Bajnokok Ligája

Boateng: Jól akarunk kezdeni

A közelgő BL meccs apropóján Boateng és Thiago vett részt minikonferencián.

Boateng_Thiago_FCB_140915.variant640x360

Jerome Boateng

Az Augsburg elleni teljesítményről: Ez a másodosztályhoz sem elegendő! Egy teljes mérkőzésen kell jól játszanunk. A kezdettől kell csapatként eszközt találnunk arra, hogy ez ne történjen meg újra. Az ilyen játék vissza is üthet. Lehet az embernek rossz napja – rossz éjszakája is, ennek ellenére ott kell lennie a szenvedélynek és az agresszivitásnak.

Az úgynevezett Bayern hengerről: Azt hiszem, mindig kidolgozott. Más csapatoknak is vannak kedvező és kedvezőtlen szituációi. Mi is így dolgoztuk ki a végén az Augsburg elleni győzelmet. Csakúgy mint én, amikor más csapatoknál játszottam, a Bayern is mindig olyan csapat volt, amely a meccs végéig ad ki mindent magából. Talán az ember nem is feltétlenül érdemli meg, de végül betalál – ez is egy bizonyos képesség.

Claudio Pizarroról: Örülök neki, hogy Brémában így kezdett. Remélhetőleg továbbra is így megy majd neki. Ez egyszerűen tükrözi a kvalitásait, ennenünk viszot nem kell megtennie. Számomra ő egy fenomén. Egy olyan csatár, aki soha nem játszott sportszerűtlenül, akinek szuper technikája van, megtudja tartani a labdát és a büntetőterületen gólveszélyes. Ő egyszerűen egy topcsatár.

Az Olympiakos elleni mérkőzésről: Örülünk, hogy újra kezdetét veszi. Esti meccs a Bajnokok Ligájában, ez mindig igazán különleges, az ember élvezi ezt. Jól akarunk kezdeni az első idegenbeli meccsünkön. Jobban szeretem az ilyen őrült meccseket, mint a nyugodtabbakat.

A csoportról: Nem panaszkodhatunk. Vannak keményebb csoportok is.

Az Olympiakosról: Még nem láttam olyan sokat belőlük. Ma fogunk foglalkozni velük. Az ember az elmúlt szezon alapján viszont tudja, hogy egy jó csapatuk van. Jó egyéniségei vannak a támadóharmadban, kontrában erősek és nagyon agresszívan játszanak.

Kingsley Comanról: Nagyon pozitív benyomásom van vele kapcsolatban. Az edzésbe már jól bekapcsolódott. Természetesen a nyelvet még nem beszéli, de egy fiatal játékos. Azt viszont már látni, hogy nagy potenciál van benne. Örülünk, hogy itt van.

Thiago Alcantara

A BL-ről: A Bajnokok Ligája nagyon fontos számunkra és mindenki számára különleges. Mindenki játszani és bizonyítani szeretne. Nagyon intenzív sorozat. A lehető legtöbb meccset akarjuk lejátszani.

Az Olympiakosról: Ma készülünk fel belőlük és hozunk létre egy stratégiát. Mindig nagyszerű Görögországban játszani. Klassz atmoszféra vár ránk. A szurkolók gondoskodni fognak a nagyszerű hangulatról. A Pireusznak sok jó játékosa van, a támadosorban és a védelemben is. A Barcelonával játszottam a Panathinaikos ellen. Plusz apám küldött pár videót, ő az Aris edzője volt egy csomó ideig. A görögöket egész jól összelehet hasonlítani a dél-amerikai klubokkal. Egyszerűen mindent kiadnak, totál lelkesek.

Az eddigi két Münchenben töltött évéről: Ebben az időszakban több tapasztalatot tudtam gyűjteni. A klubot és a ligát jobban megismertem. Ha sokáig vagy sérült, akkor a fitten és egészségesen eltöltött időt jobban tudod élvezni.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top