Interjúk és nyilatkozatok

Dante: A Mia san Mia örökre bennem marad

A Bayern 31 éves exjátékosa, a Wolfsburg jelenlegi védője az fcbayern.de-nek adott interjút.

Dante

Dante, milyen érzés tudni: Kedd este az Allianz Arénában játszom, de ezúttal nem Bayern mezben?
Mindenképp szuper érzés visszatérni. A Münchenben töltött három év nagyon szép volt és sok pozitív emlékem van erről az időszakról. Nagyon örülök neki, hogy újra láthatom az egykori csapattársaimat, a szurkolókat, az edzőt és mindenki mást is.

Három év Münchenben, három nagyon sikeres év az FC Bayernnél: Melyek voltak a legszebb pillanataid ebben az időszakban?
A legszebb a Bajnokok Ligája megnyerése volt. A klub régóta várt erre a sikerre, és ezt rögtön az első évemben elértük. Nagyon érzelmes pillanat volt.

Nagyon kedvelt voltál a klubon belül, az öltözőben és a szurkolók körében is. Ki, vagy mi hiányzik a legjobban számodra?
Ezt egyáltalán nem tudom pontosan megmondani. Tulajdonképpen minden nagyon hiányzik, ezt teljes szívből mondhatom. Münchenben sok barátra leltem – mindegy hogy csapattárs, bizalmas vagy szurkoló – ők természetesen különösen hiányoznak.

Milyenek voltak az első heteid az új klubodnál, a VFL Wolfsburgnál? A honfitársaid, Naldo és Luiz Gustavo segítettek a beilleszkedésedben?
Nagyon gyorsan integrálódni tudtam a csapatba, ebből természetesen Naldo és Luiz is kivették a részüket. Már korábban sok jót meséltek nekem a csapatról és a klubról. Már most nagyon jól érzem magam itt.

Ha Dieter Hecking edződ a Bayern erősségeiről és gyengeségeiről kérdezne téged, mit mondanál neki?
(nevet) Ezt inkább nem mondom el nektek.

Az FC Bayernnél megtanultad, hogy minden meccset meg kell nyerni. Ez a mentalitás segíteni fog Wolfsburgban is vagy az új klubodat akár egy kevés „Mia san Mia”-val is tovább tudod segíteni?
A Mia san Mia örökre bennem marad. De azt kell mondjam, hogy az a mentalitás, hogy mindig nyerni akarok és a sikerek után sem akarok lecsillapodni, korábban is bennem volt. A VFL felelősei tudták ezt, és ezért szereztek meg a csapatukba.

Miben bízik a hármas terhelésben?
A Bajnokok Ligájában a Moszkva ellen jó startot vettünk. Azt viszont látható, hogy még jobb játékra vagyunk képesek. A DFB-kupában nehéz feladat vár ránk a Bayern ellen. De a hazai pálya előnye a mi oldalunkon van. A bajnokságban az FC Bayern és a Dortmund jó állapotban van. A célunk az első három között végezni, hogy a biztosan a Bajnokok Ligájában lehessünk. A végén talán egy címet is sikerül szereznünk.

Az Oktoberfest idején érkezel Münchenbe. Szívesen mész bőrnadrágban a fesztiválra?
Hiszem, hogy a bőrnadrág jól áll nekem (nevet). De idén nem látogatom meg az Oktoberfestet, ezen időszakban nagyon sok meccsünk lesz. De az Oktoberfest mindig nagyon tetszett nekem. Az egész kultura a bajor ételekkel és a nagy söröskorsókkal – a németek tudják, hogy kell szórakozni.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top