Egyéb

Lewandowski százados lett

Újabb rekordokat tört meg a lengyel támadó.

rl

Idei 8. tétmérkőzésén (bajnokság, kupa, BL) a 11. gólját, 168. bajnokiján pedig a 100. és a 101. gólját szerezte a bombaformában lévő Robert Lewandowski. Azután, hogy kedden csereként beállva 9 perc alatt 5 gólt szerzett a Wolfsburg ellen, most a Mainz hálójába talált be 12 perc alatt két alkalommal, így a bajnokságban 7 forduló után 10 találattal áll a góllövőlista élén – a szezon ezen szakaszában csak egyetlen játékos volt képes ennyi gól szerzésére, méghozzá Gerd Müller. Ráadásul Lewa nem is szerepelt az összes bajnokin, ugyanis a Darmstadt elleni meccset elővigyázatosság miatt kihagyta. Teljesítményének érdemeit tovább emeli, hogy az idei góljai közül egyet sem tizenegyesből szerzett.





A szombaton elért jubileumi 100. gól is rekordot jelent: A Bundesliga egyik idegenlégiósa sem tudta gyorsabban elérni ezt a számadatot, mint a Bayern tavaly nyáron ingyen érkezett 27 éves támadója – sőt, a németeket figyelembe véve is csak hat legendának sikerült korábban századossá válnia: Dieter Müllernek, Gerd Müllernek, Lothar Emmerichnek, Uwe Seelernek, Horst Hrubeschnek és Rudi Völlernek. A góljainak száma két csapatban oszlik el: A Dortmundban 131 bajnokin 74-szer talált be, míg a Bayernben a 37. bajnokiján a 27. gólját szerezte, emellett a bajoroknál 8 gólpasszt is kiosztott. Jelenlegi csapatában eddig csak egyetlen egy büntetőt értékesített, a többit mind akcióból szerezte.

Lewandowski az előző fordulóban is több rekordot adott át a múltnak: Az ő nevéhez fűződik liga történelmének leggyorsabban lőtt mesterhármasa, mesternégyese és mesterötöse, az egyetlen olyan játékos lett, aki csereként beállva háromnál több (öt) gólt szerzett.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top