Interjúk és nyilatkozatok

Lewa: Akarjuk a szezon első címét

A lengyel gólgyárossal az fcbayern.de készített interjút.

leew

Robert, még hiányolod a maszkodat?
(nevet) Nem, biztosan nem. Jó érzés, hogy a pályán újra van látóköröm. Remélem, soha többet nem kell átélnem ilyesmit. Nehéz időszak volt. Akkoriban alig voltak fájdalmaim, de a maszk nélkül nem ment volna. Nagyon nagyon veszélyes lett volna.

Különleges helyet kapott a házadban?
Nem, jó célra elárvereztetem.

Kereken két és fél hete edzel. Mennyire vagy fitt?
Természetesen még nem vagyok 100 %-on, de örülök, hogy a Szuperkupával igazából is elkezdődik végre a szezon. Szeretem a rövid felkészülési időszakokat (mosolyog). A három hetes nyaralás alatt sem vesztettem sokat az erőmből. Készen állok, az elemeim felvannak töltve.

Elégedett vagy a felkészülés eddigi lefolyásával?
Jó érzésem van. Mindannyian szuperül edzünk. Mindenki tudja, hogy a konkurenciaharc óriási és nem szabad kiengedni. A kínai út kétségtelenül fárasztó volt, de ideális is, a teszmérkőzéseken nemzetközi topcsapatok ellen játszottunk.




A legutóbbi meccset Wolsburgban 1-4-re elveszítettétek. Ezúttal mit kell jobban csinálnotok?
Mindent! Akkor rossz napot fogtunk ki. Ezúttal egyszerűen kevesebb hibával kell játszanunk. Akarjuk a szezon első címét.

A Wolfsburg az ezüstérmes és a kupagyőztes. Az idei szezonban is hasonlóan jóknak becsülöd őket?
Azt hiszem, hogy még erősebbek lesznek, ha a keretüket egyben tudják tartani. A BVB is biztosan újra egészen elől lesz.

Mik az első benyomásaid Arturo Vidalról?
Sokat még nem tudok mondani róla. Először be kell szoknia hozzánk. De nagyon boldog vagyok, hogy most az én csapatomban játszik és már nem az ellenfélében. Csatárként az ember nem szereti az ilyen ellenfeleket (mosolyog). Arturo biztosan erősítés lesz számunkra. Ő védekezőleg és támadólag is egy szuper játékos.

Ez a második szezonod a Bayernnel. A szurkolók látták már a legjobb Robert Lewandowskit?
Nem hiszem. Az idei szezonban tudok és fogok is emelkedni, meggyőződésem. De nem mindig olyan egyszerű, sok tényezőn múlik. Mindenekelőtt a csapatnak jól kell játszania. Ez a legfontosabb. Rajtam nem segít, ha végül gólkirály leszek, de a bajnokságban csak másodikak leszünk vagy kiesünk a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top