Bundesliga

Pep: A fiataloknak játszaniuk kell

Guardiola a Hoffenheim elleni bajnoki előtt tartott sajtótájékoztatót.

pephf

A Hoffenheimről: Egészen más meccs lesz a hamburgihoz képest. A Hoffenheim nem áll be védekezni, mindig nyomást gyakorolnak. Ezt már kétszer megmutatták az Allianz Arénában.

Gaudino, Green és Kurt leminősítéséről: Játékra van szükségük! A fiatal játékosoknak játszaniuk kell. Csak edzeni nem jó, ha hétvégén nem játszhatnak. Heiko Vogellel kell edzeniük és játéktapasztalatot gyűjteniük. Edzőként nem akarok fiatal játékosokat csak edzetni, játszatni pedig nem. Ha szükségem lesz rájuk, velünk edzenek.

Gaudino, Green és Kurt esetleges kölcsönadásáról: Ezt a klubbal kell megbeszélni. A szezon hosszú és tudjuk mi történt az elmúlt idénbynben. Tavaly ott voltak a Nou Campban, csakúgy mint Kínában. Ezért azt hiszem, hogy jó helyen vannak itt. Ha küzdenek, feljutnak a második csapattal és jövőre már a harmadosztályban szerepelhetnek.

Rode esetleges távozásáról: Nem én vagyok a megfelelő személy, hogy erről a témáról beszéljek. Nagyon elégedett vagyok Sebastian Rodéval. Mindegy melyik pozícióban, de mindig mindent kiad magából. 100 százalékig Rode mellett állok, de a játékos személyes helyzetét és a klub szituációját is megértem.

Dante helyzetéről: A játékosok játszani akarnak, de nekem kell meghoznom a döntést, kit ne játszassak. Ez az én egyetlen problémám.

A felállásról: Néha nehéz meghozni a döntést, de meg kell tennem. Csak a záróedzés után döntöm el, ki játszik a Hoffenheim ellen.

Thiagóról: A Dresden ellen nem akartunk kockáztatni. A Hoffenheim ellen játszhat.

Douglas Costáról: Ez csak a kezdet volt. Eddig jól csinálta, de őt nem csak egy hétre, hanem négy évre szerződtettük. Még sok mindenben javulhat.

A német mentalitásról: Nincs német mentalitásom – katalán vagyok. A legjobbamat teszem a csapatért, hogy Jupp Heynckeshez hasonlóan ismét triplázhassunk. Ottmar Hitzfeld alatt csak négy német játékos volt ott a Bajnokok Ligája döntőjében. Ma több németünk van a válogatottban. A legjobbamat nyújtottam, a legjobbamat nyújtom.

Az átigazolásokról: Elmondom a véleményem a játékosról és a döntés a klubon áll. Én most csak egy edző vagyok. Minden játékosról elmondom a véleményem, de a klubon múlik. Én csak a játékrendszerrel, a kerettel és a felállással törődöm.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top