Interjúk és nyilatkozatok

Kimmich: Ez egy egyszeri lehetőség

A Bayern 20 éves fiataljával az fcbayern.de készített interjút.

kimmichh

Joshua, a kínai rajongók „szép, édes kisfiú” becenevet aggattak rád. Együtt tudsz élni ezzel?
Ezt már egy Shanghaji szurkolói találkozón megtapasztaltam. Tulajdonképpen ez igazán kedves. Nem rossz, ha az ember Kínában is ismert egy kicsit.

Eddig hogyan tetszik az első nagy utazásod az FC Bayernnel?
Nagyon! De ez egy teljesen más világ, mint a RB Leipzignál. A szurkolók éjjel nappal a hotel előtt állnak, ha jövünk, ha megyünk, ha étkezni megyünk. Ez már egy kissé őrült.

Hogyan birkózol meg az edzéstempóval? Csak másfél hete vagy itt.
A színvonal lenyűgöző. Egyáltalán nem gondoltam volna, hogy minden nap olyan játékosokkal leszek a pályán, akik már mindent megnyertek, a Bajnokok Ligáját, a Világbajnokságot. Az edzés tempója óriási, ráadásul alig vannak hibák. Az ember hamar észreveszi, min kell még dolgoznia.

Mik az erősségeid? Miben fejlődhetsz még?
Ha valaki idejön, észreveszi, hogy mindenhol van még fejlődési lehetőség. A fejjátékomnak egyértelműen jobbnak kell lennie, de a gólveszélyességben is fejlődnöm kell.

Milyen volt az első találkozásod Philipp Lahmmal, Manuel Neuerrel vagy Thomas Müllerrel? Hogyan kellene elképzelnünk?
Köszöntem, röviden bemutatkoztam. Egyébként semmi több. A játékosok teljesen normálisan üdvözöltek.




Van a csapaton belül egy rituálé, amin az új játékosoknak át kell esniük?
Attól tartok, énekelnem kell valamit.

Találtál már lakást Münchenben?
Igen. Viszonylag korán megtudtam, hogy az FC Bayernhez szerződök, így elegendő időm volt otthont találni. Lassan érkeznek a bútorok is.

Hogy tetszik a város?
Az első benyomásom az volt, hogy a közlekedés egészen kaotikus (nevet). Neem, azt hiszem, nincs miért panaszkodni. Minden amit eddig láttam, nagyszerű volt. Az életszínvonal egy fokkal másabb, mint Lipcsében.

Miért döntöttél ilyen fiatalon az FC Bayern mellett?
Ez egy egyszeri lehetőség. Ki tudja, hogy az ember kap-e még ilyen ajánlatot a karrierje során. A Bayernnel való megbeszéléseim során éreztem a bizalmat, amely egy nagyon nagyon jó érzéssel töltött el. Sokat fogok tanulni. Jelenleg sehol máshol nem jobb, mint itt.

Milyen célokkal indulsz neki az első Bayern szezonodnak?
Kezdetben szoknom kell a légkört és integrálódnom kell. Minden edzésen a határaimat akarom feszegetni, a lehető legtöbbet felszívni, amellyel lépésről lépésre elérhetem a nagyok hihetetlenül magas színvonalát.

Kivel vagy a csapatból a legtöbbet?
Sok időt töltök el az olyan fiatal játékosokkal, mint Gianluca. Sebastian Rode is nagyon nagyon sokat segít. Korábban már hallottam, hogy ő egy szuper srác. Ez azonnal bebizonyosodott.

És szakmailag ki nyűgözött le?
Hmm, egy ilyen kérdésnél kissé oda kell figyelnie az embernek. Mindenki a topon van (mosolyog). A legnagyobb benyomást David Alaba és Thiago tette. Neki hihetetlen a könnyedsége. Amit a labdával tesz, az nem gyakori a világon. David pedig egy nagyon nagyon komplett játékos, olyan, amilyet eddig szinte még soha nem láttam. Közel minden pozícióban tud játszani, gyors, szuper a passzjátéka és hihetetlenül lő.

Melyik pozícióban vagy a legerősebb?
Legszívesebben a középpálya közepén, azaz a 6-os vagy a 8-as pozícióban játszom. A tesztmeccseken is ide tett be az edző. A válogatottban szintén itt, valamint a jobboldalon védekezem.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top