Bundesliga

Előzetes: FC Bayern – FC Augsburg

A Bundesliga 4. fordulójában rendezik a bajor összecsapást.

803585_toptease_article_desktop_com

Két hetes válogatott szünetet követően ismét útjának indul a labda a Bundesligában. A Bayern München eddigi 3 meccséből 3-mat megnyerve és a 10:1-es gólarányával a jelenleg a 15. pozícióban helyezkedő Augsburg csapatát fogadja az Allianz Arénában. Ezen adatok egyelőre csak a tabella második helyére elegendőek, a Dortmund ugyanis egyel több gólt szerzett a német rekordbajnok és címvédő Bayernnél. Állhatna az élen is Pep Guardiola együttese, ha gólhelyzeteiket jobb arányban használták volna ki a játékosok. A 10 gól mellett 5-ször a kapufát is megrezegtették, ennyiszer egyik csapat sem találta el a hálótartó aluminiumot. A kegyetlenebb kihasználás érdekében Pep Guardiola 20 perces kapuralövési gyakorlatot tartott a Bayern támadóinak a mérkőzést megelőző napon: Az 5 találatával góllövőlista éllovas Müllernek, Lewandowskinak, Götzének, Costának, az új igazolásnak Comannak, valamint a fiatal Julian Greennek.





Nem egyszerűsíti a bajorok feladatát a számtalan játékos válogatott fellépése, valamint szerdai, Olyimpiakos otthonában lejátszandó BL nyitány sem. A szintén bajor Augsburg is belekóstolhat az európai kupaküzdelmekbe, csütörtökön rögtön az Athletic Bilbao otthonában vár rájuk óriási kihívás. Markus Weinzierl együttese eddig nem brillírozott a bajnokságban, hazai pályán az Ingolstadtól és a Herthától is vereséget szenvedtek, de a Frankfurt otthonában is csak egy döntetlent voltak képesek elérni. Pep Guardiola számára a tabella nem, csak az ellenfél számít, ezt a pénteki sajtótájékoztatón is elmondta: „Az Augsburg ellen mindig nehéz. Jó csapatuk és edzőjük van, agresszívak, szenvedélyesek és lelkesek.” A katalán mester Weinzierl-en kívül egyik edzőtől sem kapott ki kétszer a Bundesligában, a 13/14-es és a tavalyi idényben 1-0-ás, valamint 0-1-es vereséget szenvedett. „Nem szabad elfeledni, hogy ezeknél a vereségeknél már német bajnokok voltunk. Sok bizalmam van a csapatomban.”

A Bayern új szerzeménye, Kingsley Coman is készen áll debütálni a Bayern mezében, ezt ráadásul az Allianz Aréna gyepén teheti meg: „Készen állok a szombati találkozóra, fizikailag jó állapotban vagyok hozzá. Ha játszanom kell, tudok játszani.”

Hiányzók:

A sérültek listájához csatlakozott az EB-selejtezők során izomsérülést összeszedő Arjen Robben, valamint a Sport Bild szerint újabb combizomszenvedést elszenvedő, és így még legalább 4-6 hét kihagyásra kényszerülő Mehdi Benatia is. Jan Kirchhoff és Holger Badstuber már a rehabilitációjuk végső fázisában járnak, mindketten képesek a labdával gyakorlatozni. Ribéry esetében továbbra is sok a kérdőjel, de minden bizonnyal 2015-ben már nem látjuk pályán a franciát.

Helyette először debütálhat – akár kezdőként is – a Bayern új tehetséges fiatalja, Kingsley Coman, de a már fittnek tűnő Javi Martínez is kerettag lesz – erősítette meg Guardiola.

Az Augsburg oldalán Philipp Max megbetegedés, Sascha Mölders hátprobléma, Caiuby és Daniel Opare izomsérülés, Shawn Parker keresztszalag-szakadás, Jan Moravek pedig rehabilitáció miatt nem léphet pályára.

Közös múlt:

Összesen: 14 meccs, 11 győzelem, 3 vereség, 35:9-es gólarány
Bundesligában: 8 meccs, 6 győzelem, 2 vereség, 16:4-es gólarány
Hazai pályán a bajnokságban: 4 meccs, 3 győzelem, 1 vereség, 8:2-es gólarány

A 2013/14-es szezon 29. fordulójában hazai pályán, a 2014/15-ös idény 32. fordulójában vendégként győzte le 1-0-ra az Augsburg a Bayernt – igaz mindkét alkalommal már bajnoknak mondhatta magát Pep Guardiola együttese. A legutóbbi szezonban 4-0-ra győzték le a müncheniek a szintén bajor Augsburg csapatát.

Érdekességek, statisztikák:

A két klub idei összevetése: Gólok | Kapura lövések | Lövésenkénti gólok száma | Bekapott gólok | Labdabirtoklás | Passzpontosság

  • Az Augsburg az egyetlen klub a Bundesligában, amelytől több mint egyszer kapott ki Pep Guardiola (két vereség). Mindkét 1-0-ás fiaskót már bajnokként szenvedte el a csapat.
  • Ha a Bayern az első három bajnokiját megnyerte, 13 esetből 10-szer német bajnok lett.
  • Thomas Müller csak a harmadik Bayern játékos, aki három játéknapot követően már öt találatot jegyzett. Ezt korábban Makaay és Gerd Müller volt képes teljesíteni.
  • Az Augsburg a legutóbbi három hazai bajnokiján vereséget szenvedett, idegenben viszont három meccse nem kapott ki (két győzelem, egy döntetlen).
  • A Bayern és az Augsburg futotta a legkevesebbet a Bundesliga mezőnyben (egyaránt 108,5 km meccsenként).
  • Arturo Vidal szabálytalankodott eddig a legtöbbet a mezőnyben, a Bundesligában viszong még nem kapott sárga lapot.
  • 289 bajnoki perce érintetlen a Bayern hálója hazai pályán. A legutóbbi gólt Bobadilla szerezte az Augsburg színeiben.
  • Az eddigi három ligameccsen a bajorok találták el legtöbbször a kapufát, ötször. A jelenlegi ellenfél négyszer tette meg ugyanezt.

Előzetes kezdőcsapatok:

FC Bayern: Neuer – Lahm, Boateng, Alaba, Bernat – Vidal, Thiago, Götze – Müller, Costa, Lewandowski

Augsburg: Hitz – Verhaegh, Hong, Klavan, Stafylidis – Baier – Feulner, Kohr, Altintop, Werner – Bobadilla

Játékvezető: Knut Kircher

TV: Szeptember 12. szombat, 15:30 @ Eurosport2 élő

„CoCo”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top