővel támogatni fogjuk őt. Örülünk, hogy itt van.

További lehetséges érkezőkről: A csapatot természetesen mindig különböző szempontok szerint kell figyelembe venni. Az elmúlt időszakban azzal jöttek nekem, hogy a csapat állítólag idős. Most megszereztük Douglas Costát és elégedettek vagyunk. De természetesen mindig mindenki a látókörünkben van. Szuper csapatunk van.

Costa szerepéről: Costa rugalmasan bevethető. Ez mindenekelőtt Franck miatt fontos. De nem írjuk le Franckot. Hosszú ideje sérült, ennek ellenére reményedünk a visszatérésében.

Schweinsteiger jövőjéről: Ő egy fontos játékos számunkra, de alapvetően egyáltalán nem lehet semmit kizárni egy átigazolási időszakban. Bastian saját maga világosan fogalmazott. Mindig kapcsolatban állunk egymással. Leszoktam a dolgok kizárásáról. Egyszerűen kivárunk.

Martínez és Thiago visszatéréséről: Minden edzésgyakorlat fontos. Nagyon boldogok vagyunk, hogy visszatértek. Ugyanez vonatkozik Philippre és David Alabára is.

Dante hiányzásáról: Dante a vakáció alatt sokat edzett, kisebb izomsérülést szedett össze. Pár napra dőlt ki.

A stábról: Továbbra is Dr. Braun marad a csapatorvos. Christian Huhn helyettesíti Fredi Binder fizikoterapeutát. Andreas Schlumberger lesz a rehabilitációs osztály vezetője. Dr Münch támogatja Dr. Braun munkáját az orvosi stábban, de Dr. Müller-Wohlfahrt is marad a bő tanácsadók listáján.

Pizarroról: Claudioval mindent világosan és rendben megbeszéltünk. Erről ő maga fog majd állást foglalni.

A célokról: Még egyik csapatnak sem sikerült egymás után sorozatban négyszer megnyernie a bajnokságot. Ez egy nagy célunk. A Bajnokok Ligájáról és a Német kupáról nem kell ma beszélnünk, ez nagyon sok tényezőn múlik.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top