Interjúk és nyilatkozatok

Vidal: Lenyűgöző, ahogy itt dolgoznak

A Bayern újdonsült 23-masa a Bundesliga.de-nek adott interjút.

av

Arturo Vidal, ma játszott először a Bayernben. Hogy érezte magát, amikor felment a játéktérre?
Jól éreztem magam. Már edzettem a csapattal és tulajdonképpen elégedett vagyok a játékkal. Az eredménnyel természetesen nem, mert kikaptunk. De számomra fontos, hogy pár percet játszhattam és először léphettem pályára. Ez egy kicsivel még közelebb hozott a csapathoz.

Hiányzott önnek a Bundesliga?
Igen (nevet). Három szép évet töltöttem a Bundesligán kívül, de mindig reméltem, hogy egy nap újra visszatérhetek. Ez mindig is egy nagy kívánságom volt és örülök neki, hogy most összejött.

Rögtön az első akciójánál sárga lapott kapott. Tehát éppenséggel nem sokat teketóriázott.
Nem, én így játszom a futballt. Ez a játékstílusom is és nem is hiszem, hogy túl kemény voltam.

Később a büntetőrúgások során az első 11-est belőtte. Ez egy jel volt, hogy a csapat élére állt?
Nem, nem. Az edző elmondta, hogy elsőként kell lőnöm, számomra ez nem probléma. Biztos voltam magamban és be is találtam.

Pár napot már edzett Pep Guardiola irányítása alatt az új kollégáival. Milyenek az első benyomásai?
Nagyon boldog vagyok az átigazolás miatt. Lenyűgöző, hogy dolgoznak itt. Azt hiszem, nagyon jó csapattársaim vannak, akik mindent kiadnak a csapatért. A hangulat szuper és boldog vagyok, hogy nagyon jól beilleszkedtem itt.

Nem rég ért véget a Copa America. Jelenleg hogy határolná be a fizikai állapotát?
Igaza van, a Copa csak nemrég volt és kevés szabadságom is volt. Azóta pár napot edzettem már itt, de szerencsém van, hogy újra igazán gyorsan találtamn meg a formám. Ennek ellenére még gyakrabban kell edzenem a csapattal és több mérkőzést kell lejátszanom, amellyel a Bundesliga startra formában lehetek. Az első gyakorlatok nagyon jók voltak, de szükségem van pár napra hogy megismerjem a csapatot és olyan fitt legyek, amennyire szeretnék.

Kell és akar is németet tanulni. Már elkezdte?
Nem, még nem. De alapesetben nagyon gyorsan tanulok és feltétlenül tudni akarom a nyelvet. Remélem, hogy hamarosan beszélhetek németül. Kétségtelenül vannak dél-amerikaiak és pár játékos, akik spanyolul beszélnek a Bayernnél. De mindenkivel tudni akarok kommunikálni a pályán és ezért számomra nagyon fontos, hogy gyorsan tanuljak németül.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top