Összefoglalók

A Real legyőzésével Audi kupa győztes a Bayern!

A spanyol klubot minimális különbséggel megverve védte meg címét a házigazda klub.

Négy nappal a Nöttingen elleni német kupameccs előtt a Bayern sikeresen vette nyári utolsó felkészülési mérkőzését a müncheni rendezésű Audi kupán. Azt követően, hogy a csapat 3-0-ra lemosta a Milant, a minitorna döntőjében Lewandowski kései góljával, megérdemelten harcolta ki a Real Madrid elleni végső győzelmet a bajor alakulat. 2009 és 2013 után ez volt a harmadik diadala a Bayernnek, 2011-ben a Pep Guardiola és Thiago vezette Barcelona hódította el a trófeát. Az idei harmadik helyet a Milant 2-0-ra legyőző Tottenham szerezte meg.

Az olaszok elleni mérkőzéshez képest öt helyen változtatott a Bayern mestere, Neuer, Benatia, Alaba, Alonso és Müller került be Ulreich, Bernat, Rode, a sérült Kimmich és a születésnapos Hojbjerg pozíciójába. A Realnál a Bayern egykori játékosa Toni Kroos is a kezdőcsapatban szerepelt, Ronaldo és Benzema el sem utazott Münchenbe, Bale pedig egy percet sem kapott Rafa Beniteztől a döntőben. A Bayernnél Ribéry, Martínez, Kirchhoff és Badstuber sérülés, Robben és Thiago pihentetés miatt nem voltak a keret tagjai, míg Dante gyógyulását követő edzéslemaradásban van. A meghatározóbb játékosok közül Lewandowski és Bernat csereként álltak be.





Mérkőzés:

Jó és helyzetekben gazdag mérkőzésben lehetett része az Arénába kilátogató 70 ezer szurkolónak, az összesen 15 BEK/BL címmel rendelkező csapatok gondoskodtak a megfelelő színvonalért. Az első félidőben többet volt a labda a Bayernnél és a németek is dolgozták ki a több és veszélyesebb lehetőségeket, a mezőnyfölény viszont részben csak meddő labdatartásban, hátul passzolgatásban mutatkozott meg. A veszélyesebb próbálkozások először csak távolabbról, a Real védelmi falának előteréből érkeztek. Müller előszeretettel kísérletezett, a 3. és a 32. percben megeresztett lövése nem találta el a kaput, a 38. percben viszont a kapufát is súrolta a Sergio Ramoson megpattant próbálkozása. A 12. percben Alaba szintén messziről akart gólt szerezni, életerős lövését Keylor Navasnak kellett nagyobb probléma nélkül kiütnie. A félidő közepén Douglas Costa iramodott meg baloldalról a kapu felé, de lövésébe belenyúlt a Real kapusa, a továbbcsorgó labdát pedig Ramosnak sikerült kivágnia a gólvonal előteréből. A madridiak részéről Kroos és Cherychev próbálkozott a meccs elején, Neuernek ekkor még nem akadt komolyabb tennivalója. Maradt a gólnélküli döntetlen.

A térfélcsere után a Bayern még inkább átvette a játék irányítását, a Realban továbbra is egyedül Kroos volt közvetlenül veszélyes a kapura. Toni az 51. percben egy veszélyes szabadrúgással tornáztatta meg a labdát a léc alól kipaskoló Neuert, 13 perccel később pedig szintén 20 méterről adott le lövést a világ legjobb kapusának. Bár a labda nagyon kellemetlenül érkezett a kapura, Manuel könnyedén paskolta oldalra a játékszert. A két lehetőség között a félidőben beállt Robert Lewandowski egy 100%-os lehetőséget hagyott ki, Costa beadását képtelen volt 5 méterről a kapuba irányítani. Időközben a csapatok erősen kicserélődtek, a szintén csereként beállt Rode és Hojbjerg is távolról veszélyeztetett. Míg előbbi lövése nem találta el a kaput, a dán 20 méteres löketénél szükség volt Keylor bravúrjára – csakúgy mint a szintén 20 méterről próbálkozó Alaba szabadrúgásánál.  Az áttörést végül Robert Lewandowskinak sikerült megszereznie, aki a 88. percben Costa beadását értékesítette a kapu közvetlen előteréből. 1-0! A Bayern ezzel elkerülte a büntetőrúgásokat és megnyerte az Audi kupa 2015-ös kiírását. Bár Douglas a 90. percben egyéni megmozdulásai után növelhette volna az előnyt, lövését védte Navas, az eredmény már nem változott. A müncheniek az AC Milan és a Real Madrid ellen mutatott játékukkal teljesen megérdemelten tartották otthon a trófeát. A döntő legjobbjának a fáradhatatlan David Alabát választották.

FC BAYERN 1:0 (0:0) REAL MADRID
Real Madrid Navas – Carvajal, Pepe (16. Nacho), Ramos, Marcelo (57. Arbeloa) – Lucas Vazquez (71. Borja Mayoral), Casemiro (46. Illarramendi), Kroos (71. Danilo), Cheryshev (46. Asensio) – Isco (57. Modric), Jese (57. James)
FC Bayern Neuer – Rafinha (80. Benko), Benatia, Boateng, Alaba – Lahm (46. Rode), Alonso (65. Hojbjerg), Vidal (60. Bernat) – Götze (46. Lewandowski), Müller, Costa
Cserék Ulreich, Gaudino, Green
Játékvezető Felix Brych
Nézők 70.000 (teltház)
Gólok 0:1 Lewandoski (88.)
Sárga lapok Marcelo, Ramos / Alonso, Benatia

 


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top