Egyéb

Kötelező győzelem Darmstadtban

Az eddig veretlen feljutókat 3-0-ra győzték le Pep Guardiola játékosai.

Ötödik meccsén az ötödik győzelmét aratta a Bayern. Az eddigi, sima győzelem/megfordított mérkőzés mintát folytatva ezúttal ismét egy meglehetősen könnyed sikert könyvelhetettek el Guardioláék a frissen feljutott Darmstadt otthonában. Vidal, Coman és Rode góljaival a Bayern megérdemelten, 3-0-ra győzött és minimum 24 óráig átvette a Bundesliga 1. pozícióját a vasárnap játszó Dortmunddal szemben.

A három nappal ezelőtti, Olympiakos elleni BL nyitómeccs előtt, valamint három nappal a Wolfsburg elleni hétközi forduló előtt Guardiola egy felforgatott kezdőcsapatot küldött a pályára. A kezdőtagságbeli debütálását ünneplő Coman és Kimmich mellett Götze, Rafinha és Rode is bekerült a Bayern startformációjába, Lahm, Müller, Alonso, Thiago a rotáció jegyében, Lewandowski pedig elővigyázatosság miatt maradt ki a kezdőből. A meccs során Alonso, Javi Martínez és Thomas Müller csereként léptek pályára.





Mérkőzés:

Az elővárakozásoknak megfelelően a Darmstadt több szituációban is kellemetlen ellenfélnek bizonyult. Bár a Bayern egyértelműen uralta a mérkőzés és a játék képét, a hazaiak előtt adódtak kontrát követő gólszerzési lehetőségek. Guardiola játékosai a tömörülő ellenféllel szemben többször is távoli kísérlettel próbálkoztak. A 10. percben Coman, a 19.-ben Costa szabadrúgásból veszélyeztetett. A 20. percben megszületett a Bayern idei leggyorsabb találata: Douglas Costa a jobb szélről behúzódva tálalt a kaputól 20 méterre elhelyezkedő Vidal elé, aki egy kis igazítás után könyörtelenül vágta be a kapufát is érintő labdát Mathenia kapus hálójába. 1-0! A 24. percben indította első komolyabb ellentámadását a kiscsapat, egy hosszú indítást követően Stroh-Engel lövését Neuernek kellett védenie. Nyolc perccel később ismét kontra, ezúttal Heller találta el az oldalhálót. A 33. percben büntetőgyanús esetet nem ítélt meg a Bayernnek Zweyer játékvezető, Rodét Holland buktatta a 16-oson belül. Meg lehetett volna adni. Egy perccel később Rausch lövését Neuer, két percre rá Vidal szöglet utáni fejesét Mathenia hárította. A 38. percben Costa is lőtt egy távolit, próbálkozása egy méterrel hagyta el a hazai kaput. Félidőben maradt az 1-0-ás Bayern vezetés. Ekkor még egyik pályán sem született találat.


A térfélcsere után a Bayern már nem hagyott sok lehetőséget a Darmstadt előtt. Götze az 56. percben – első lövéséből – az oldalhálót találta el, a 62. minutumban viszont nőtt a Bayern előnye: Rode egy szép megindulást követően a második hullámban érkező Coman elé tálalt, aki 15 méterről passzolta be a labdát a kapu jobboldalába. 2-0! A lefagyott hazaiak alig egy perccel később újabb hidegzuhanyt kaptak: Costa szép passza után Rode ezúttal egyedül, a kapu irányába indult meg és a kapufáról kipattanó első próbálkozását másodszorra már a kapuba pofozta. 3-0! A későbbiekben enyhült az iram, a Bayern magabiztosan begyűjtötte a kötelező három pontot.

Mérkőzést követő nyilatkozatok:

Pep Guardiola: Nagyon nagyon elégedett vagyok. Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Kevés szabadrúgást és szögletet engedtünk és jól küzdöttünk. Nem egyszerű egy BL meccs után győzni itt. Nagyon örülök Javi Martíneznek, nagyon hiányoltam őt idén. Kimmicchel és Rodéval is nagyon meg vagyok elégedve. Mindketten több percet érdemelnek, mint amennyit adtam nekik – ezt ma ismét bebizonyították.

Sebastian Rode: A korai vezetés nagyon fontos volt. A darmstadtiak nagyon egyszerűen, de nagyon jól játszottak, pár lehetőségig is eljutottak. A második félidőben ezeket megakadályoztuk és megérdemelten is győztünk. Minden játékos feltétlenül játszani akar, de ha valaki látja a Bayernben kik vannak a pályán, nem olyan egyszerű bejutni. Az embernek várnia kell a lehetőségére. Ma újra megmutattam, hogy erre én is képes vagyok. Hihetetlenül örülök.

Joshua Kimmich: Minden focizó gyermek arról álmodik, hogy egyszer a Bundesligában játsszon. Hogy ez a Bayernben sikerülhet, természetesen egy nagy dolog és nagyon örültem ma ennek.

Dirk Schuster (a Darmstadt edzője): A 60. percig nagyon jól védekeztünk. A játékból keveset engedtünk és megmutattuk, hogy akartunk támadni. A lehető legtovább akartuk a Bayernt bosszantani, de a második gólt a harmadik is követte. A vereség magasan megérdemelt volt.

Érdekességek, statisztikák:

  • A Bayern a legutóbbi 22 meccsét megnyerte az aktuális feljutó ellen.
  • A Bayern az idei 8. tétmeccsén a 8. különböző felállásban lépett pályára.
  • A Bayern a meccset megelőzően 19 gólt szerzett az idei tétmeccseken. Az ebből 15-öt rúgó játékosok nem szerepeltek a kezdőben.
  • Manuel Neuer 11-edszerre vezette csapatkapitányként pályára a Bayernt. A mérlege: 10 győzelem, 1 döntetlen.
  • 18:5-ös kapuralövési arány, 76%-os labdabirtoklás és 745:145 passz jellemezte a Bayern fölényét.
  • Arturo Vidal 1610 nap, 2011 áprilisa után talált be újra a Bundesligában.
  • A Bayern a legutóbbi 21 meccsét megnyerte, amelyen a félidőben vezetésre állt.
  • Kingsley Coman először lépett pályára kezdőként a Bayernben – egyúttal a Bundesligában is. 62 perc elteltével góldebütálását ünnepelhette.
  • A Darmstadt 14 meccs után szenvedett vereséget hazai pályán, legutóbb 2014 októberében kaptak ki a feljutók.
  • A Darmstadt 33 év után először szenvedett hazai vereséget a Bundesligában.
  • A Darmstadt annyi gólt kapott ezen a meccsen, mint amennyit az előző 4 játéknapon összesen.
  • Alonso, Lahm, Martínez és Müller személyében négy egykori és jelenlegi Világbajnok ült a bajorok kispadján.
  • A Bayern Lewandowski, Müller, Robben és Benatia nélkül lépett pályára. Ők szerezték a Bayern 12 bajnoki góljából 11-et.
  • A Bayern 24,9-es átlagéletkora Pep Guardiola irányítása alatt a legfiatalabb kezdője a Bundesligában.
  • A Bayern az idei leggyorsabb gólját szerezte a 20. percben született Vidal találattal.
  • Sebastian Rode idén először lépett pályára kezdőként a Bundesligában. Góllal és gólpasszal hívta fel magára a figyelmet.
  • Joshua Kimmich is Bundesliga debütálását ünnepelhette kezdőként.
  • Javi Martínez május után ismét tétmérkőzésen lépett pályára a Bayern színeiben.
  • Jerome Boateng párharcainak 100%-át megnyerte a pályán töltött 72 perc alatt.
  • Kingsley Coman az 5. francia, aki a Bundesligában gólt lőtt a Bayern színeiben. Ribéry, Lizarazu, Sagnol és Papin volt rajta kívül eredményes.

SV DARMSTADT 98 – FC BAYERN 0:3 (0:1)

SV Darmstadt 98: Mathenia – Garics, Sulu, Caldirola, Holland – Niemeyer (69. Rosenthal), Gondorf – Heller, Rausch (77. Vrancic) – Kempe – Stroh-Engel (59. Wagner)
Cserék: Zaluska, Sailer, Junior Diaz, Jungwirth
FC Bayern: Neuer – Rafinha, Boateng (72. Alonso), Alaba, Bernat – Rode, Kimmich, Vidal (66. Martínez) – Coman, Götze, Costa (68. Müller)
Cserék: Ulreich, Thiago, Lahm
Játékvezető: Zwayer (Berlin)
Nézőszám: 17.000 (teltház)
Gólok: 0:1 Vidal (20.), 0:2 Coman (62.), 0:3 Rode (63.)
Sárga lapok: Wagner, Sulu / Martínez

http://www.dailymotion.com/video/x37aze2_19-09-2015-darmstadt-0-3-bayern-munich-hl_sport

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top