Interjúk és nyilatkozatok

Matthäus Guardiolát sürgeti

A Bayern egykori játékosa a katalán szerződéshosszabbításáról és Götzéről is beszélt.

lothar_sitzend_skyjacket_jpgklein

Egyre inkább sokasodnak a Pep Guardiola menesztését követelő visszhangok, a magyar szurkolók mellett a külföldi rajongók is szívesen látnák klubon kívül a katalán mestert. Természetesen a korábbi szakmabeliek is szívesen nyilatkoznak a témában, ezúttal Lothar Matthäus, a Bayern egykori legendás játékosa és a magyar válogatott valamikori szövetségi kapitánya szólalt meg az olasz Gazzettának: „Számomra nem Pep a világ legjobb edzője. Mourinhot részesítem előnyben. Ő a legjobb, mert Mourinho nyíltabb és közvetlenebb. Ezt azok a játékosok is mondták nekem, akiket treníroz. Mindent az arcodba mond!”

Stefan Effenberghez hasonlóan Matthäus is úgy gondolja, hogy Guardiola nem fogja meghosszabbítani 2016-ban lejáró szerződését: „Menni fog. Mi értelme van télig várni, hogy meghosszabbítse a szerződését? Vagy megteszed most, vagy menj.” A 150-szeres német válogatott játékos sietteti a katalán döntését: „Nagy tisztelet Guardiolának, amiért ilyen sok mindent megnyert, de most világosnak kell lennie. Miért nem írsz alá? Beszélj egyenesen!”

A Bayern edzője egy július végi sajtótájékoztatón elmondta, még nem döntött jövőjéről, ajánlatot sem kapott egyetlen klubtól sem – amint lesz mit megosztani a klub vezetőségével, megteszi. Jelenleg viszont úgy gondolja, ő a tökéletes edző a bajorok számára.

Matthäus már Pep lehetséges utódjairól is beszélt: „Van egy német favoritom: Jürgen Klopp, plusz két külföldi jelöltem: Mourinho, akit a Chelsea valószínűleg nem fog elengedni és Carlo Ancelotti.” Lothar nem csak a Bayern edzőjét, de a klub történelmének 2. legdrágább igazolását, Mario Götzét, valamint egy másik német tehetséget, Julian Draxlert is kritizálta: „Mindketten jók, fiatalok, technikásak, de nincs meg bennük egy bajnok karaktere. Mindig hiányzik valami, hogy 100 százalékon legyenek.” (…) „Ha Götze vagy és nem játszasz, menj az edzőhöz és érvényesülj. De Götze nem ezt teszi. Egykük sem olyan típus, mint Tevez, Pirlo vagy Vidal.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top