Átigazolási hírek

Pizarro: „Egy-két évet még szívesen játszanék.”

Claudio a Süddeutsche Zeitungnak elmondta, reméli, hogy a Bayernnél fejezheti be pályafutását.

claudio-pizarro-bayern-muenchen-bundesliga

Claudio Pizarro szombaton hajnalban, a Copa America bronzmérkőzésén lép pályára Paraguay válogatottja ellen. Érdekesség, hogy jó eséllyel szembetalálkozhat egykori csapattársával, Roque Santa Cruzzal.

A Bayern 36 éves támadójának idén nyáron járt le a szerződése a klubbal, a Süddeutschénak tett nyilatkozatában elmondta: „Még nem tudom, hova vezet az utam.” A lejárt kontraktus és a számtalan ajánlat ellenére Pizza továbbra is várja a Bayern jelét egy esetleges hosszabbításra: „Él bennem a halvány remény, hogy egy újabb évet mégis rápakolhatok, és a pályafutásomat az FC Bayernnél fejezhetem be. München egyszerűen tetszik. Ez egy csodálatos város, minden közel van, a tavak, a hegyek.”

Pizarro legfőképp a családjára akar koncentrálni, ezért legszívesebben Németországban maradna: „Van három fiam, akik Németországban nőttek fel. A lehető legnagyobb stabilitást akarom nyújtani nekik, mert párszor már elköltöztünk. Nagy áldozatot hoztak értem.” – mondta a háromszoros apuka a friss nyilatkozatában. A Bundesliga történelmének legeredményesebb légiósa a Werderben kezdte meg európai pályafutását, majd a Bayern Münchenben eltöltött hat év után Londonba, a Chelsea csapatához igazolt. Angliából kölcsönbe a Werdehez, majd ismét a Chelseahez tért vissza. Ezután már nem csak kölcsönbe, de végleg is visszaigazolt Brémába, ahonnan 2012-ben másodjára is elkezdte müncheni pályafutását.
A perui játékos egyelőre nem kíván visszatérni szülőhazájába: „Biztonsági okokból nem fogok. Ha nem lenne családom, kétség kívül visszatérnék Peruba. De nem akarom őket kényelmetlen szituációba hozni.” Megjelent pletykák szerint Pizarro Indiában folytathatja pályafutását, amelyre az elmondottak alapján nem sok esély van. Saját elmondása szerint 1-2 évet még szívesen játszana Németországban.

A számtalan edző irányítása alatt dolgozó csatár sokra tartja jelenlegi/egykori mesterét, Pep Guardiolát: „Számomra Pep egy különleges edző. Stratégaként ő a legjobb, akivel valaha találkoztam. Ahogy betanít minket az ellenfélre, az egyedülálló.” – mondta attól függetlenül, hogy az edző nincs oda a tipikus ék szerepeltetéséhez: „Pep legszívesebben sok középpályással és gyors szélsőkkel szeret játszani, ez az ő stílusa. Néha egyszerűen nem szeret középcsatárral játszani.”

Pizarro biztos benne, hogy a Bayern újdonsült támadója, Douglas Costa jó teljesítményt fog nyújtani: „Ismerem őt a Shakthar elleni mérkőzésekről. Ez alapján biztos vagyok benne, hogy meg fog érkezni az FC Bayernbe.”

A játékos jövője hamarosan letisztázódhat: „A Copa America után mindenkit meghallgatok, kielemzek, majd meghozom a döntést.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top