Sajtótájékoztatók

Pep: Még nem döntöttem

A Bayern edzője a Wolfsburg elleni Szuperkupa döntőt megelőzően tartott sajtótájékoztatót.

pepwolf

A VFL Wolfsburgról: Azt hiszem, a Bayernnek sok konkurense van: Négy, öt csapat nagy ellenfél lesz számunkra. A Wolfsburg egy hihetetlen szezont játszott és szuper játékosokkal rendelkezik. Remélem De Bruyne játszhat. Azt hiszem jó döntő lesz.

Arturo Vidal megszerzéséről: Kalle Rummenigge pár napja elmondta. A klubnak a feladata a játékosok vásárlása és eladása. Az edző csak a játékosokat edzi. Ez előttem is így volt, most is így van.

Vidalról: Nagyon boldog vagyok. Vidal itt van és a kvalitásaival valamint a karakterével segíteni fog nekünk. Nagy tapasztalattal és kvalitásokkal rendelkezik. A középpályán fog játszani. Fitt és jó állapotban van, de keveset edzett. A Copa miatt sok időt veszített, de fejben erős és segíteni fog nekünk.

A januári 1:4-ről: Katasztrófa volt. De kikaphatsz Wolfsburgban, Dortmundban, Leverkusenben…Összességében kevés meccset veszítettünk el. Német bajnokok lettünk.

A keretről: Dantén, Badstuberen és Javi Martínezen kívül mindenki fitt. Robben is fitt és egészséges. Hogy Vidal velünk tart-e azt csak az utolsó edzés fogja megmutatni.

Kimmichről: Sok meccset fog játszani a Bayern Münchenben. Michael Reschke mesélt róla, én nem ismertem. Egyszer megnéztem élőben és sok videót is láttam róla. A klub úgy döntött, hogy megszerzi ezt a játékost, és ezt nagyon jól is tette.

Lahmról: Philipp Lahm egy intelligens játékos. Örülök, ha középen láthatom. De ott nagy a konkurencia. Néha középen fog játszani, de miután megszereztük Vidalt, gyakrabban játszik majd a jobbhátvéd poszton. Ott csak Rafinha van.




A jövőjéről: Ez az utolsó alkalom, hogy erről beszélek. Hálás vagyok, hogy itt lehetek edző. Még nem döntöttem. A legjobbamat nyújtottam, nyújtom és fogom is nyújtani. Még nem döntöttem, nem kaptam ajánlatot a világ egyik klubjától sem. Ha tudok valamit, informálni fogom Sammert, Rummeniggét és Hoeneßt. A legjobbat akarom a klubnak. Soha nem leszek probléma a Bayern számára. Természetesen lehet, hogy a klub számára probléma, hogy még nem tudom hogyan tovább. De jelenleg teljesen megvagyok győződve, hogy én vagyok a megfelelő a klub számára.

A Szuperkupáról: Kínában jók voltunk. A játékosok jók. Egy ilyen nagy klubnál a címek nem fontosak, ha kikapsz. Számomra ez egy nagy cím. Meg akarom nyerni a Szuperkupát. Minden cím, minden meccs fontos. A következő meccs a legfontosabb.

De Bruyneről: Nem én vagyok a megfelelő személy, aki a lehetséges célpontokról beszél.

A spanyol különítményről: Értem milyen fontos itt a német nyelv. Katalán vagyok, katalánul beszélek. Ez nagyon nagyon fontos. De a nyelv nálunk nem téma. A Bayern most is, és az elkövetkezendő 900 évben is német csapat, német klub lesz. Hálás vagyok minden napért, amelyet Németországban tölthetek. Xabi Alonso minden nap 9 órakor tanul németet. Thiago és a többiek is. Douglas Costa is túl van első németóráján. Az én stábom is megpróbál németül tanulni. Alkalmazkodnunk kell Németországhoz és ezt is tesszük.

A Bayernről: Minden megbeszélésünk németül folyik. Sok német játékosunk van. Az első prioritás mindig az akadémiáról volt hozni a játékosokat. Ha ez nem lehetséges, német játékost kell megszerezni. Tudom, milyen fontos a csapat bázisa. Mindig elmondjuk, hogy a saját tehetségeinket akarjuk támogatni. Tudom, milyen fontosak a német játékosok. De a klub nagy és világszerte keressük a jó játékosokat.

Effenberg kijelentésére miszerint Pep 2016-ban biztosan távozik: Nincs tervem, Stefan Effenbergnek van meg a tervem.

Arjen Robbenről: Ő volt az egyik legfontosabb támadójátékosunk. Az elmúlt 2-3 hónapban sérült volt és nem tudott Kínába sem utazni. Arjen, Franck és a többiek sok éve vannak itt, különleges szerepük van. Ez normális.

A Szupekupáról: Ha győzünk, boldogabban térünk vissza Münchenbe. Ha nem győzünk, kissé szomorúak leszünk. A legjobb cím számunkra, ha a szurkolók 90 percig tapsolják a játékosainkat. Ezek az én játékosaim, ez az én csapatom.

Az elmúlt szezonról: Az elmúlt év volt számomra edzőként a legfontosabb. A problémák mellett, amik voltak, hihetetlen volt amit elértünk. Nagyon sokat tanultam. Itt nem elég, ha az ember az összes címet megnyeri. Kikaptunk Wolfsburgban, mert teljesen elvesztem.

Vidal drogügybe keveredett apjáról: Én itt vagyok, mi itt vagyunk. Ha problémái vannak, mi mindig itt leszünk neki, hogy támogassuk. Ezt az ügynöke is tudja.

A farkasokról: Azt hiszem nagyon nagy a konkurencia. Még nem volt csapat, amely egymás után négyszer nyerte volna meg a bajnokságot. A sorozat nehéz. A játékosaimra koncentrálok. Amit a többiek tudnak csinálni, azt nem kontrollálhatom.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top