Interjúk és nyilatkozatok

Boateng: Egész Németország örül ennek a találkozónak

A Bayern védője a Mainz elleni meccsről, a közelgő BL összecsapásról és Lewandowskiról is beszélt. A DFB.de interjúja.

boateng (2)

Herr Boateng, a Mainz ellen is az történt, ami a szezon során már gyakran: Az FC Bayern igazán csak a második félidőben tudott felpörögni. Hogy értékeli a teljes mérkőzést?
Az első játékrészben nem jól kezdtük a mérkőzést, a Mainziak nagyon jól teljesítettek és szuperül védekeztek. A második félidőben türelmesebbek voltunk. Ahogy megnyíltak a területeink, úgy ki is használtuk őket. Ilyenkor hasonló eredmények születnek. Az ellenfelek nem feladják a harcot, de néha fáradtan is kell játszaniuk. A második félidőben újra ez az eset történt.

Az FC Bayern kedden a Bajnokok Ligája második csoportkörében a Dinamo Zagrebet fogadja. Tulajdonképpen egy ilyen csapat ellen is csak a győzelem mértéke a kérdéses?
Ez a Bajnokok Ligája! A Zagreb az első játéknap legyőzte az Arsenalt. Vasárnaptól a Zagrebbel foglalkozunk és beakarjuk gyűjteni a következő győzelmet, hogy a tabella első pozíciójában maradjunk. Ehhez meg kell nyernünk a hazai meccsünket.

Milyen nehéz edzésen megállítani a Bundesliga góllövőlistájának éllovasát, Robert Lewandowskit?
Ő edzésen is nagyon erős. Jó a védőinknek, ha edzésen ilyen csatárok ellen játszhatnak – de ez neki is egy jó lecke. Az edzéseink sok örömet okoznak, mert nagy kvalitás uralkodik. Mindenki nagyon jól ismeri egymást. Ez is segít tovább minket a mérkőzéseken. Nagyon örülünk Robertnek. Nagyon keményen dolgozik és ez újabb két góllal fizetődött ki.





Lewandowskinak a 100 gólja miatt volt egy „100-as” póló a meze alatt. Ez a számadat lenyűgöző nem?
Mindannyiunk gratulál neki! Reméljük, hogy Robert továbbra is így termel. Megérdemli. A két gólja újra kifizetődött. Mit mondtam: Robert nagyon keményen dolgozik edzésen, a góljai mögött rengeteg szorgalom rejlik.

Jövő szombaton érkezik a Bundesliga abszolút topmérkőzése: Az első a második ellen. A Bayern 7-ből 7 meccsen érte el a legjobbját. Mekkora önbizalommal vágnak neki a Dortmund elleni mérkőzésnek?
Ez egy abszolút élmeccs, mindenki örül neki. Hazai pályán játszunk és győzni akarunk. A Zagreb meccs után erre készülünk fel. Tudjuk, hogy a Dortmund ebben a szezonban újra nagyon erős. Azt hiszem, hogy egész Németország örül ennek a találkozónak.

A legkeményebb üldözőjük elleni meccs a csapat jó formája miatt a megfelelő időszakban érkezik?
Igen, jó ritmusban vagyunk. Jelenleg egész jól néz ki, de mindig mérkőzésről mérkőzésre kell előretekintenünk. Tudjuk, ez milyen gyorsan fordulatot vehet.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top