Átigazolási hírek

Véghajrában az átigazolási időszak

Vajon lesznek-e még távozók, érkezők?

fcbb

Németországban augusztus 31-én, 18 órakor zárul le az átigazolási időszak, tehát közel egy hetük van a csapatoknak véglegesíteni a keretüket. A Bayern München Douglas Costa, Arturo Vidal, Joshua Kimmich és Sven Ulreich megszerzésével, valamint Hojbjerg visszahívásával jól kialakított, bő kerettel rendelkezik, és bár Rummenigge korábban többször hangsúlyozta, hogy az átigazolási szezon végéig is kivárnak, újabb érkezőre valószínűleg csak különleges esetben számíthatunk.

Távozó játékos vagy váratlan sérülés esetén lehetséges, hogy újra aktívak leszünk a piacon. Bár érkezőkről keveset, azaz szinte semmit nem cikkeznek, a Bayern pár játékosának jövője egyelőre még kérdéses. Nézzük a csapat keretösszetételét és a lehetséges változásokat:

  • A kapusposzt Manuel Neuer, Sven Ulreich és Tom Starke, vész esetén a fiatal Ivan Lucic személyében minőségben és mennyiségben is megfelelően van ellátva.
  • Ami a védelmet illeti, Dante jövője ami még egyelőre kérdéses. A Kicker és a Bild egybehangzó infói szerint a Bayer Leverkusen szívesen megszerezné a játékost, ám a Bayern által kért maximum 9 millió eurót sokallják Rudi Völlerék. A játékos fizetése is gondot okozhat, nem valószínű, hogy 3 millió eurós csökkenésbe belemenne a legszívesebben Münchenben maradó brazil védő, akinek kezdőtagságbeli esélye egyelőre elég kevés. Mindenképp a maradás mellett szólhat a fizetés, valamint a jelenleg sem bevethető Javi Martínez és Badstuber sérülékenysége, aminek folytán Dante a számára elegendő játéklehetőséget kaphat a Bayernben. A háromvédős rendszer miatt vagy jelentősen javulnak vagy jelentősen gyengülnek az esélyei, ugyanis a szélsővédők is be tudják tölteni a rendszer állományát. Távozása mellett szólhat, hogy a Leverkusenben több meccset játszhatna, valamint a BL-ben vagy az EL-ben is pályára léphetne. Nem sok esély van rá, de ha távozik, lehetséges, hogy a Bayern pótolja a hiányát, de akár a sérüléséből hamarosan visszatérő Jan Kirchhoff is kaphat egy újabb esélyt. Dantén kívül nem várható mozgás a védelemben.

  • A középpályán óriási a túlkínálat, főleg ha a játékosok java egészséges – márpedig jelenleg szinte mindenki fitt. A védelem előtti területen a kölcsönből visszatérő Hojbjerg az, akiről újabban pletykálnak. A Sampdoria mellett a Leverkusen is fontolgatja a dán kölcsönvételét. A Bayer új igazolása, Aranguiz súlyos achilles sérülést szenvedett, így pótlásra van szükségük. A Hoffenheim elleni keretből kimaradó Hojbjerg egy forró kandidátus lehet a számukra. Bár korábban úgy volt, Hojbjerg biztosan marad a Bayernben, most a játékos ügynöke a Bildnek elmondta, hogy az elkövetkezendő napokban még kivárnak. A Sport Bild szerint a Bayern tárgyalóképes a középpályás átigazolását/kölcsönadását illetően. Hojbjergnek a fejlődése érdekében játékra van szüksége, amelyet a Leverkusen csapatának személyében ezt egy minőségi német csapatnál, az európai kupaporondon szereplő Leverkusennél jobb eséllyel kaphatná meg, mint a Bayernben – ezáltal a váltásra jó esély kínálkozik. Nem valószínű, hogy a Bayern Emre Can esete után olyan szerződésben állapodna meg velük, amelynek során Hojbjerg véglegesen hagyhatná el a klubot.

    Szintén spekuláltak Sebastian Rode átigazolásáról, Horst Heldt a Schalke hivatalos twitter oldalán erősítette meg érdeklődésüket – valamint azt, hogy a Bayern nem kíván megválni a Guardiola terveiben szereplő 24 éves középpályástól. A Bayern II csapatába az állandó játéklehetőség miatt leminősített Kurt, Gaudino és Green biztosan maradnak a csapatnál, az ügyintézők elmondása szerint a kölcsönszerződésükre sincs esély.

    Ami a balszárnyat illeti, itt akár még lehetnek változások a fennmaradó egy hétben: A március óta sérült Franck Ribérynek augusztus végén lesz egy kivizsgálása, amelynek során fény derül jelenlegi állapotára. Ha a diagnózis nem szolgál jó eredménnyel, jó eséllyel dobbanthat még egyet a piacon a klub. Douglas Costa bár baloldalon is bevethető, látszólag inkább a középpálya jobboldalán érzi otthonosabban magát – ugyanez igaz Thomas Müllerre is. Baloldalon Ribéryn és Costán kívül a változékony formájú, de biztosan maradó Götze valamint a a 17 éves tehetség, Fabian Benko és Sinan Kurt aki még bevethető. A francia minden bizonnyal tavaszra már biztosan felépül, így újabb játékos érkezése az ő pozíciójába inkább tűnik valószínűtlennek, de nem elképzelhetetlennek. Bizonyíthatja ezt a Kingsley Coman iránti kimondott érdeklődésünk, a Juventus viszont semmiképp nem válna meg fiatal tehetségétől.

  • A támadósorban a befejezőcsatár Robert Lewandowskin kívül Müller, Götze, de akár Robben is bevethető, így ezen a poszton nem valószínű a változás. Természetesen egy váratlan sérülés több pozícióra is kihatással lehet, így ez esetben lehetnek még változások.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top